Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΠαναθηναϊκός: Ψάχνει για χαφ και εξτρέμ, θα είναι ωστόσο καταστροφική η καθυστέρηση...

Παναθηναϊκός: Ψάχνει για χαφ και εξτρέμ, θα είναι ωστόσο καταστροφική η καθυστέρηση για φορ

Ότι ο Παναθηναϊκός επιδιώκει την αγωνιστική του αναβάθμιση για την επόμενη σεζόν, 2022/23, έχει αποφασισθεί από την ιδιοκτησία και λογίζεται ως δεδομένη. Αυτή η αναβάθμιση θα αφορά σε αρκετούς τομείς, κυρίως όμως στις μεταγραφικές κινήσεις που θα γίνουν από το τεχνικό επιτελείο της ομάδας. Είναι εξαιρετικά σημαντικό, έως και καθοριστικό θα έλεγε κανείς, το γεγονός ότι ο Γιάννης Αλαφούζος εμπιστεύεται απόλυτα τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς, έχοντας παραδώσει τα “κλειδιά” της ομάδας στα χέρια του.

Πρόκειται για παράμετρο η οποία μπορεί να κρίνει σε μεγάλο βαθμό την εικόνα της στο εξής. Πολύ απλά διότι ο προπονητής καλείται να αποδείξει ποιες κινήσεις είναι σε θέσει να προχωρήσει από μόνος του. Τις μέχρι τώρα δικές του τις είδαν οι φίλοι του Παναθηναϊκού με ικανοποίηση, καθώς απέφεραν συγκεκριμένα αποτελέσματα, κυρίως χάρη στην βελτίωση του Παναθηναϊκού στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος.

Από εδώ και πέρα πάντως θα πρέπει να αποδείξει ο σέρβος προπονητής πως μπορεί να είναι εξίσου αποτελεσματικός και όταν η ομάδα δεν βρίσκεται σε μεταβατικό στάδιο, όπως στη σεζόν που προηγήθηκε, αλλά έχει βλέψεις για να γίνει πρωταγωνίστρια.

Παρακολουθώντας τις μεταγραφικές κινήσεις, η υλοποίηση των οποίων βρίσκεται σε εξέλιξη, ο Παναθηναϊκός κινείται αρχικά για μέσο και ακραίο επιθετικό. Στόχος είναι αυτές οι δύο περιπτώσεις, όποια κι αν θα είναι τα ονόματα που θα “κλείσουν”, να έχουν ολοκληρωθεί πριν το βασικό στάδιο της προετοιμασίας, στις 5 Ιουλίου.

Η πρεμιέρα της ομάδας είναι προγραμματισμένη για την ερχόμενη Δευτέρα (20/6) στο προπονητικό κέντρο «Γεώργιος Καλαφάτης». Μετά τα απαραίτητα εργομετρικά, στη συνέχεια, στις 26 Ιουνίου και μέχρι την 1η Ιουλίου ο Παναθηναϊκός θα βρίσκεται στο Πήλιο της Μαγνησίας, προκειμένου να ολοκληρώσει το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας του. Το δεύτερο θα γίνει στο Walchsee Tirol της Αυστρίας, από τις 5 έως τις 19 Ιουλίου, όπου θα δοθούν δυνατά φιλικά.

Επομένως ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς θέλει να δουλέψει εξ αρχής με όσο το δυνατόν περισσότερους παίκτες ενδεκάδας μπορεί να έχει στα χέρια του. Τα στοιχεία που αναζητούνται για χαφ και εξτρέμ είναι η ταχύτητα και η εμπειρία, τα οποία συνηγορούν στην προσωπικότητα των παικτών. Στον Παναθηναϊκό θέλουν σε αυτόν τον τομέα, της προσωπικότητας, η ομάδα να ανέβει σκαλί, ώστε να γίνει περισσότερο ανταγωνιστική.

Ένα πολύ σημαντικό ζήτημα ωστόσο, αυτό του κεντρικού επιθετικού, αναμένεται να κλείσει αργότερα. Οι “πράσινοι” θέλουν μία δυνατή λύση με σίγουρο αριθμό γκολ και με προσωπικότητα. Αντίστοιχη περίπτωση Μπεργκ, για την οποία θα δαπανηθούν τα περισσότερα χρήματα, αφού ο Παναθηναϊκός θέλει να επενδύσει σε επιθετικό που θα αποτελεί σημείο αναφοράς.

Με όλα αυτά ως δεδομένα δύσκολα θα προκύψει εξέλιξη πριν τον Αύγουστο. Θα είναι δε καταστροφικό εάν ο Γιοβάνοβιτς αργήσει πολύ, κάτι που του συμβαίνει όταν δεν βρίσκει ακριβώς τα χαρακτηριστικά που έχει στο μυαλό του. Σε κάποιες περιπτώσεις το: “μένω με αυτούς που έχω” είναι πράγματι καλύτερο. Για τη θέση του φορ ωστόσο, στο συγκεκριμένο ρόστερ του Παναθηναϊκού, αυτή η επιλογή δεν υφίσταται…

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ