Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΜε Μακάμπι Χάϊφα ο Ολυμπιακός! Ποια είναι η ομάδα από το Ισραήλ

Με Μακάμπι Χάϊφα ο Ολυμπιακός! Ποια είναι η ομάδα από το Ισραήλ

Οι κληρώσεις στον αθλητισμό δεν είναι πάντοτε φιλικές! Υπάρχουν οι δύσκολες όπως και οι εύκολες. Για τον Ολυμπιακό η Μακάμπι Χάϊφα αποτελεί χωρίς αμφιβολία ένα από τα δυσκολότερα εμπόδια που θα μπορούσε να βρει μπροστά του στον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League. Καθώς η ομάδα από το Ισραήλ ήταν και η πιο δύσκολη ομάδα του υπο-γκρούπ των υποψήφιων αντιπάλων των ερυθρόλευκων σε αυτήν την πρώτη κλήρωση, αν και υπήρχαν επίσης τα ζευγάρια της Μάριμπορ με τη Σαχτιόρ Σόλιγκορσκ, της Ντουντελάνζ με τα Τίρανα και της Σάμροκ Ρόβερς με τη Χιμπέρνιανς.

Οι Πειραιώτες θα ταξιδέψουν στο Ισραήλ, για τον πρώτο αγώνα (19 ή 20 Ιουλίου), πριν υποδεχτούν τη Μακάμπι στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», στη ρεβάνς (26 ή 27 Ιουλίου). Οι “ερυθρόλευκοι” έχουν αντιμετωπίσει ξανά στο παρελθόν την πρωταθλήτρια Ισραήλ.

Η ομάδα από τη Χάιφα έχει ρόστερ που κοστολογείται στα 16.000.000 ευρώ και κατέκτησε το 14ο πρωτάθλημα στην ιστορία του συλλόγου. Δεν κατάφερε να κατακτήσει νταμπλ, λόγω της ήττας από τη Χαποέλ Μπερ Σεβά στα πέναλτι στον τελικό του κυπέλλου.

Τρία είναι τα όπλα της. Οι τρεις επιθετικοί, με πρωταγωνιστή τον Ομέρ Ατζιλί. Ο Ισραηλινός εξτρέμ που αγωνίζεται κυρίως στο δεξί «φτερό» της επίθεσης ολοκλήρωσε μια ονειρική σεζόν με 28 γκολ και 14 ασίστ σε 51 συμμετοχές.

Στο άλλο άκρο αγωνίζεται ο Μαβίς Τσιμποτά ο οποίος σε 46 αγώνες είχε 6 γκολ και 10 ασίστ. Ενώ στην κορυφή παίζει ο Ντιν Ντέιβιντ, ο οποίος είχε επίσης μια πολύ καλή σεζόν με 23 γκολ και 6 ασίστ σε 54 συμμετοχές.

Η φιλοσοφία της είναι κατά συνέπεια επιθετική, όπως το ίδιο συμβαίνει άλλωστε και με την Εθνική Ισραήλ που επιδιώκει πρώτα από όλα το σκοράρισμα.

Προπονητής ο Μπαράκ Μπακχάρ, με θητεία στη Χάποελ Μπερ Σεβά, τη σεζόν 2016-2017, όταν κατάφερε να αποκλείσει τον Ολυμπιακό στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League.

Συνήθως επιλέγει το 4-3-3 ή το 4-2-3-1, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που έχει παρατάξει τη ομάδα του με τρεις και με πέντε αμυντικούς.

Οι Πειραιώτες θα δώσουν «παρών» και στην κλήρωση του τρίτου προκριματικού του Champions League η οποία θα διεξαχθεί στις 18 Ιουλίου, όπου θα μάθουν τον επόμενο αντίπαλο τους, εφόσον προκριθούν από τον 2ο προκριματικό γύρο.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ