Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΟλυμπιακός: Φιλικό "καθρέφτης" πριν την ευρωπαϊκή πρεμιέρα

Ολυμπιακός: Φιλικό “καθρέφτης” πριν την ευρωπαϊκή πρεμιέρα

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την ευρωπαϊκή πρεμιέρα του Ολυμπιακού και ο Πέδρο Μαρτίνς γνωρίζει καλύτερα από όλους πως αυτή την ώρα τα φιλικά, ούτε χαλαρή προσέγγιση μπορούν να έχουν, ούτε ασήμαντες ενδείξεις.

Γι’ αυτό ακριβώς κράτησε στον αγωνιστικό χώρο για 72 λεπτά τους 10 από τους 11, με τους οποίους ξεκίνησε κόντρα στην Άλκμααρ, μία από τις καλύτερες Ολλανδικές ομάδες, η οποία ετοιμάζεται για τα προκριματικά του Conference. Πρόκειται για σοβαρή ένδειξη για όσα σκέφτεται εν όψει της πρώτης αναμέτρησης στη Χάιφα (20/7) κόντρα στη Μακάμπι ο προπονητής του Ολυμπιακού.

Μόνο ο Βρσάλικο αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο. Ένας παίκτης που έτσι κι αλλιώς ήταν πιθανό να μην έπαιζε καν, με τρεις προπονήσεις με την ομάδα. Πρόλαβε πάντως να δείξει τη σπουδαία κλάση του, ακόμη και με τις απλές, τις αυτονόητες κινήσεις και αποφάσεις του. Μπορεί να πει κανείς με βεβαιότητα ότι στη Χάϊφα θα είναι δεδομένα βασικός.

Πάμε στη συνολική εικόνα. Το γκολ, με το οποίο επικράτησε ο Ολυμπιακός 1-0, ήρθε από στημένη φάση. Ενώ οι ευκαιρίες ήταν ελάχιστες, έως τη στιγμή που έγιναν οι πολλές αλλαγές, στο 72′. Ο Σισέ βέβαια παραμένει καθοριστικός σε όλες τις δουλειές που κάνει. Γκολ και συμμετοχή στη δημιουργία.

Ο Μαρτίνς, για να νιώσει μεγαλύτερη ασφάλεια, μπροστά στη δύσκολη κλήρωση με την πρωταθλήτρια Ισραήλ, δεν έχει πρόβλημα να θυσιάζει ένα μεγάλο κομμάτι της δημιουργίας. Με πίεση έως και την αντίπαλη περιοχή και προσπάθεια να εκμεταλλευτεί ο Ολυμπιακός την αδυναμία των αντιπάλων στο build up.

Έχει λοιπόν σημασία ότι το πρώτο παιχνίδι με τη Μακάμπι είναι εκτός έδρας. Καθώς θα πρέπει οι Ισραηλινοί να αναλάβουν το κουμάντο, προκειμένου να βρουν το ρυθμό του αγώνα. Είναι επίσης καλύτερο ότι ο Ολυμπιακός δείχνει να τους υπολογίζει πολύ. Όσο δηλαδή η κλήρωση υπαγορεύει. Και είναι ακόμη βέβαιο ότι σε αυτές τις ημέρες που απομένουν προλαβαίνει ο πορτογάλος προπονητής των “ερυθρόλευκων” να δουλέψει ουσιαστικά και καθοριστικά.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ