Σάββατο, 5 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΠαναθηναϊκός: Στη Μπράγκα με χαμόγελα και διάθεση για πρόκριση!

Παναθηναϊκός: Στη Μπράγκα με χαμόγελα και διάθεση για πρόκριση!

Στη Μπράγκα βρίσκεται από τη μία ώρα Ελλάδας ο Παναθηναϊκός, για τον αυριανό πολύ σπουδαίο πρώτο αγώνα του κόντρα στην ομάδα της Πορτογαλίας, στα Play Offs του Champions League.

Οι “πράσινοι” βρίσκονται ένα βήμα πριν επιστρέψουν στους Ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης και θα ακούσουν ξανά τον ύμνο της γιορτής του ποδοσφαίρου, την ώρα που θα κυμματίζει το σεντόνι μετά τον Αύγουστο του 2012. Τότε είχαν αποκλειστεί από τη Μάλαγα, στην ίδια φάση, αυτή των Play Offs, η οποία είναι κανονικά μέρος κάθε σεζόν του Champions League.

Τα…αστέρια αποτελούν πρόκληση μεγάλη για την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ο οποίος ξέρει ότι οι ποδοσφαιριστές του μετά την ιστορική πρόκριση κόντρα στη Μαρσέϊγ έχουν αποφορτιστεί. Καθώς αφήνοντας έξω τη γαλλική ομάδα επιβεβαίωσαν ότι έχουν ανέβει επίπεδο και αντιμετωπίζουν με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση κάθε αναμέτρηση.

Σε αυτό το πνεύμα και η σημερινή (22/08) αποατολή με πτήση τσάρτερ από το Ελ. Βενιζέλος για το Οπόρτο και από εκεί οδικώς για τη Μπράγκα, η οποία απέχει μόλις 50 χιλιόμετρα. Οι παίκτες της ομάδας χαμογελαστοί, ευδιάθετοι στην πτήση διάρκειας 3.5 ωρών και έτοιμοι για μία δύσκολη λόγω της σημασίας της και φυσικα της δυναμικής του αντιπάλου, αλλά όχι ακοτόρθωτης, αποστολής.

Δεν είναι επίσης αδιάφορο το γεγονός ότι, το Οπόρτο προκαλεί ευχάριστες αναμνήσεις, λόγω των «διπλών» το 1995 και το 2003. Δύο φορές 0-1 με Μάρκο και Ολισαντέμπε.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς υπολογίζει στο μυαλό του τις πιθανότητες να ξεκινήσει με τον Παλάσιος βασικό στη δεξιά πλευρά και πιθανότατα τον Μαντίνι αριστερά. Στην κορυφή της επίθεσης περισσοτερες πιθανότητες να αρχίσει έχει ο Φώτης Ιωαννίδης αντί του Σπόραρ, προκειμένου να κρατάει τη μπάλα. Στη μεσαία γραμμή οι Πέρεθ, Βιλένα και Τζούριστις έχουν ξεκάθαρες πιθανότητες.

Τώρα υπάρχει ένα σενάριο ακόμα, με τον Τζούρισιτς να πηγαίνει στα αριστερά, άρα στα χαφ να βρίσκονται δύο “οκτάρια”, ο Βιλένα και ο Τσέριν. Σε αυτή την περίπτωση δεν θα αρχίσει ένας εκ των Παλάσιος ή Μαντσίνι. Αυτό δεν είναι πάντως το επικρατέστερο, διότι ο Τζούρισιτς στα αριστερά δεν είναι το ίδιο παραγωγικός και απειλητικός.

Ο καιρός είναι εξαιρετικά ζεστός, με θερμοκρασίες κοντά στους 40 βαθμούς, πριν πέσει ο ήλιος. Το ίδιο “ζεστή” ήταν πάντως και η υποδοχή του πιλότου, στην πτήση τσάρτερ της Aegean, Σταμάτη Καντιλιόρου, ο οποίος ευχήθηκε τα καλύτερα στην ομάδα.

Περίπου 200 οπαδοί από την Ιβηρική αναμένεται να υποτηρίξουν την προσπάθεια του Παναθηναϊκού. Μεταξύ αυτων μέλη της οικογένειας των Χουάνκαρ και Πέρεθ, που θα έρθουν από την Ισπανία.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ