Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΝα τα πούμε;

Να τα πούμε;

Πριν εγκύψει η πανδημία, τέτοια ημέρα, από το πρωί κτυπούσαν τα κουδούνια τα παιδιά, για να πουν τα καθιερωμένα κάλαντα. Ηταν ένα έθιμο που μπορεί να περιοριζόταν χρόνο με το χρόνο, αλλά τα τελευταία δυο χρόνια τείνει να εξαφανιστεί.

Καθώς τα κουδούνια δεν κτυπούν, τα παιδιά δεν βγαίνουν να τα πουν και οι πολίτες φοβούνται να ανοίξουν.

Τα κάλαντα είναι μια παράπλευρη απώλεια αυτής της πανδημίας που έχει πλήξει τον κόσμο ολόκληρο.

Αυτό όμως δεν μας εμποδίζει να τα… πούμε και να στείλουμε τις ευχές μας στην εξουσία.

Αγαπητοί κυβερνώντες και επιθυμούντες να κυβερνήσουν αυτόν τον τόπο.

Οι πολίτες, τα τελευταία έντεκα χρόνια, βιώνουν διαφορετικά τα Χριστούγεννα και τις εορτές. Από το 2010, με το πρώτο Μνημόνιο, και έπειτα, ο κουμπαράς όλο και μικραίνει και το ταμείο της κάθε οικογένειας έχει όλο και λιγότερα. Η κατάργηση επί της ουσίας του 13ου μισθού άλλαξε το σκηνικό και των εορτών.

Καθώς το “δώρο” ήταν αυτό που τροφοδοτούσε και έδινε ζωή στην αγορά και χαμόγελα στα σπίτια. Το έχασαν στο δημόσιο, το έχασαν οι συνταξιούχοι και στον ιδιωτικό τομέα, με διάφορα τερτίπια επιχειρηματιών τείνει να εξαφανισθεί.

Και από πάνω σε αυτό το σκηνικό ήρθε και η πανδημία και… ψαλίδισε την ελπίδα να βγάλουμε και πάλι το κεφάλι έξω.

Το ενεργειακό πυροδότησε τις αυξήσεις στην αγορά και τα πράγματα έχουν και πάλι δυσκολέψει για τους πολλούς.

Αυτή η κατάσταση δεν είναι στιγμιαία, ούτε θα τελειώσει όπως πίστευαν κάποιοι στο τέλος του χρόνου. Το τέλος του χρόνου έρχεται και οι προβλέψεις παραμένουν δυσοίωνες, για το νέο έτος.

Η κυβέρνηση, γνωρίζει ότι τα μέτρα που λαμβάνει είναι σταγόνα στον ωκεανό των όσων αντιμετωπίζουν τα νοικοκυριά.

Για αυτό και πρέπει να…τρέξει αυξήσεις στους βασικούς μισθούς. Αυξήσεις που έτσι και αλλιώς θα επιστρέψουν στην αγορά. Δεν πρέπει να το σκέπτεται αλλά να το πράξει. Να φτάσει τον βασικό μισθό στα 750 ευρώ. Ούτε απαγορευτικό είναι ούτε θα τινάξει τον πληθωρισμό σε υψηλά ποσοστά. Αυτός έτσι και αλλιώς έχει φτάσει στο 5%.

Πρέπει να πέσει χρήμα στην αγορά, καθώς σε αυτήν θα επιστρέψει και στην Πολιτεία, καθώς θα εισπράξει περισσότερους φόρους.

Το ίδιο πρέπει να συμβεί και με τους φόρους σε συγκεκριμένα προιόντα, πρώτης ανάγκης.

Τα πράγματα είναι δύσκολα. Μετά την πρωτοχρονιά, τα πράγματα θα δυσκολέψουν. Η κυβέρνηση πρέπει να δώσει ανάσες στην κοινωνία για να μην κοπεί και η δική της.

Η αντιπολίτευση σκοπεύει να εκμεταλλευτεί το δίκαιο και τη λογική των επιχειρημάτων για να στήσει σκηνικό παραλογισμού και αιτημάτων.

Αυτό δεν θα αλλάξει. Είναι η πραγματικότητα που έχει μπροστά της η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Κάθε πράγμα πρέπει να γίνεται στον καιρό του. Και ο καιρός για αυξήσεις μισθών έφτασε. Εμείς τα είπαμε. Εάν θα τα ακούσουν είναι κάτι που αφορά το Μαξίμου.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ