Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΜεγάλη επένδυση 20 εκατ. ευρώ από την Aluminco στη Θεσσαλονίκη

Μεγάλη επένδυση 20 εκατ. ευρώ από την Aluminco στη Θεσσαλονίκη

Σε μεγάλη επένδυση που σε βάθος πενταετίας θα φτάσει τα 20 εκατ. ευρώ προχωρά η εταιρεία Aluminco στη Θεσσαλονίκη, με στόχο να δημιουργήσει ένα από τα πλέον σύγχρονα εργοστάσια διέλασης αλουμινίου στην Ευρώπη. Τα εννέα εκατομμύρια ευρώ αφορούν το κόστος εξαγοράς των μεγάλων εγκαταστάσεων της εταιρείας Doral που βρίσκεται σε εκκαθάριση, ενώ τα υπόλοιπα 11 εκατ. ευρώ θα είναι η επένδυση που θα απαιτηθεί για τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων και της τοποθέτησης των νέων μηχανών και γραμμών παραγωγής.

Στόχος της Alumincο είναι να δημιουργήσει στη Θεσσαλονίκη μια μεγάλη και κομβική μονάδα αλουμινίου, που θα μπορεί να υποστηρίζει τις εξαγωγές σε όλα τα Βαλκάνια αλλά και στην κεντρική Ευρώπη.

Οι εγκαταστάσεις της Doral βρίσκονται στο Καλοχώρι, μόλις τέσσερα χιλιόμετρα από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, άρα σε πολύ προνομιακή περιοχή, ενώ στόχος της Aluminco είναι να δημιουργήσει την 4η γραμμή διέλασης αλουμινίου, με τις υπόλοιπες τρεις να εδρεύουν στο μεγάλο εργοστάσιο της εταιρείας στα Οινόφυτα Αττικής.

Όπως ανέφερε σε χθεσινή συνέντευξη τύπου ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Aluminco Αργύρης Καρράς (φωτό), μετά τις επενδύσεις και σε βάθος 4-5 των το εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης θα γίνει ένα από τα πλέον σύγχρονα της Ευρώπης, καθώς θα είναι εξοπλισμένο με εξελιγμένες γραμμές διέλασης, κάθετη μονάδα ηλεκτροστατικής βαφής, μηχανήματα επεξεργασίας προφίλ αλουμινίου, γραμμές θερμομονωτικών και μονάδα διαχείρισης αποβλήτων.

Στην πλήρη λειτουργία του θα αυξήσει την παραγωγή κατά 25% καθώς θα προσθέσει 7 χιλ. τόνους αλουμίνιο το χρόνο, ανεβάζοντας τη συνολική παραγωγή της εταιρείας τους 35 χιλ. τόνους, ενώ θα προσθέσει 120 νέες θέσεις εργασίας στην Aluminco.

Στα 56 εκατ. ευρώ ο κύκλος εργασιών φέτος

Σύμφωνα με τον CEO της Aluminco οι ρυθμοί ανάπτυξης της εταιρείας τα τελευταία χρόνια είναι πέριξ του +35%, αναμένοντας φέτος κύκλο εργασιών 56 εκατ. ευρώ με EBITDA στα 5,5 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, εκτίμησε ότι και το 2022 οι εργασίες της εταιρείας θα κινηθούν με αύξηση περί το +35%.

Πελάτες της εταιρείας είναι μεγάλες βιομηχανικές εγκαταστάσεις, 5άστερα ξενοδοχεία με λίαν απαιτητικές κατασκευές, κτίρια και ανακαινίσεις, ενώ στη Θεσσαλονίκη συμμετέχει στα μεγαλύτερα projects όπως ήταν η ανακαίνιση του αεροδρομίου Μακεδονία, τα κτίρια της Pfizer και άλλες εμβληματικές βιομηχανικές μονάδες.

Σύμφωνα με τον κ. Καρρά, η εταιρεία δίνει μεγάλη βαρύτητα στους νέους κανόνες της βιώσιμης ανάπτυξης τους οποίους εφαρμόζει σ’ όλη τη διάρθρωση και λειτουργία της. Άλλωστε, όπως χαρακτηριστικά είπε, «το αλουμίνιο από μόνο του ως υλικό εξοικονομεί ενέργεια για τον καταναλωτή, ενώ είναι 100% ανακυκλώσιμο».

Σημείωσε επίσης πως το εργοστάσιο στα Οινόφυτα είναι από τα πλέον σύγχρονα διεθνώς, καθώς όλη η παραγωγή της Aluminco πλέον γίνεται με πλήρως αυτοματοποιημένες και καθετοποιημένες διαδικασίες, χωρίς να ακουμπάει ανθρώπινο χέρι σε κανένα στάδιο. Η Aluminco ιδρύθηκε το 1982 και πλέον εξάγει σε 60 χώρες, με τις εξαγωγές να αντιπροσωπεύουν το 55% του κύκλου εργασιών, με διαρκώς αυξητική τάση.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ