Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΛευτέρης Πετρούνιας: "Ήρθα στο Παρίσι για να ανέβω στο βάθρο!"

Λευτέρης Πετρούνιας: “Ήρθα στο Παρίσι για να ανέβω στο βάθρο!”

Με μεγάλη συγκίνηση, ο Λευτέρης Πετρούνιας μίλησε για το χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησε σήμερα (4/08) στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι:

Ήρθα με σκοπό να ανέβω στο βάθρο. Έχω δουλέψει πολύ αυτά τα τρία χρόνια. Είχα τρία ευρωπαϊκά, ένα παγκόσμιο και ένα χειρουργείο. Είμαι 33 ετών πλέον και έχω υποχρεώσεις. Σίγουρα όταν συμμετέχεις σε ένα τελικό θέλεις την πρώτη θέση, όμως είχαμε πει με τον προπονητή μου ότι ο πρώτος στόχος είναι το πόντιουμ. Είμαι απίστευτα συγκινημένος, καταρχάς διότι είχα να δω τη σύζυγό μου τη Βασιλική είκοσι ημέρες. Ήρθα στο Παρίσι για να πετύχω αυτό το στόχο, για την ομάδα μου και όλη την Ελλάδα. Θα μπορούσα να είμαι και πρώτος, όμως έκανα δύο λάθη.

Θα μπορούσε να είναι ισοβαθμία με τον πρώτο και επειδή υπήρχε μεγαλύτερος βαθμός δυσκολίας θα ήμουν πρώτος. Δεν ήρθε, δεν πειράζει, είναι άξιοι αντίπαλοι και με κάνουν και εμένα καλύτερο αθλητή. 

Το πιο σημαντικό όμως, που έχει μεγάλη σημασία, είναι πως όλες αυτές τις ημέρες στη Γαλλία, ήταν η πρώτη φορά στην έξοδο που δεν έκανα ούτε μισό βήμα και έμεινα σταθερός. Κάτι που δείχνει πόσο πολύ το ήθελα”.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας είπε πως η συμμετοχή σε τελικό Ολυμπιακών Αγώνων αποτελεί τιμή, ανεξάρτητα από τη θέση. Συμπληρώνοντας πως είναι μικρές οι λεπτομέρειες που καθορίζουν την κατάταξη. Έχει μεγάλο ενδιαφέρον επίσης ότι δεν απέκλεισε να είναι παρών σε τέσσερα χρόνια ξανά σε Ολυμπιακούς Αγώνες, στους επόμενους του Λος Άντζελες.

Ο βαθμός δυσκολίας στα προγράμματα αλλάζει, και αυτό θα είναι υπέρ μου, διότι οι ασκήσεις μειώνονται. Ο κώδικας της γυμναστικής αλλάζει υπέρ μου. Νομίζω ότι, κάνοντας μια καλή στρατηγική, θα φτιάξουμε ένα πρόγραμμα που θα είναι ασυναγώνιστο.

Δεν αποκλείω τίποτα. Καταρχάς θέλω να δω τα παιδιά μου, την οικογένειά μου και τους ανθρώπους μου. Να ξεκουραστώ για λίγο καιρό και μετά να επιστρέψω. Είμαστε χαρούμενοι. Ανυπομονώ να γυρίσω στα παιδιά μου”.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ