Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΜ. Χουρδάκης: Η αποφυγή των δασικών πυρκαγιών στο Σέιχ Σου δεν γίνεται...

Μ. Χουρδάκης: Η αποφυγή των δασικών πυρκαγιών στο Σέιχ Σου δεν γίνεται από τύχη

Ο Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ και Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Μιχάλης Χουρδάκης είχε ενημερωτικές συναντήσεις με τη Δασάρχη Θεσσαλονίκης κα. Φιλοθέη Μελά και τον Περιφερειακό Διοικητή της Πυροσβεστικής Αρχιπύραρχο κ. Στεργιούλα Ιωάννη.

Στο πλαίσιο των συναντήσεων αυτών ο κ. Χουρδάκης ενημερώθηκε για τις αρμοδιότητες των δύο υπηρεσιών, και συγκεκριμένα για το ζήτημα της δασοπροστασίας στο περιαστικό δάσος του Σέιχ Σου,καθώς και την επίδραση που θα έχει το έργο του Flyover. Ταυτόχρονα, συζητήθηκε αναλυτικά και το ζήτημα της πρόσβασης στο δάσος δεδομένων των έργων σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Μετά το πέρας των συναντήσεων ο κ. Χουρδάκης δήλωσε: «Η αποφυγή των δασικών πυρκαγιών στο Σέιχ Σου δεν είναι από τύχη. Το φιλότιμο και η αυταπάρνηση των υπαλλήλων της σημαντικά υποστελεχωμένης Δασικής Υπηρεσίας, αλλά και των πυροσβεστών, κρατάνε ασφαλές ένα δάσος κρίσιμο για την υγεία των πολιτών της Θεσσαλονίκης. Μακάρι η κεντρική κυβέρνηση να έπαιρνε μαθήματα από την διαχείριση δασών στη Θεσσαλονίκη-ίσως να αποφεύγονταν πολλά δεινά».

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ