Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΟ ΣΥΡΙΖΑ πάσχει από αυτοκτονικό ιδεασμό;

Ο ΣΥΡΙΖΑ πάσχει από αυτοκτονικό ιδεασμό;

Στην κυβέρνηση αντιμετωπίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ με πολιτικούς όρους. Αυτό τελικά είναι λάθος. Ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζεται περισσότερο με ψυχολογικούς όρους. Διότι το να επιχειρείς να αντιμετωπίσεις μια αξιωματική αντιπολίτευση, που τη μια ημέρα θεωρεί ότι είναι σοβαρή και δεν ζητά εκλογές γιατί κάτι τέτοιο θα ήταν έγκλημα και την επομένη ζητά εκλογές για να μας…σώσει, αυτό δεν είναι θέμα πολιτικών χειρισμών.

Αυτό μάλιστα την ώρα που σε όλες μα σε όλες τις μετρήσεις, όχι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ έχει λιγότερο ποσοστό, από αυτό που συγκέντρωσε στις τελευταίες εκλογές, αλλά πέφτει χαμηλότερα.

Για αυτό και σε κάνει να αναρωτιέσαι τελικά για το τι συμβαίνει πραγματικά στην Κουμουνδούρου και στο επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα.

Η ζουν σε μια εικονική πραγματικότητα, ωπότε μην περιμένουμε κάτι άλλο ή πιστεύουν ότι πρέπει να κατοχυρώσουν την δεύτερη θέση.

Διότι ακόμη και ο πιο άσχετος από τα πολιτικά πράγματα, δεν μπορεί παρά να μην διαπιστώνει ότι αυτός ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τραβάει, και δεν πείθει κανέναν ότι είναι εκείνη η δύναμη που θα φέρει την πολιτική αλλαγή.

Από την άλλη το να χρειάζεται μια ανακοίνωση του Πολιτικού Συμβουλίου, εκατοντάδων λέξεων, μόνο και μόνο για να ζητήσει εκλογές, τις οποίες με μαθηματική ακρίβεια θα τις χάσει, ε τότε τι μπορεί να πει κανείς.

Όχι τίποτε άλλο αλλά θυμάμαι ότι τα περισσότερα στελέχη που….υπογράφουν την απόφαση για την πολιτική αλλαγή και το αίτημα για εκλογές στριμώχνονταν για να μας πείσουν ότι σοβαρεύτηκαν και δεν ζητάνε εκλογές γιατί θα ήταν καταστροφικό να πράξουν κάτι τέτοιο την ώρα που έχουμε χιλιάδες κρούσματα και εκατοντάδες διασωληνωμένους και δεκάδες νεκρούς.

Και ρωτάμε ευθέως τους συντρόφους του ΣΥΡΙΖΑ, πιστεύουν ότι αν γίνουν εκλογές θα είναι πρώτο κόμμα;

Η το κάνουν για να στριμώξουν τον Νίκο Ανδρουλάκη και το ΠΑΣΟΚ.

Ας αφήσουν λοιπόν τις θεωρίες και ας απαντήσουν. Θέλουν να ανατρέψουν τον Μητσοτάκη, για να εφαρμόσουν το πρόγραμμα Πολάκη, στο ΕΣΥ;

Έτσι πιστεύουν ότι οι πολίτες θα είναι ασφαλείς;

Για αυτό και επαναλαμβάνω ότι το πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι πολιτικό. Για αυτό ας ψάξουν στην Κουμουνδούρου να βρουν αν αυτοί που ζητούν εκλογές εν μέσω πανδημίας, μήπως πάσχουν από αυτοκτονικό ιδεασμό;

Διότι μόνο τότε θα διαπιστώσουν εάν το πρόβλημά τους θεραπεύεται.

Οσο για την κυβέρνηση, ας καταλάβει επιτέλους ότι ναι μεν παίζει χωρίς αντίπαλο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να συνεχίζει να βάζει αυτογκόλ.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ