Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΜνημόνιο συνεργασίας ΒΕΑ και Σιβιτανιδείου Σχολής για προγράμματα κατάρτισης

Μνημόνιο συνεργασίας ΒΕΑ και Σιβιτανιδείου Σχολής για προγράμματα κατάρτισης

 Μνημόνιο Συνεργασίας, με γνώμονα τη διαρκή επιμόρφωση και ενημέρωση των μελών- επιχειρήσεων του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας σχετικά με τις εξελίξεις και προοπτικές στους βιοτεχνικούς – τεχνικούς κλάδους, υπέγραψαν ο Α΄ αντιπρόεδρος του επιμελητηρίου Κώστας Δαμίγος και ο γενικός διευθυντής της Σιβιτανιδείου Δημόσιας Σχολής Τεχνών και Επαγγελμάτων, Κωνσταντίνος Γούλας.

   Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, «το επόμενο διάστημα, οι δυο φορείς, θα προχωρήσουν στη διαμόρφωση ειδικού προγράμματος εκπαίδευσης και επιμόρφωσης, για κλάδους κοινού ενδιαφέροντος, αξιοποιώντας τις χρονολογίες – ορόσημο, αφού και οι δύο συμπληρώνουν τα 100 χρόνια λειτουργίας τους».

   Οι δυο φορείς εκτιμούν ότι η συνέργεια και συνεργασία, μπορεί να προσελκύσει νέο ανθρώπινο δυναμικό και επενδύσεις στη βιοτεχνία και στα τεχνικά επαγγέλματα και να επεκτείνει εντός της κοινωνίας, τα οφέλη της διττής εκπαίδευσης.

   Σύμφωνα με τον κ. Δαμίγο, η επιβίωση και η ανάγκη της ανταγωνιστικότητας της μικρής επιχειρηματικότητας, σήμερα περισσότερο από ποτέ, απαιτεί ανανεωμένους τρόπους σκέψης, επεξεργασμένη μεθοδολογία και σύγχρονη δράση. Τα στοιχεία αυτά, όπως δήλωσε, είναι ποιοτικά και παρέχονται μέσα από την εκπαίδευση και τη διαρκή επιμόρφωση του ανθρώπινου παράγοντα, δηλαδή, του ίδιου του επιχειρηματία και των συνεργατών του.

   Από την πλευρά του ο κ. Γούλας δήλωσε ότι, η Σιβιτανίδειος Σχολή, έχει διανύσει μια αξιοσημείωτη και καινοτόμο πορεία 90 ετών προσφοράς, στην Ελληνική Τεχνική Εκπαίδευση. Ως κύριο στόχο της, έχει τη σωστή εκπαίδευση και κατάρτιση των μαθητών της, καθώς και την επαγγελματική τους αποκατάσταση.

   Σκοπός – πλαίσιο συνεργασίας

   Η συνεργασία αφορά στα εξής: 

   – Ανάληψη πρωτοβουλιών και δράσεων, από κοινού, σχετικά με το αντικείμενο των δύο φορέων.

   – Μεταφορά τεχνογνωσίας για την επαγγελματική κατάρτιση και πιστοποίηση των επαγγελματιών σε τεχνικά επαγγέλματα, με κύριο μέλημα την καλύτερη δυνατή υποστήριξη των επιχειρήσεων μελών του ΒΕΑ και την γνωριμία των σπουδαστών, με τους κλάδους της εκπαίδευσής τους, σε πραγματικές συνθήκες εργασίας, μέσα στις λειτουργούσες επιχειρήσεις.

   – Διαμόρφωση ειδικού προγράμματος εκπαίδευσης και επιμόρφωσης, για κλάδους κοινού ενδιαφέροντος που επιθυμούν οι δύο φορείς να υλοποιηθεί εντός της επόμενης 3ετίας, αξιοποιώντας τις χρονολογίες – ορόσημο, αφού και οι δύο συμπληρώνουν τα 100 χρόνια λειτουργίας τους.

   – Διαρκής επικοινωνία και αλληλοενημέρωση της σχολής με τους φορείς εκπροσώπησης των επιχειρήσεων και το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας, προκειμένου να διευκολύνεται η απορρόφηση των σπουδαστών, στην αγορά εργασίας.

   Επιπλέον, οι δύο φορείς μπορούν θα συνεργάζονται για:

   – Την από κοινού υποβολή παρεμβάσεων -προτάσεων – θέσεων προς τα αρμόδια κρατικά όργανα, με στόχο την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν επιχειρήσεις και επαγγελματίες, σε σχέση με το ανθρώπινο εργατικό δυναμικό, την έλλειψη ειδικοτήτων, την κατάρτιση σε νέους τομείς επιχειρηματικότητας

   – Την ανταλλαγή πληροφοριών και τεχνογνωσίας σε ό,τι αφορά καλές πρακτικές σχετικά με επιχειρηματικές δραστηριότητες

   – Την διοργάνωση ημερίδων – σεμιναρίων και εκδηλώσεων, με παρόμοια θέματα κοινού ενδιαφέροντος

   – Την αξιοποίηση χρηματοδοτικών εργαλείων από την ΕΕ προς όφελος των επιχειρήσεων και των εκπαιδευόμενων νέων, για την απορρόφησή τους στην σύγχρονη αγορά εργασίας.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ