don't even ask

don't even ask

spot_img
spot_img

Οι αγορές ελληνικών ομολόγων, η Φρανκφούρτη που δεν κάνει πίσω, το ραντεβού του πρωθυπουργού, η «επενδύσιμη» ελληνική αγορά, η Brookstreet Equity Partners και τι συμβαίνει με το deal του Πατέλη

*Αίφνης…αχός πολύς για investment grade, greek bonds e.t.c με αφορμή το Bloomberg. ΟΚ, έγκυρο το δίκτυο, δεν (εξ)υπηρετεί σκοπιμότητες και συμφέροντα αλλά υπάρχει ένας, ο οποίος να στοιχηματίζει πως η ECB δεν θα βρει τον τρόπο να συνεχίσει τις αγορές ελληνικών ομολόγων. Εντάξει, Πέμπτη “τσίμπησε” λίγο το GR10Y, έγιναν κάποιες συναλλαγές (στα 80 εκατ/ΗΔΑΤ) για να (ξανά) κυλήσει στο 1,34%.

*Δεν υπάρχει περίπτωση, έτσι όπως πηγαίνει (άσχημα) η πανδημία η Φρανκφούρτη να κάνει πίσω. Ακόμη και εάν χρειαστεί να ακολουθηθεί η… καλογερική μέθοδος… το κρέας θα βαφτισθεί ψάρι…και θα καταναλωθεί. Μην τα λέμε, Απρίλιος-Μάιος εκλογές στην Γαλλία. Εορτές με ρεκόρ-κρουσμάτων στην Γερμανία.

*Συνάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη- Henry Holterman με πλούσιο… μενού. Ο επικεφαλής του group Reggeborgh δεν είναι ο οποιοσδήποτε, είναι ο γαμπρός του Dick Wessels (o οποίος απεβίωσε τον Νοέμβριο του 2017) έχοντας “χτίσει” μία αυτοκρατορία 4 δισ. plus. Για τους gossip, οι 2 κόρες του ιδρυτή του ομίλου Gerita και Inge κατέχουν την θέση του τρίτου πλουσιότερου στην χώρα των Oranjes, με την πρώτη (σύζυγος του H.H) να επισκέπτεται συχνά την χώρα μας. Για τους investors, ο H.H διερευνά το ενδεχόμενο να διευρύνει τις επενδύσεις του fund στην Ελλάδα. Υποθέτω, πως όλο και κάτι σχετικό θα συζήτησαν με τον Πρωθυπουργό.

*Το Vanguard “βλέπει” -για το 2022- ευκαιρίες σε value μετοχές, απ’ ότι σε growth. Ο δεύτερος παν-ισχυρότερος παίκτης διεθνώς (με AUM ισοδύναμο με το 40% του ΑΕΠ των ΗΠΑ) εκτιμά, πως οι αγορές θα κινηθούν πιο συντηρητικά, επουδενί όμως αναφέρεται σε ακραία πτώση. Not in a Meltdown, η έκθεση “εσωτερικής χρήσης” σε πελάτες του. Μάλλον κάτι θα ξέρουν. Και μιας και ο λόγος για τον δεύτερο, ας δούμε τι βλέπει ο πρώτος για την Ελλάδα. H Black Rock (με AUM 9 τρισ$) συγκαταλέγει στις “επενδύσιμες” την ελληνική αγορά, για το 2022.

*Για το rebranding του group Kazka, και τι θα μπορούσε να σημαίνει και για τον ΟΠΑΠ τα λέγαμε την Παρασκευή.

*Για το rebranding, που σχεδιάζουν οι της Deutsche Telekom, θα έχει ενδιαφέρον.

*Brookstreet Equity Partners, κρατήστε το όνομα, ρίξετε μία ματιά στο brookstreetequity.com και στα ονόματα των Omiros Sarikas, The George V. Bolos Family Office, Dimitris Caramitsos- Tziras και Nikolas Vernicos. Σύντομα περισσότερα, για το fund που στην ενότητα Our Team εμφανίζεται και ο Christos Megalou. Στο 42 της Brook Street/ Mayfair τα κεντρικά, στο Athens Tower στην Αθήνα.

*To deal, που έχει προαναγγείλει ο Αλεξ Πατέλης, στην τεχνολογία αφορά στην VIVA του Χάρη Καρώνη; Σε αυτή την περίπτωση το νέο αφεντικό θα είναι η JP Morgan. Τώρα τι βλέπει ο αμερικανικός οίκος στον συγκεκριμένο κλάδο και πως θα κινηθεί μέσω της VIVA, μένει να απαντηθεί. Όλο και πληθαίνουν, πάντως, οι παρένθετες συμμετοχές.

Αποποίηση Ευθύνης : Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.

spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

don't even ask