Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΟι... Γενίτσαροι του Ανδρουλάκη

Οι… Γενίτσαροι του Ανδρουλάκη

Τελικά το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε. Αν και δεν έφυγε ποτέ. Θα έλεγα ότι… μετακόμισε για αρκετό καιρό σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ. Το ερώτημα είναι εάν στο ΠΑΣΟΚ που επέστρεψε θα επιστρέψουν και οι ψηφοφόροι που… φύγαν και αγάπες τους πήρανε. Εκείνο πάντως που οφείλει η ηγεσία του Κινήματος είναι να ευχαριστήσει από τα βάθη της καρδιάς του, όπως έλεγε και ο Ανδρέας κάποτε, τόσο τη Νέα Δημοκρατία, όσο και το ΣΥΡΙΖΑ, διότι ο καθένας από τη μεριά του έκανε ότι μπορούσε για να κρατήσει ζωντανό το ΠΑΣΟΚ.

Με τα λάθη, τις παραλείψεις τους, αλλά και με την αλαζονεία τους σε πολλές των περιπτώσεων, όχι μόνο δεν το τελείωσαν, όπως πίστευαν αλλά του έδωσαν την μεγάλη ευκαιρία να επιστρέψει. Και όχι μόνο αυτό αλλά να απειλεί τους δυο αρχηγούς, με το αφήγημα της αυτόνομης πορείας και κρατώντας τους σε ομηρεία με τη θέση καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να σχηματιστεί χωρίς το ΠΑΣΟΚ.

Ολα αυτά βέβαια ωραία είναι να τα λέει ο κ. Ανδρουλάκης και να τα ακούμε εμείς, αλλά για να επιβεβαιωθούν χρειάζεται η ψήφος του ελληνικού λαού.

Εκείνος θα αποφασίσει εάν το ΠΑΣΟΚ, γίνει ρυθμιστής ή όχι. Για την ώρα κυρίως ο ΣΥΡΙΖΑ, κτυπάει το κεφάλι του στον τοίχο, γιατί με τις καθυστερήσεις που έπαιξε εγκλωβισμένος στη λογική και στη διαχείριση του 3%, από τη μια και της συγκυβέρνησης από την άλλη έδωσε το φιλί της ζωής στο ΠΑΣΟΚ.

Δεν θα μπω στις λεπτομέρειες του Συνεδρίου του Κινήματος. Θα σταθώ σε δυο μόνο τοποθετήσεις που έκαναν τόσο ο κ. Ανδρουλάκης, όσο και ο Κακλαμάνης. Ο Απόστολος για να μην υπάρχουν παρανοήσεις.

Και οι δυο μίλησαν για το φαινόμενο HOMO PASOKIOUS. Τα στελέχη δηλαδή που είχαν μάθει να ζουν με το οξυγόνο της εξουσίας, και μόλις είδαν ότι αυτό χανόταν πήδηξαν από το τρένο ή από τη βάρκα και μετακινήθηκαν σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.

Τους Γενίτσαρους, όπως τους αποκάλεσε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης. Βαριές κουβέντες θα έλεγα από έναν πολιτικό αρχηγό, που γνωρίζει την ιστορία του κόμματός του καθώς διετέλεσε εάν δεν με απατά η μνήμη μου Γραμματέας του σε περίοδο συγκυβέρνησης.

Γιατί όμως αποκαλεί τους πρώην συντρόφους του Γενίτσαρους; Γιατί θέλει να ανακαλύψει… αποστάτες της νέας εποχής, βάζοντάς τους το στίγμα και τη ρετσινιά του Γενίτσαρου;

Το ερώτημα είναι πως θα συνεργαστεί αύριο με την Ξενογιαννακοπούλου, τον Ραγκούση, τον Σπρίτζη, τον Κουρουμπλή και μια σειρά από άλλα στελέχη που έφυγαν από το ΠΑΣΟΚ και πήγαν στο ΣΥΡΙΖΑ; Οι κουβέντες του κ. Ανδρουλάκη για τους πρώην συντρόφους του ήταν βαριές. Και έχουν αποδέκτη τον κ. Τσίπρα. Διότι πολύ απλά του λένε πως εάν θέλεις συνεννόηση ξέχασε τους προερχόμενους από το ΠΑΣΟΚ. Και αυτό την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ σχεδιάζει να βάλει ΠΑΣΟΚογενή ως Γραμματέα του και τα προερχόμενα από τη Χαριλάου Τρικούπη στελέχη του, σάρωσαν στις εκλογές για την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλλον ο Ανδρουλάκης έβαλε δύσκολα στην Κουμουνδούρου με τους… Γενίτσαρους. Το θέμα είναι εάν έγινε η τοποθέτηση αυτή από θέση ισχύος του Ανδρουλάκη ή από άγχος για τα νέα ανοίγματα του ΣΥΡΙΖΑ.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ