don't even ask

don't even ask

spot_img
spot_img

Οι χθεσινές υποσχέσεις, η Attica Συμμετοχών, η μεθοδική δουλειά στην Optima Bank, ο Δεκέμβρης της Intrakat, η αναδιάρθρωση της Lamda, το “αειφόρο” της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και η ΤΙΤΑΝ

*Η χθεσινή θετική διαφοροποίηση του Χρηματιστηρίου Αθηνών έναντι των κύριων ευρωπαϊκών άφησε υποσχέσεις για την συνέχεια. ΔΕΗ, Eurobank, Τέρνα Ενεργειακή και δευτερευόντως Motor Oil, Jumbo, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΛΠΕ, ΕΧΑΕ “έβαλαν πλάτη” για τους long.

*PhoenixVega Mezz (Πειραιώς) συνέχισε, για τρίτη σερί συνεδρίαση, υψηλότερα. Ακολούθησε το Cairo Mezz (Eurobank). Γεροί επενδυτές είναι αυτοί, που προεξοφλούν ότι οι servicers θα αρχίσουν να ανακτούν αξία από τις πωλήσεις στοιχείων ενεργητικού. Σύμφωνα με τον Τάσο Πανούση οι Εταιρείες Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και Απαιτήσεις οι servicers “…αναδεικνύονται στον βασικό διαχειριστή του ιδιωτικού χρέους…”. Ωστόσο για το ίδιο θέμα ο Γιάννης Στουρνάρας είναι της άποψης ότι”…το χρέος ιδιωτών και επιχειρήσεων παραμένει, δεν εξαφανίζεται μέσω της μεταφοράς του από τους ισολογισμούς των τραπεζών στις Εταιρείες Διαχείρισης…”

*Στα 4,10 (5,13%) με 22.680 τμχ η μετοχή της Medicon. Μόλις χθες σημειώναμε, πως και στα 17,3 εκατ. είναι peanuts. Σε νέο υψηλό 12 plus ετών, με αποτίμηση 18,12 εκατ. Και πάλι βαθιά υποτιμημένη είναι.

*Δεν βαριούνται; αυτοί, που μέχρι πρόσφατα έβλεπαν πωλητήριο για την Attica Group μέσα στο 2021, για να συνεχίσουν με σενάρια συγχώνευσης-απορρόφησης της ΑΝΕΚ επανέρχονται με νέα επεισόδια, όπου η κρητική ακτοπλοϊκή εξορθολογίζεται. Δηλαδή μιλούν, έμμεσα, για “κούρεμα”; και πόσο να φτάσει το haircut, ποιος θα το υπογράψει; Το Μαξίμου, λέει, θα ήθελε η Attica Συμμετοχών να περάσει σε “ελληνικά χέρια”, OK συμφωνώ ας βρεθούν οι Έλληνες του κλάδου, οι οποίοι θα βάλουν το χέρι στην τσέπη και το συζητάμε. Γιατί μέχρι τώρα τα μόνα “ζεστά λεφτά”, που έχουν πέσει στο τραπέζι- και είναι κοντά στην εύλογη αξία της εισηγμένης- είναι του Ναπολετάνου.

*Μεθοδική η δουλειά, που γίνεται στην Optima Bank. Χρηματοδοτήσεις άνω των 120 εκατ. ευρώ σε έργα ΑΠΕ και εξοικονόμησης ενέργειας, με την υπογραφή του διευθύνοντος Γεωργίου Τανισκίδη.

*Νυχθημερόν οι εργασίες στο κτήριο, που παλαιότερα στεγαζόταν το Odeon Star City, υπό την Intrakat που το μετατρέπει σε ξενοδοχείο. Για το πρώτο 3-4μηνο του 2022, υπολογίζουν να ολοκληρωθεί. Θα ενωθεί με το Grand Hyatt δημιουργώντας το δεύτερο μεγαλύτερο ξενοδοχείο της πρωτεύουσας μετά το Intercontinental. Πάντως στο επιτελείο της Intrakat, στην Παιανία, ετοιμάζονται για το γεγονός του Δεκεμβρίου. Xenodocheio Milos, Κολοκοτρώνη και Βουλής. Αρχιτεκτονική μελέτη από το Divercity Architects, διαχείριση της Epoque Collection και βεβαίως ο Michelinάτος Milos. Με χαρτοφυλάκιο 800 εκατ. (υπό και προς εκτέλεση) ο Πέτρος Κ. Σουρέτης και διεύρυνση των δραστηριοτήτων στο ξενοδοχειακό θα πρέπει να είναι στα καλύτερα του.

*Συνεχίζεται η διοικητική αναδιάρθρωση στα της Lamda Development. Μετά τον Δημήτρη Ζωντανό η σειρά του Ζήσιμου Δανηλάτου. Και κάτι ακόμη από τον όμιλο: δεδομένου ότι η εισηγμένη δεν θα εμπλακεί ως developer στην κατασκευή των βιλών, εύλογο είναι το ερώτημα ποιος θα ρισκάρει να αναλάβει τώρα που τα κόστη (οικοδομικά υλικά κ.λ.π) έχουν εκτιναχθεί στα ύψη. Αλλιώς τα σχεδίαζε ο Δρ Σπύρος Λάτσης, αλλιώς τα περίμεναν όσοι έσπευσαν να επενδύσουν στο project (Βασιλάκης, Κάτσος, Λαμπρόπουλος, Γερμανός, Κυριακόπουλος κ.α.) και αλλιώς τους βγαίνουν, μέχρι τώρα.

*Χθες ολοκληρώθηκαν οι εγγραφές για το ΚΟΔ της Noval Property.

*Ετοιμάζεται το “αειφόρο” της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

*Ενισχύουν την παρουσία τους στις ΗΠΑ οι Παπαλεξόπουλος- Κανελλόπουλος. Νέα επένδυση-μέσω της ΤΙΤΑΝ America LLC- ύψους 35 εκατ. για την κατασκευή θολωτής αποθήκης, χωρητικότητας 70.000 τόνων στον σταθμό εισαγωγών Port Tampa Bay, στη Φλώριδα. Όμως στην εδώ αγορά πολλές οι μουρμούρες για την χρηματιστηριακή καχεξία της ΤΙΤΑΝ. Κολλημένη στο ταμπλό, στα 13,5-14,5 ευρώ, με απώλειες- μάλιστα- 1,30% στην χθεσινή συνεδρίαση στα 13,64 ευρώ. Το ακραίο παράδοξο; η ΤΙΤΑΝ αποτιμάται μόλις 1,07 δισ. όταν ένα (δυνητικό) ΙΡΟ της θυγατρικής στις ΗΠΑ θα μπορούσε να φτάσει το 1,5-1,7 δισ.

Αποποίηση Ευθύνης : Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.

spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

don't even ask