Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣΠαπαδοπούλου (ΔΑΑ): Χρονιά με θετικό πρόσημο το 2024 μέχρι στιγμής για το...

Παπαδοπούλου (ΔΑΑ): Χρονιά με θετικό πρόσημο το 2024 μέχρι στιγμής για το αεροδρόμιο της Αθήνας

Σε μία ακόμη πολύ καλή χρονιά για το αεροδρόμιο της Αθήνας εξελίσσεται μέχρι το 2024, όπως είπε η Ιωάννα Παπαδοπούλου, Διευθύντρια Επικοινωνίας και Marketing του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, καθώς το πρώτο οκτάμηνο του έτους καταγράφηκαν διψήφιες αυξήσεις στην επιβατική κίνηση σε μηνιαία βάση, σημειώνοντας μία συνολική άνοδο 13,9% σε σύγκριση με το 2023.

Από τις 20 κορυφαίες αγορές του αεροδρομίου, όπως είπε, οι 18 σημείωσαν αύξηση, με θεαματικές επιδόσεις από τις αγορές των ΗΠΑ και του Καναδά. Ως καθοριστικές χαρακτήρισε τις συνδέσεις με τη Σαγκάη και τη Σεούλ στην Άπω Ανατολή, αλλά και την Σάρζα στην Μέση Ανατολή. Σε απόλυτο αριθμό, τους πρώτους οκτώ μήνες του έτους, η κίνηση του αεροδρομίου έφθασε τους 21,26 εκατομμύρια επιβάτες, με αύξηση στην επιβατική κίνηση, τόσο του εσωτερικού (κατά 7,8%), όσο και του εξωτερικού (κατά 16,6%).

Επίσης, η κυρία Παπαδοπούλου ανέφερε πως, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των αεροπορικών εταιρειών, κατά τη χειμερινή περίοδο στο αεροδρόμιο της Αθήνας θα προστεθούν νέα δρομολόγια και θα αυξηθούν συχνότητες σε υφιστάμενα, ενώ επίσης εποχικές συνδέσεις θα αναβαθμιστούν σε year-round, δηλαδή σε τακτικές πτήσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

«Επόμενοι στόχοι μας είναι φυσικά η προσθήκη νέων, κυρίως υπερπόντιων προορισμών, αλλά και αγορών, για παράδειγμα, σε Ασία και Άπω Ανατολή, αλλά και η περαιτέρω ενίσχυση και ενδυνάμωση ιδιαίτερα επιτυχημένων αγορών, όπως αυτή των ΗΠΑ. Μια πρώτη εξέλιξη που ήδη έχουμε ανακοινώσει, είναι η σύνδεση της Αθήνας με την Βόρεια Καρολίνα για τη θερινή περίοδο του 2025», σημείωσε η κυρία Παπαδοπούλου.

Σχετικά με το επενδυτικό πλάνο του ΔAA, ανέφερε πως το πρώτο τρίμηνο του 2025 θα ξεκινήσουν τα έργα για το MAP 33, που θα αυξήσουν τη χωρητικότητα του αερολιμένα, ενώ τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν τα κίνητρα προς τις αεροπορικές εταιρείες.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ