Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΟ Σούνακ, οι λαθρομετανάστες που «καταστρέφουν» τη δημοκρατία και το «Σχέδιο Ρουάντα»

Ο Σούνακ, οι λαθρομετανάστες που «καταστρέφουν» τη δημοκρατία και το «Σχέδιο Ρουάντα»

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε συνέδριο στην Ιταλία επεσήμανε πως οι λαθρομετανάστες απειλούν να «καταστρέψουν» τη δημοκρατία της χώρας του, τονίζοντας παράλληλα πως αν δεν προχωρήσουν σε δραστικά μέτρα, θα κατακλύσουν την Μεγάλη Βρετανία. Παράλληλα, ανέφερε πως θα ζητήσει να γίνουν αλλαγές στην διεθνή νομοθεσία για τα ανθρώπινα δικαιώματα, αφού όπως ισχυρίζεται, την εκμεταλλεύονται οι παράνομοι μετανάστες, ώστε να «βρίσκουν δρόμους» για να εγκατασταθούν στις ευρωπαϊκές χώρες.

Ο Ρίσι Σούνακ τόνισε στην ομιλία του: «Εάν δεν αντιμετωπίσουμε άμεσα το θέμα των λαθρομεταναστών, οι αριθμοί τους θα αυξάνονται συνεχώς. Οι λαθρομετανάστες θα κατακλύσουν τις χώρες μας και θα μας εμποδίσουν να βοηθάμε αυτούς που πραγματικά έχουν ανάγκη βοήθειας. Το κόστος της εγκατάστασης των λαθρομεταναστών θα εξοργίσει τους πολίτες και δικαιολογημένα. Γιατί να πληρώνουν για το παράνομο και απάνθρωπο εμπόριο των λαθρομεταναστών; Εάν αφήσουμε στην τύχη του το εν λόγω ζήτημα, οι πολίτες θα χάσουν την εμπιστοσύνη τους τόσο στους πολιτικούς, όσο και στο ίδιο το σύστημα διακυβέρνησης. Οι εχθροί μας σίγουρα θα χρησιμοποιήσουν τους μετανάστες ως όπλο για να αποσταθεροποιήσουν τις κοινωνίες μας».

Σημειώνεται πως ο Βρετανός πρωθυπουργός έχει δημιουργήσει μια στενή πολιτική σχέση με την πρωθυπουργό της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι. Μάλιστα, σε κοινή τους διακήρυξη τονίζουν ότι θα ακολουθήσουν «θατσερικές πολιτικές» για να αντιμετωπίσουν το μεταναστευτικό πρόβλημα. Τις προηγούμενες ημέρες ο Σούνακ πέρασε από την βρετανική Βουλή νόμο με σκοπό να στέλνει τους παράνομους μετανάστες στην Ρουάντα, ενώ η Μελόνι έχει έρθει με τη σειρά της σε συμφωνία με τον Έντι Ράμα για να τους στέλνει στην Αλβανία.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ