Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου, 2025
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΠ. Μαρινάκης: Να υψώσουμε τείχος προστασίας στους δικαστικούς λειτουργούς

Π. Μαρινάκης: Να υψώσουμε τείχος προστασίας στους δικαστικούς λειτουργούς

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega και αναφερόμενος στις απειλές που δέχονται λειτουργοί της Δικαιοσύνης ανέφερε τα εξής: «Κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου. Δεν είναι κανονικά πράγματα να τοξικοποιείται η πολιτική αντιπαράθεση και να εργαλειοποιείται ένα δυστύχημα. Δεν πρέπει να γίνει ο οποιοσδήποτε από εμάς δικαστής. Ας αφήσουμε τους δικαστές να κάνουν τη δουλειά τους. Η στοχοποίηση της δικαιοσύνης είναι κάτι που θα το βρούμε μπροστά μας και πρέπει να υψώσουμε τείχος προστασίας στους δικαστικούς λειτουργούς οι οποίοι δεν ανήκουν σε καμία κυβέρνηση και σε καμία αντιπολίτευση. Δεν περίμενα να κάναμε αυτή την κουβέντα την οποία δεν κάναμε ούτε τα μαύρα χρόνια που η Ελλάδα έφτασε στο χείλος του γκρεμού». 

Για τα βίντεο που ήρθαν στο φως και το πόρισμα των πραγματογνωμόνων, ο κ. Μαρινάκης σημείωσε: «Έχουμε μία σημαντική εξέλιξη γιατί οι δικαστικοί πραγματογνώμονες λένε ότι από τα βίντεο αυτά που αναφέρονται στη μοιραία εμπορική αμαξοστοιχία, φαίνεται πως δεν μετέφερε τίποτα πέραν των όσων είχαν δηλωθεί και άρα δεν υπάρχει ζήτημα παράνομου φορτίου. Μένει η πιστοποίηση της γνησιότητας του βίντεο, της ώρας, των χαρακτηριστικών. Δεν θα κάνω τον δικαστή, ούτε τον ανακριτή, ούτε τον εισαγγελέα. Το πώς θα αξιολογηθεί αυτή η εξέλιξη είναι κάτι που θα το κάνει η Δικαιοσύνη. Αν οι πραγματογνώμονες λέγανε το αντίθετο, αν τα βίντεο έλεγαν το αντίθετο, φαντάζεστε πόσοι Ανδρουλάκηδες θα βγαίνανε να πούνε τον πρωθυπουργό ενορχηστρωτή τής συγκάλυψης; Εμείς περιμένουμε τα πορίσματα της Δικαιοσύνης. Ο τελευταίος που θα ωφεληθεί από αυτή την καθυστερημένη εισχώρηση των στοιχείων αυτών στη δικογραφία θα είμαστε εμείς. Οι πρώτοι που απορούμε μετά τους συγγενείς γιατί άργησαν, είμαστε εμείς». 

Σε ερώτηση τι προκάλεσε την έκρηξη, δήλωσε πως την απάντηση θα τη δώσουν τα τελικά πορίσματα. «Δεν υποβαθμίζω καμία μελέτη των τεχνικών συμβούλων των οικογενειών. Είναι σεβαστές οι απόψεις και όλες οι εκθέσεις», σημείωσε και τόνισε: «Ήταν πολύ άδικη αυτή η πρόωρη στοχοποίηση. Δεν υπήρχε δόλια συγκάλυψη. Είναι άλλο πράγμα να λέμε ότι μεταφερόταν παράνομο φορτίο και άλλο ότι η κυβέρνηση συγκάλυπτε τον μεταφορέα. Αυτό καταρρίπτεται, η συγκάλυψη». 

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης ανέφερε ότι η κυβέρνηση -με εξαίρεση τους συγγενείς των θυμάτων- είναι από τους πρώτους που θέλουν να καταλάβουν γιατί άργησε τόσο να μπει στη δικογραφία ένα τόσο κρίσιμο στοιχείο. «Και για το μπάζωμα τον ίδιο διαχωρισμό κάνουμε. Είναι άλλο να διερευνηθούν οι επιχειρησιακές ενέργειες και άλλο να λένε ότι έγινε μπάζωμα με δόλο. Αυτό το αποκρούουμε. Όλοι δικαιοσύνη θέλουμε. Συγκάλυψη δεν υπάρχει. Αλήθειες θέλουμε και θα τις ακούσουμε από τη Δικαιοσύνη», προσέθεσε. 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκαθάρισε επίσης κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχει θέμα παραγραφής. «Είναι σαφές και καθαρό ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο γιατί επί των δικών μας ημερών άλλαξε το άρθρο 86 του Συντάγματος και όλοι μας έχουμε την ίδια παραγραφή. Το Σύνταγμα είναι πάνω από την κοινή νομοθεσία. Δεν τίθεται θέμα παραγραφής. Σε μια από τις επόμενες νομοθετικές μας πρωτοβουλίες ένας ούτως ή άλλως ανενεργός νόμος, θα καταργηθεί», ανέφερε. 

Σε ό,τι αφορά τον χρόνο που προχωρά η δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης και πότε θα αρχίσει η δίκη, ο κ. Μαρινάκης δήλωσε πως «εμείς θέλουμε να πάνε τα πράγματα γρήγορα αλλά όχι βιαστικά». «Με βάση τη σοβαρότητα της υπόθεσης, το πολυδιάστατο των δεδομένων και την κρισιμότητα των απαντήσεων, δεν θεωρώ ότι η Δικαιοσύνη καθυστερεί» προσέθεσε και τόνισε: «Είναι απόλυτη εργαλειοποίηση να βγαίνει η αντιπολίτευση να βγάζει πορίσματα. Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Θεωρώ ότι βαδίζουμε στα τελευταία στάδια με όσα μαθαίνουμε από το δικαστικό ρεπορτάζ». 

Απαντώντας στο ΠΑΣΟΚ για την αίτηση αδειοδότησης γαλλικού πανεπιστημίου, ο κ. Μαρινάκης δήλωσε πως η σχετική ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης συμπυκνώνει όλες τις παθογένειες της μεταπολιτευτικής Ελλάδας. «Μπήκα στο επίσημο site της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη Γαλλία. Είναι το συγκεκριμένο ένα από τα 13 αυτόνομα πανεπιστήμια που διαδέχθηκαν το Πανεπιστήμιο της Σορβόνης. Η κυβέρνηση νομοθέτησε κάτι αυτονόητο. Να μπορεί ένα νέο παιδί, αν το επιθυμεί, να σπουδάσει σε κρατικό πανεπιστήμιο στη χώρα του. Ήμαστε εμείς και η Κούβα οι μόνες εξαιρέσεις» σημείωσε και συνέχισε: «Και ρωτάω προσωπικά τον κ. Ανδρουλάκη, επιμένουν να μη το θεωρούν αυτό αυτονόητο; Η Ελλάδα να μείνει στην άκρη των εξελίξεων 50 χρόνια πίσω;». 

Ο κ. Μαρινάκης είπε επίσης ότι υπάρχει ενδιαφέρον και από άλλα ξένα πανεπιστήμια ενώ αναφέρθηκε στην ανακαίνιση πάνω από 600 σχολείων σε όλη τη χώρα, στα νέα πρότυπα Ωνάσεια σχολεία και στη δήλωση του πρύτανη του ΕΜΠ ότι μετά από 35 χρόνια δεν έχουμε ενεργή κατάληψη. «Δεν λέω ότι έχουμε γίνει τέλειο κράτος αλλά δείτε πόσα, που για δεκαετίες τα ζητούσαμε, αρχίζουν και γίνονται πραγματικότητα. Και επειδή είπαν για διαγραφές φοιτητών από το ΠΑΣΟΚ, εμείς καθαρά έχουμε πει ότι εφαρμόζεται άμεσα ο νόμος και θα διαγραφούν οι αιώνιοι φοιτητές. Το ΠΑΣΟΚ συμφωνεί ή διαφωνεί;», συμπλήρωσε.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ