Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΟ Μαουρίτσιο Σάρι ανεβάζει το επίπεδο του πρωταθλήματος ακόμη κι αν δεν...

Ο Μαουρίτσιο Σάρι ανεβάζει το επίπεδο του πρωταθλήματος ακόμη κι αν δεν έρθει στην Ελλάδα…

Κάθε ιστορία στη μεταγραφική περίοδο αποκαλύπτει αρκετά πράγματα πίσω από τη βιτρίνα του ονόματος που διεκδικείται. Στην απρόσμενη προσπάθεια του Παναθηναϊκού για την απόκτηση του Μαουρίτσιο Σάρι αποκαλύπτεται πως η ομάδα αποφάσισε να αλλάξει επίπεδο! Όποιο κι αν θα είναι τελικά το φινάλε, με την ενδεχόμενη πρόσληψη η όχι του ιταλού προπονητή στον “πράσινο” πάγκο, σε κάθε περίπτωση έγινε εξ αρχής ξεκάθαρο ότι ο Γιάννης Αλαφούζος επιθυμεί να ανεβάσει σε υψηλότερη αφετηρία το σχηματισμό της ομάδας για την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Τη σπίθα για μια τέτοια αλλαγή σελίδας προσέφερε ο Ολυμπιακός! Διότι, το συζητάμε πολλά χρόνια, όμως αυτή είναι πλέον η ώρα να το αντιληφθούμε. Μία μεγάλη επιτυχία ελληνικής ομάδας, εκτός από τα άμεσα οφέλη που η ίδια αποκομίζει, την ίδια ώρα ευεργετεί και το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο θρίαμβος του Ολυμπιακού, με την κατάκτηση του Conference League, ταυτόχρονα “ξύπνησε” ακόμη περισσότερο, για να μην πούμε ότι μάλλον υποχρέωσε κιόλας, τους μεγάλους ανταγωνιστές του εντός συνόρων να ισχυροποιηθούν! Με πρώτο και καλύτερο τον “αιώνιο” αντίπαλό του.

Συμβαίνει στη ζωή να προσπαθείς πολύ και ξαφνικά ένα σοκ να σου αλλάζει κατεύθυνση. Ο Γιάννης Αλαφούζος μοιάζει να αποφάσισε πως αυτή είναι η ώρα της μεγαλύτερης επένδυσης που έκανε ποτέ. Έτσι προκύπτει από τις κινήσεις της ομάδας.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι τα τελευταία εικοσιτετράωρα έβγαινε από την “πράσινη” ΠΑΕ πως ακόμη κι αν απαντήσει αρνητικά ο Σάρι, η ομάδα θα έχει μεγάλο όνομα στον πάγκο της. Ούτε είναι συμπτωματικό ότι αυτό, το όποιο μεγάλο όνομα, θα στηριχθεί και από ακριβές μεταγραφές. Είναι επίσης εντυπωσιακό ότι ο Παναθηναϊκός έκανε πρόταση στον Μαουρίτσιο Σάρι το οικονομικό μέγεθος της οποίας δεν έχει υπάρξει ποτέ ξανά στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου για προπονητή.

Δεν θα το μάθει ποτέ εάν δεν πει το “ναι”, όμως ο Μαουρίτσιο Σάρι θα ανεβάσει το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος ακόμη κι αν δεν έρθει στην Ελλάδα…

Ο Ολυμπιακός ανέβασε τον πήχη με τον ευρωπαϊκό τίτλο, προκαλώντας πιο μεγάλη δίψα στους ανταγωνιστές του και αυτή η συνθήκη μόνο καλά αποτελέσματα μπορεί να έχει.

Έτσι κι αλλιώς παρακολουθήσαμε εφέτος το πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα στην ιστορία της Α Εθνικής/Super League και το επόμενο βήμα θα είναι να βελτιωθεί η ποιότητά του.

Η καλή ομάδα της ΑΕΚ, μετά την κατάκτηση του τίτλου αναζητά την ενίσχυση του ρόστερ, ενδεχομένως και του πάγκου της, εάν χρειαστεί, με ισχυρές κινήσεις. Το ίδιο και ο πρωταθλητής ΠΑΟΚ, η διοίκηση του οποίου βλέπει πως εφόσον διατηρήσει τον κορμό και καλύψει κενά σε δύο, με τρεις θέσεις το πολύ, μπορεί να δυναμώσει κι άλλο την ενδεκάδα.

Η ποδοσφαιρική Ευρώπη αναφέρθηκε αρκετές φορές εφέτος στη δυναμική του ελληνικού πρωταθλήματος, με αφορμή τον τεράστιο ανταγωνισμό. Στο χέρι μας είναι να ανέβουμε περισσότερο. Συνολικά και όλοι μαζί…

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ