Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΛαβρόφ προς Πούτιν: Να ενισχυθεί ο διάλογος με τη Δύση

Λαβρόφ προς Πούτιν: Να ενισχυθεί ο διάλογος με τη Δύση

Έκρυθμη παραμένει η κατάσταση στα σύνορα Ρωσίας – Ουκρανίας υπό τον φόβο μιας ρωσικής εισβολής, ενώ συνεχίζονται οι διπλωματικές προσπάθειες για αποκλιμάκωση της κρίσης.

Σύμφωνα με το ertnews.gr, o Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, σε συνάντησή του με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, ζήτησε όχι μόνο να συνεχιστεί αλλά και να ενισχυθεί ο διάλογος με τη Δύση, εξέλιξη που δημιουργεί ελπίδες για αποκλιμάκωση. Μάλιστα, η Μόσχα έχει ήδη έτοιμη την γραπτή δεκασέλιδη απάντησή της, η οποία πολύ σύντομα αναμένεται να σταλεί στις ΗΠΑ αλλά και στο ΝΑΤΟ. Το προσχέδιο της απάντησης για τις εγγυήσεις ασφαλείας ενέκρινε ο πρόεδρος της Ρωσίας, όπως μετέδωσε το πρακτορείο RIA.

Παράλληλα, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού είπε στον Βλ. Πούτιν ότι τελείωσαν μερικές από τις στρατιωτικές ασκήσεις στη Ρωσία και τη Λευκορωσία, ενώ κάποιες άλλες θα ολοκληρωθούν στο άμεσο μέλλον. Πρόσθεσε ότι συνεχίζονται μερικά γυμνάσια που ξεκίνησαν τον περασμένο Δεκέμβριο.

Έκκληση στη Ρωσία να ανταποκριθεί στις προτάσεις της Δύσης για διάλογο απηύθυνε ο Γερμανός Καγκελάριος Όλαφ Σολτς, μετά τη συνάντησή του στο Κίεβο με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι τη Δευτέρα. Υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει εύλογη αιτιολόγηση για τη συσσώρευση ρωσικών δυνάμεων στα σύνορα με την Ουκρανία.

Την ίδια ώρα, σύγχυση έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του Ουκρανού πρέσβη στο Λονδίνο περί μη ένταξης της χώρας του στο ΝΑΤΟ, καθώς ανακάλεσε τις δηλώσεις αυτές λίγο αργότερα.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ