Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΠΑΟΚ: Ώριμοι πρωταγωνιστές και καλύτερη αρχή από την περσινή!

ΠΑΟΚ: Ώριμοι πρωταγωνιστές και καλύτερη αρχή από την περσινή!

Οι μεγάλοι του πρωταθλήματος της Stoiximan Super League εμφανίζουν “αυτοκτονικές” τάσεις στις πρώτες αγωνιστικές της σεζόν, καθώς οι γκέλες διαδέχονται η μία την άλλη. Κατά συνέπεια η συζήτηση για την όχι και τόσο σπουδαία ποιότητα των αγώνων που έχουμε παρακολουθήσει μέχρι τώρα είναι υπαρκτή. Σε κάθε περίπτωση ο ανταγωνισμός ισχυροποιείται με αποτέλεσμα να κρατάει τους διεκδικητές σε λεπτή ισορροπία.

Ο σοβαρός ΠΑΟΚ πάντως δείχνει έτοιμος να καταφέρει για πρώτη φορά στην ιστορία του να υπερασπιστεί τον τίτλο που κατέκτησε την προηγούμενη σεζόν. Είναι κρίσιμο ότι ο “δικέφαλος του βορρά” διαθέτει την κορυφαία επίθεση στο πρωτάθλημα με 13 γκολ σε επτά αγώνες.

Είναι επίσης σημαντικό για την πορεία της ομάδας πως ενώ δεν σκοράρουν συχνά οι κεντρικοί επιθετικοί της, υπάρχει πλουραλισμός σε αυτό τον τομέα. Με σοβαρές απουσίες, όπως αυτή του Μπράντον Τόμας τον τελευταίο ενάμιση μήνα, η ποιότητα του ρόστερ του ΠΑΟΚ έχει φέρει μέχρι τώρα εννιά ποδοσφαιριστές να έχουν βρει το δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα, με τον Στέφαν Σβαμπ να είναι στην κορυφή με 4 γκολ και τον Μαντί Καμαρά να ακολουθεί με 2. Δεν είναι τυχαίο βέβαια το στοιχείο που θέλει και τους δύο να είναι μονίμως από τους καλύτερους, σε κάθε αγώνα.

Οι άλλοι σκόρερ είναι οι: Οζντόγιεβ, Σάστρε, Τισουντάλι, Ζίβκοβιτς, Μουργκ, Τάϊσον, Τσαλόβ.

Έχει επίσης ενδιαφέρον ότι εννέα από τα δεκατρία γκολ έχουν επιτευχθεί στο δεύτερο ημίχρονο των αναμετρήσεων, καθώς οι “ασπρόμαυροι” έχουν σκοράρει στο πρώτο 45λεπτο μόλις τέσσερα και μάλιστα τα δύο από το σημείο του πέναλτι.

Δεδομένο που υπογραμμίζει το χαρακτήρα πρωταθλητισμού του ΠΑΟΚ επίσης είναι εκείνο που αποκαλύπτει ότι το καλύτερο δεκαπεντάλεπτο στον τομέα της αποτελεσματικότητας είναι το τελευταίο, δηλαδή το 75’-90’. Σε αυτό έχει πετύχει πέντε γκολ απέναντι σε Παναιτωλικό (1 γκολ), Ατρόμητο (1 γκολ), Βόλο (1 γκολ), Λεβαδειακό (2 γκολ), κερδίζοντας στο φινάλε των αγώνων έξι βαθμούς με τα τέρματα σε Περιστέρι και Λιβαδειά. Η ομάδα του Λουτσέσκου διεκδικεί το αποτέλεσμα μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο.

Οι πρωταθλητές δεν έχουν καταφέρει να βρουν δίχτυα στα εντός έδρας ντέρμπι με Παναθηναϊκό (0-0) και Άρη (0-1).

Ο “Δικέφαλος” πραγματοποιεί λοιπόν καλύτερη εκκίνηση από εκείνη που είχε στο αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου πρωταθλήματος, έχοντας 5 νίκες, 1 ισοπαλία και 1 ήττα, το οποίο αντιστοιχεί σε 16 βαθμούς.

Την περσινή αγωνιστική περίοδο, ο ΠΑΟΚ στις επτά πρώτες αγωνιστικές είχε κατακτήσει 14 βαθμούς και ήταν στο -5 από τον τότε πρωτοπόρο Ολυμπιακό (19 β.) και στο -2 από τον δεύτερο Παναθηναϊκό (16 β.).

Τώρα είναι μόνος πρώτος στην κορυφή της βαθμολογίας, στο +2 από Ολυμπιακό, ΑΕΚ και Άρη.

Σημαντικό ζητούμενο για τον ΠΑΟΚ θα είναι η διαχείριση εσωτερικά. Διότι θα πρέπει εκτός από τους ποδοσφαιριστές να επιδείξει ωριμότητα και η διοίκηση. Η επιβολή του προστίμου προκάλεσε μόνο αναστάτωση και σε καμία περίπτωση οι ομάδες που κάνουν πρωταθλητισμό δεν έχουν ανάγκη από τιμωρίες τέτοιας λογικής.

Ο έξυπνος Ραζβάν Λουτσέσκου για να κρατήσει τους ποδοσφαιριστές με το μέρος του, τοποθετήθηκε δημόσια. Η σχετική του δήλωση μόνο καλό μπορεί να κάνει στην ομάδα.

Θα πει κανείς ότι μίλησε εκ του ασφαλούς διότι δεν κινδυνεύει η θέση του. Σωστά, όμως την ίδια ώρα δεν πατάει σε αυτή την ασφάλεια, αλλά βγαίνει μπροστά για την ομάδα.

Ο ίδιος έδειξε στους παίκτες ότι τους καλύπτει και έστειλε ταυτόχρονα μήνυμα στη διοίκηση, να σταματήσει τα…μαλώματα στη λογική δημοτικού σχολείου. Διότι φαίνεται πως οι ποδοσφαιριστές διαχειρίζονται με μεγαλύτερη ψυχραιμία την περσινή κατάκτηση του τίτλου, ακόμη και από την ίδια την ιδιοκτησία…

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ