Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΜε αμείωτη ένταση οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να πολιορκούν ουκρανικές πόλεις

Με αμείωτη ένταση οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να πολιορκούν ουκρανικές πόλεις

Με αμείωτη ένταση οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να πολιορκούν ουκρανικές πόλεις στρατηγικής σημασίας. Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν καθηλωθεί σε διάφορα μέτωπα εξαιτίας της σθεναρής αντίστασης των Ουκρανών, οι οποίοι διεξάγουν και μάχες ελιγμών στην ύπαιθρο. Οι μεγάλες πόλεις βομβαρδίζονται και πλήττονται σχολεία, θέατρα και συγκροτήματα κατοικιών.

Σκληρές μάχες με άρματα μάχης και αυτόματα όπλα διεξάγονται στο κέντρο της Μαριούπολης, όπως επιβεβαίωσε ο δήμαρχος της πόλης. Ανέφερε ότι έχει καταστραφεί το 80% των κτηρίων. Δυτικοί αξιωματούχοι εκφράζουν αμφιβολίες για το εάν η Ρωσία θα εξακολουθήσει να πραγματοποιεί τη χερσαία επίθεση, καθώς, όπως υποστηρίζουν, η προέλαση στην ουκρανική πρωτεύουσα έχει βαλτώσει.

Στο Κίεβο, βομβαρδισμός συγκροτήματος κατοικιών σημειώθηκε την Παρασκευή δίπλα σε σχολεία. Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και 19 τραυματίστηκαν, εκ των οποίων 4 παιδιά, ενώ περίπου 100 ένοικοι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους.

«Ώρα» για ουσιαστικές συνομιλίες με τη Ρωσία

Ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι κάλεσε σήμερα να γίνουν ουσιαστικές ειρηνευτικές συνομιλίες με τη Ρωσία, διαμηνύοντας ότι σε διαφορετική περίπτωση η άλλη πλευρά θα χρειαστεί ολόκληρες γενιές για να συνέλθει από τις απώλειες που υφίσταται από τον πόλεμο.

Ο αρχηγός του ουκρανικού κράτους διαβεβαίωσε ότι το Κίεβο πάντα προσέφερε λύσεις για την ειρήνη και τασσόταν υπέρ ουσιαστικών και έντιμων διαπραγματεύσεων για την ειρήνη και την ασφάλεια χωρίς καθυστέρηση.

«Θέλω να με ακούσουν όλοι τώρα, ειδικά στη Μόσχα. Είναι ώρα για μια συνάντηση, είναι ώρα να μιλήσουμε», είπε.

«Έχει έρθει η ώρα να αποκατασταθεί η εδαφική ακεραιότητα και να αποδοθεί δικαιοσύνη για την Ουκρανία. Σε διαφορετική περίπτωση οι απώλειες της Ρωσίας θα είναι τέτοιες που θα σας πάρει αρκετές γενιές να συνέλθετε», πρόσθεσε.

Οι δύο πλευρές διεξάγουν συνομιλίες εδώ και εβδομάδες, αλλά δεν υπάρχει καμία ένδειξη σημαντικής προόδου, πέρα από τις επιμέρους συμφωνίες για την απομάκρυνση αμάχων από πολιορκούμενες ουκρανικές πόλεις.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ