don't even ask

don't even ask

spot_img
spot_img

Οι ανακοινώσεις της Λαγκάρντ, η ενημέρωση του ΤΑΙΠΕΔ, η κρίσιμη ημέρα της Frigoglass, ο Ευτύχης (ξανά) στην μεγάλη κατηγορία, Lavipharm & Lamda, οι δύο δρόμοι του ΠΑΣΟΚ και τα νεότερα από την Αχαϊκή πρωτεύουσα

*Ενδιαφέρουσα η κινητικότητα στις αγορές κρατικών ομολόγων, ειδικότερα χωρών του ευρωπαϊκού Νότου. Πιθανολογώ, λόγω της επικείμενης συνεδρίασης της ΕΚΤ, στις 15-16 Δεκεμβρίου, με τις αγορές να προεξοφλούν, πως η Κριστίν Λαγκάρντ θα περιγράψει αυτά, που αναλυτικά ως μέτρα και δράσεις θα ανακοινώσει στην συνεδρίαση του Φεβρουαρίου. Συγκεκριμένα στην συνεδρίαση της 3ης Φεβρουαρίου. Στο ΗΔΑΤ, χθεσινές συναλλαγές 110 εκατ. με τα 70 εκατ. αγορές. Στο 1,358% η απόδοση του 10ετούς, αργά το απόγευμα.

*Παραλειπόμενα της προχθεσινής ενημέρωσης του ΤΑΙΠΕΔ. Κοινωνικού χαρακτήρα και με ουσία, η πρωτοβουλία που προτίθεται να αναλάβει το Ταμείο (μέσω του εντεταλμένου συμβούλου Παναγιώτη Σταμπουλίδη) και της “Μονάδας Ωρίμανσης Έργων” και θα αφορά στον καθαρισμό 35 εθνικών δρυμών. Έργο προϋπολογισμού 50 εκατ. ευρώ και το ζητούμενο-πλέον- είναι να προλάβουμε το καλοκαίρι του 2022.

*Στην χθεσινή συνεδρίαση παρατηρήθηκαν, μετά από καιρό, αγορές από μεγάλα επενδυτικά χαρτοφυλάκια. Ειδικότερα σε ΟΤΕ, ΤΙΤΑΝ, Mytilineos, Viohalco, Motor Oil. Θα υπάρξει συνέχεια, σήμερα-αύριο Παρασκευή; αυτό είναι το ερώτημα.

*Κινητικότητα στην Frigoglass, για εκπλήξεις από την πλευρά Δαυίδ, στην επικείμενη γ.σ επέμεναν ενημερωμένες πηγές. Στις 14 Δεκεμβρίου η κρίσιμη ημέρα.

*Για το ράλι Βασιλάκη, με την Autohellas αναφερόμασταν πρόσφατα. Νέες τοποθετήσεις στο “χαρτί”, αγορές έως τα 9,14 ευρώ-που αποτελούν υψηλό-σχεδόν- 21ετίας και αποτίμηση στα 442 εκατ. Την βλέπω ως εν δυνάμει την δεύτερη συμμετοχή του Ευτύχη Βασιλάκη στη “μεγάλη κατηγορία”. Το παράδοξο; η Aegean αποτιμάται στα 457 εκατ.

*Παρατηρούσα το ΓΕΜΗ των νέων μετόχων της Performance Technologies. Συμπεριλαμβάνονται από την πλευρά των θεσμικών: MetLife, Allianz, Optima, Alpha Trust, TRITON και Eurobank.

*Η τελευταία άνοδος της μετοχής της Space, κίνησε την προσοχή χρηματιστών που παρακολουθούν το σήριαλ του διαγωνισμού για τις “νέες ταυτότητες”. Το ξανά έψαξα, καθώς πρόσφατα γράφαμε για το ενδιαφέρον… πρεσβειών, αλλά δεν βγήκε κάτι καινούργιο.

*Από τότε, που ανέλαβε νέος Γενικός Διευθυντής Οικονομικών Υπηρεσιών του ομίλου Lavipharm, ο Βασίλης Μπαλούμης αρκετά έχουν αλλάξει (προς το καλύτερο) κατ’ αρχήν στο επενδυτικό κομμάτι της εισηγμένης. Η αγορά γνωρίζει τον κ. Μπαλούμη από την πολυετή θητεία του στα “νευραλγικά” της Lamda Development, και εμπιστεύεται τις γνώσεις και τις ικανότητες που έχει. Και μια ο λόγος, για την Lamda Development, μαθαίνω πως ο “Ατσίδας” είναι η πιο δημοφιλής ελληνική ταινία (κωμωδία του 1961). Ειδικότερα η επική ατάκα του αξέχαστου Ντίνου Ηλιόπουλου, “…είμαστε μία ωραία ατμόσφαιρα…”

*Αφού είμαστε στα πιο light, να σας μεταφέρω και τούτο, που αφορά στα πολιτικά των ημερών και του νέου ΠΑΣΟΚ. Δεδομένου του παλαιού προβλήματος με το ΑΦΜ του παλαιού ΠΑΣΟΚ-Ελιά- Δημοκρατική Συμμαχία- Κίνημα Αλλαγής, λόγω των υποχρεώσεων, δανείων κ.λ.π που όφειλε το Κίνημα, θα πρέπει η νέα ηγεσία ή να βρει κάτι συμπληρωματικό λ.χ ΠΑΣΟΚ- νέα αρχή ή ο νέος πρόεδρος να καθίσει στο τραπέζι να συζητήσει με τις τράπεζες. Και σε αυτή την περίπτωση, σαν… κουμπάρος έχω να προτείνω 2 δοκιμασμένες (και απόλυτα επιτυχείς λύσεις) ή μετονομασία σαν Νέος Πανιώνιος, Βόλος κ.λ.π ή να ακολουθήσει την γραμμή για το haircut των υποχρεώσεων λ.χ. της ΑΝΕΚ που προωθούν οι πιστώτριες τράπεζες.

*Μου μεταφέρει φίλος αναγνώστης από την Πάτρα, πως τις τελευταίες μέρες έχει ενταθεί το παρασκήνιο για ηχηρό όνομα του κλάδου μεταφορών, εκτελωνισμού, logistics κ.λ.π, κ.λ.π που είναι κοντά σε συμφωνία για την πώληση brand, στόλου αυτοκινήτων (φορτηγών), αποθηκευτικών χώρων, συμβολαίων κ.α. Το μυαλό μου πήγε στον Καμπέρο (Camberos) ένα από τα ισχυρότερα-παλαιότερα- ονόματα του κλάδου, ρώτησα τις πηγές μου στους συνήθεις υπόπτους (CVC Capital, εγχώρια funds κ.λ.π) αλλά άκρη δεν έβγαλα. Ότι νεότερο, μου ειπωθεί από την Αχαϊκή πρωτεύουσα, εδώ…        

Αποποίηση Ευθύνης : Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.

spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

don't even ask