Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΠαναθηναϊκός: Η απογύμνωση της μεσαίας γραμμής...

Παναθηναϊκός: Η απογύμνωση της μεσαίας γραμμής…

Οι φίλοι του Παναθηναϊκού έχουν ταλαιπωρηθεί πολύ, βλέποντας όλα αυτά τα χρόνια την ομάδα να βρίσκεται στην πραγματικότητα σε χαμηλότερο επίπεδο από εκείνο που αναλογεί στο μέγεθός της.

Οι κινήσεις όμως από τη διοίκηση αυτό το καλοκαίρι, με την έλευση παικτών καλύτερου επιπέδου, συνετέλεσαν στο να ανάψει η σπίθα του ενθουσιασμού. Επίσης η νίκη στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, παρά το δύσκολο τρόπο με τον οποίο ήρθε, έδειξε ότι η ομάδα μπορεί να αποφεύγει πλέον τέτοιες γκέλες, που κάποτε αποτελούσαν ρουτίνα, κόντρα σε σκληροτράχηλες ομάδες, όπως ο Ιωνικός.

Η αισιοδοξία για μία πολύ καλύτερη χρονιά πάντως φαίνεται ότι περιορίζεται αυτή την ώρα στον Παναθηναϊκό. Καθώς η, όπως όλα δείχνουν, δεδομένη πώληση του Αλεξανδρόπουλου στη Σπόρτιγκ Λισαβόνας, αποδυναμώνει πολύ τους “πράσινους”.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως έτσι κι αλλιώς η ομάδα είχε ανάγκη ενίσχυσης στη μεσαία γραμμή, καθώς δεν υπάρχουν πια σε αυτήν ο Βιγιαφάνιες, ο Γκατσίνοβτις και ο Μαουρίσιο.

Η αποχώρηση Αλεξανδρόπουλου περιορίζει δραματικά τις επιλογές του Ιβάν Γιοβάνοβιτς στα χαφ, που μένει πλέον μόνο με τους Ρούμπεν, Κουρμπέλη και Τσέριν. Υπάρχουν επίσης και οι δύο υπερ-ταλαντούχοι νεαροί, ο Φρόκου και ο Ηλιάδης, για τους οποίους λέγονται εξαιρετικά πράγματα.

Δεν γίνεται όμως το ρόστερ να προχωρήσει μόνο έτσι. Είναι απαραίτητες δύο τουλάχιστον κινήσεις για 8άρια, χωρίς να υπάρχει πλέον και η πολυτέλεια της αναλυτικής προσέγγισης, πριν από κάθε μεταγραφή. Μπορεί αυτή να είναι η φιλοσοφία του προπονητή, όμως εάν την εφαρμόσει στην παρούσα συγκυρία θα μείνει χωρίς παίκτες…

Αυτή την ώρα η συμφωνία δεν έχει ολοκληρωθεί, καθώς ο Παναθηναϊκός προσπαθεί να εξασφαλίσει το ποσοστό μεταπώλησης που θέλει. Δεν γίνεται όμως να κόψεις το δρόμο σε κανένα παίκτη, για ένα τέτοιο πρωτάθλημα και μία ομάδα που θα παίξει στο Champions League. Αφού λοιπόν είναι απίθανο να μην προχωρήσει η μεταγραφή, θα πρέπει να βρεθούν λύσεις.

Διότι την προσεχή Κυριακή στο Ηράκλειο με τον ΟΦΗ δεν προλαβαίνει να παίξει ούτε ο Μπερνάρντ…

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ