Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΟλυμπιακοί Αγώνες: Αποκλεισμός-ντροπή της Δώρας Γκουντούρα!

Ολυμπιακοί Αγώνες: Αποκλεισμός-ντροπή της Δώρας Γκουντούρα!

Συνηθίζουμε να λέμε ότι κάποια δυσάρεστα γεγονότα στον αθλητισμό χρεώνονται αποκλειστικά σε συγκεκριμένα σπορ. Δυστυχώς δεν είναι πάντα έτσι. Με τους Γάλλους να πέφτουν οργανωτικά από ημέρα σε ημέρα, από τη μία γκέλα στην άλλη, την ίδια ώρα δεν φαίνεται να κάνουν κάτι για να σώσουν τα προσχήματα, έστω στο αγωνιστικό επίπεδο.

Δεν μπορεί κανείς να βρει λόγια, προκειμένου να περιγράψει τις αποφάσεις – σκάνδαλο εις βάρος της ξιφομάχου μας Δώρας Γκουντούρα, οι οποίες της στέρησαν την συνέχειά της στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Μία συνέχεια που θα μπορούσε να φτάσει σε μετάλλιο!

Καθόλου τυχαίο ότι η αντίπαλός της που ευνοήθηκε είναι Γαλλίδα, η οποία αγωνιζόταν εντός έδρας μπροστά σε κοινό φανατισμένο. Ούτε το VAR δεν κράτησε τα προσχήματα, με τουλάχιστον πέντε αποφάσεις να δίνονται ανάποδα και να οδηγούν με το “έτσι θέλω” στον αποκλεισμό τη Γκουντούρα!

Η Γαλλία έδειξε ξανά το όχι φιλικό της πρόσωπο προς τη χώρα μας, όπως έκανε άλλωστε με πολλές αφορμές και στην τελετή έναρξης.

Η Ελληνίδα αθλήτρια πάλεψε κόντρα στη χάλκινη ολυμπιονίκη του Τόκιο και νούμερο 5 της παγκόσμιας κατάταξης, Μανόν Απιτί-Μπρουνέ, ωστόσο έχασε στα σημεία με 15-13 κι ενώ κανονικά θα έπρεπε το σκορ να είναι διαφορετικό. Έτσι ολοκληρώθηκε στα προημιτελικά της σπάθης η πορεία της στους Ολυμπιακούς Αγώνες Παρίσι 2024. Κι ενώ θα μπορούσε η Γκουντούρα να φέρει ένα μετάλλιο από αυτά που χαρακτηρίζονται “έκπληξη”, συγκριτικά με εκείνα που λογικά μπορεί να πει κανείς ότι έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες, όπως του Μίλτου Τεντόγλου.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, Νο6 στο ταμπλό της διοργάνωσης, ηττήθηκε ύστερα από επικό αγώνα και έμεινε εκτός συνέχειας, καταλαμβάνοντας την πέμπτη θέση.

Η πλευρά της 27χρονης είχε σοβαρά παράπονα από τη διαιτησία, με το ρέφερι του ματς να ακυρώνει δύο πόντους με το σκορ στο 14-13 υπέρ της Γαλλίδας.  Ο προπονητής της Γκουντούρα, Θανάσης Δελενίκας, διαμαρτυρήθηκε εντονότατα δηλώνοντας ότι: “Πρόκειται για σκάνδαλο!”. Αυτό που έγινε σήμερα δεν είναι αδικία. Είναι σκάνδαλο! Έπαιζε μία Γαλλίδα και έπρεπε να περάσει. Ήταν ένα ματς που έπρεπε να λήξει 15-9 υπέρ μας. Είναι τεράστια αδικία. Είναι κρίμα κάποιοι να παίζουν με τον κόπο των παιδιών. Είναι αδικία!”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ειδικά στη μία περίπτωση, ο αγώνας θα οδηγούνταν στην απόλυτη ισοπαλία (14-14) και θα κρίνονταν στον 15ο πόντο. Ο ιταλός διαιτητής, Λουίτζι Μαρτιλότι, όσο και η Var, Λάουρα Ντέκερ, δεν μπόρεσαν να βγάλουν σαφή απόφαση. Φοβούμενοι, όπως φάνηκε, την έδρα…

Η Γκουντούρα πάντως με άψογη συμπεριφορά μετά το τέλος του αγώνα, προφανώς δακρυσμένη, είπε ότι τη διαιτησία την επικαλούνται οι αδύναμοι. Και συμπλήρωσε: “Δεν κλαίω από στεναχώρια αλλά από συγκίνηση. Θέλω να δω κάποια χτυπήματα, μόλις ηρεμήσω. Θα μπορούσε να είχε πάει στο 14-14 και να κριθεί στο χτύπημα η πρόκριση. Παρόλα αυτά είμαι απόλυτα ευχαριστημένη. Το μετάλλιο για εμένα δεν είναι στο γήπεδο, αλλά στις προπονήσεις όπου κάθε φορά παλεύω με Θεούς και δαίμονες”.

Η κατάληξη της δήλωσής της αποτυπώνει για ακόμη μία φορά το μοναχικό δρόμο των ελλήνων αθλητών, που όλοι τους θυμούνται μόνο κάθε τέσσερα χρόνια…

Η ελληνίδα ξιφομάχος νωρίτερα πραγματοποίησε εκπληκτική εμφάνιση καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, με νίκες επί της καναδής, Πάμελα Μπριντ΄Αμούρ, όσο και επί της γαλλίδας, Σεσίλια Μπερνέρ.

Η Γκουντούρα θα λάβει το πριμ κατάκτησης μεταλλίου από το χορηγό της.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ