don't even ask

don't even ask

spot_img
spot_img

Οι φόβοι του Γιάννη, Kεφαλαιαγορά: quo vadis, για 500 μιλάει ο Κωνσταντινίδης, καζινο-μαχίες, κουβέντα να γίνεται για Εθνική-HSBC, το ακίνητο του Φώλια και να μην ανησυχεί η Θύρα 4

*Ανάπτυξη πάνω από 8% προβλέπει για φέτος η Τράπεζα της Ελλάδος. Και 5% το 2022. Καμπανάκι του Διοικητή για τις συνέπειες από την πανδημία και το κόστος ενέργειας. Ο Γιάννης Στουρνάρας ζητά να αξιοποιηθεί η ευκαιρία, που δίνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα επαναγοράζοντας ελληνικά ομόλογα και μετά τον Μάρτιο. Ευκαιρία- για να τα λέμε όλα- που δόθηκε και με την μεθοδική, αποτελεσματική προσπάθεια του επικεφαλής της ΤτΕ.

*Ξέρω στενοχωρώ τους… άσπονδους, αλλά έτσι είναι. Και η στήλη είναι της λογικής…Τα του Καίσαρος.

*12μηνο “κλείνει” ξεχασμένο σε κάποιο συρτάρι το περίφημο Σχέδιο της Επιτροπής για την Αναβάθμιση της Κεφαλαιαγοράς- Χρηματιστηρίου Αθηνών. Υποθέτω, πως εάν στην εορταστική “πρώτη” του 2022, “παίξουν την κασέτα” του 2020 δεν θα’ χει διαφορές. Άλλωστε 2 1/2 χρόνια με φιλοεπενδυτική κυβέρνηση έχουν γίνει-για την αγορά- περίπου όσα με την μη επενδυτική προηγούμενη. Υπάρχει συνέχεια στο κράτος, δεν λέω.

*Για επενδύσεις, ύψους 500 εκατ, κάνει λόγο ο Γιώργος Κωνσταντινίδης (της REDS/ΕΛΛΑΚΤΩΡ). Μαθαίνω, πως συμπληρώθηκε το “καρέ” των τραπεζών, που θα συμφωνήσουν για την χρηματοδότηση των projects.

*Αλήθεια με εκείνο το ξενοδοχειακό, προς το Σούνιο, που θα εξασφάλιζε η Brown αλλά τελικά δεν εξασφάλισε, σε ποιο σημείο είμαστε; Γιατί πηγή του κλάδου μου έλεγε χθες βράδυ (*) πως υπήρξε σφήνα με τραπεζική “πλάτη”. Δεν εξεπλάγην, ωστόσο.  

(*) εξαιρετική η εκδήλωση για τα 50 χρόνια του Καζίνο Mont Parnes, το βράδυ της Τρίτης.

*Άκουσα κάποιες πληροφορίες, που θέλω να τις διασταυρώσω πρώτα.

*Πάντως οι υπεύθυνοι και οι εργαζόμενοι με ρωτούσαν για πότε το βλέπω να κατεβαίνει το “βουνό” στο Μαρούσι. Πρέπει να ρωτήσουν τους ανθρώπους της Lamda Development θαρρώ, τον Δρ. Σπύρο Λάτση θαρρώ. Οι σχέσεις με τους αδελφούς Λασκαρίδη, να υποθέσω πως είναι σε θερμοκρασίες… χιονιού (που υπήρχε αρκετό, βλέποντας το και από το τελεφερίκ). Όχι ο Θανάσης Λασκαρίδης δεν παρευρέθει τελικά.

*Συζητά με Εθνική η HSBC, για το εν Ελλάδι δίκτυο. Πάντως εάν κρίνω από τους όρους, που έθεσαν οι της αγγλικής τράπεζας στους ομολόγους τους της Eurobank, πρόσφατα, ούτε με Εθνική θα προχωρήσει το deal.

*Χθες Τετάρτη ήταν στο “πινάκιο” ο πλειστηριασμός για το ακίνητο του πρώην ευρωβουλευτή και υφυπουργού Οικονομικών, Χρήστου Φώλια (ανήκε στα παιδιά του). Ο ίδιος με την σύζυγο του είχαν την επικαρπία. Πρόκειται για ακίνητο 765 τμ. με μεγάλη πισίνα, σε έκταση 2 στρεμμάτων, στον Διόνυσο. Τον Χρήστο Φώλια, τον είχα γνωρίσει το 1975 όταν εγκαινίαζε το πρώτο Goody’s, στην Κούσκουρα, στη Θεσσαλονίκη. Εξαιρετικός ως εργοδότης, μπροστά από την εποχή του, αλλά…

*Να μην ανησυχούν οι φίλοι ΠΑΟΚτσήδες, και αυτή η αμκ καλύφθηκε εξ’ ολοκλήρου από τον Ιβάν. Κοντά στα 200 εκατ. θα πρέπει να έχει ρίξει στον “Δικέφαλο” του Βορρά ο επιχειρηματίας, αλλά…

*Για ΟΤΕ, Τσαμάζ κ.λ.π τα (ξανά) λέγαμε χθες. Το “χαρτί” το είδατε, ζωγραφιές.

*Τι σας έχω, όμως. Attica Bank με free float στο 2% του μ.κ και το Ellington να συμμετέχει με 9,9% στο νέο μ.κ θεωρώ, πως θα τα βγάλει τα κόστη του, μέσω της χρηματιστηριακής αγοράς. Πως; μα ελάτε τώρα.

*Το 10 το καλό, στην Lamda Development, για το Experience Park στο Ελληνικό. Με την πρώτη λιακάδα ο εξαιρετικά διαμορφωμένος χώρος (700 στρεμμάτων) θα γεμίσει κόσμο. Τα του Καίσαρος, που έλεγα στην αρχή.

*Φίλιππος Σαχινίδης, Γιάννης Κουτσούκος, Απόστολος Κρυωνίδης, Θανάσης Κολλιόπουλος και Νίκος Χριστοδουλάκης η 5άδα της οικονομικής ομάδας του Νίκου Ανδρουλάκη. Δεν τα πήγε άσχημα στην συζήτηση για τον Προϋπολογισμό. Ως “πράσινος” (βάζελος εννοώ) θα συνιστούσα στον Πρόεδρο να δώσει λίγο βάθος στον πάγκο. Είναι 2-3 συνάδελφοι (μου) με θητεία στο Υπ.Οικ και επί αειμνήστου Γιώργου (Γεννηματά) που το κατέχουν το άθλημα. Και καθόλου ΟΦΑτζήδες.     

Αποποίηση Ευθύνης : Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.

spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

don't even ask