Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΚώστας Καραμανλής: Σήμερα έχουμε πάνω από 710 λεωφορεία στους δρόμους

Κώστας Καραμανλής: Σήμερα έχουμε πάνω από 710 λεωφορεία στους δρόμους

Στην αποκατάσταση της λειτουργίας των μέσων μαζικής μεταφοράς μετά την κακοκαιρία “Ελπίς”, με πρώτη προτεραιότητα την ασφάλεια των πολιτών, αναφέρθηκε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό “ΣΚΑΪ 100,3”.

Ο κ. Καραμανλής αφού χαρακτήρισε «δύσκολη απόφαση» αλλά «απολύτως αναγκαία» τη σταδιακή απόσυρση των ΜΜΜ από την κυκλοφορία τη Δευτέρα, εξήγησε: «Στις 2:00 με 2:30 το μεσημέρι, είδαμε ότι τα καιρικά φαινόμενα ήταν ανεξέλεγκτα, είδαμε ότι οι δρόμοι μέσα στο λεκανοπέδιο της Αττικής είχαν πολλά προβλήματα. Δεν μπορούσαμε να ρισκάρουμε να έχουμε προβλήματα με τα λεωφορεία, να διπλώσει παραδείγματος χάριν ένα λεωφορείο. Οπότε πήραμε την απόφαση να αποσύρουμε τα λεωφορεία». Απαντώντας δε στην κριτική της αντιπολίτευσης για την απόσυρση των μέσων μαζικής μεταφοράς επισήμανε πως «εάν έβγαιναν τα λεωφορεία και γινόντουσαν ατυχήματα και δημιουργούνταν περισσότερα προβλήματα, θα ήμασταν υπόλογοι», και τόνισε: «Αυτή η κυβέρνηση βάζει σε πρώτο πλάνο και σε πρώτη προτεραιότητα την ασφάλεια των πολιτών». 

Ανέφερε, επίσης, ότι «σήμερα είναι η πρώτη ημέρα, κατά την οποία χάρη στις προσπάθειες όλων των εργαζόμενων και της διοίκησης των εταιρειών, έχουμε αυτή τη στιγμή πάνω από 710 οχήματα στους δρόμους», τα οποία -όπως σημείωσε- είναι περισσότερα απ’ όσα βγαίνουν στους δρόμους στις αργίες, όπως κηρύχθηκε η σημερινή ημέρα. «Σήμερα νωρίς το πρωί, στις 5:00, έγινε μία έκτακτη σύσκεψη. Βγήκαν οι επόπτες της ΟΣΥ στους δρόμους και είδαν την κατάσταση και αποφασίσαμε ότι θα βγουν τα λεωφορεία», προσέθεσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

Σημείωσε ακόμη ότι οι Γραμμές 2 και 3 του Μετρό λειτουργούν κανονικά, προσθέτοντας ότι «έχει δοθεί εντολή, έτσι ώστε να καθαριστούν όλες οι σκάλες που οδηγούν στους σταθμούς του Μετρό, διότι υπάρχει παγετός και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί». 

«Δουλεύουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να αποκαταστήσουμε και όλες τις άλλες γραμμές. Δεν καθόμαστε με σταυρωμένα τα χέρια», τόνισε ο κ. Καραμανλής και υπογράμμισε: «Τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αρχίζουν και λειτουργούν. Όπου υπάρχουν προβλήματα, τα αντιμετωπίζουμε. Εάν υπάρχει πρόβλημα, πρώτα βάζουμε την ασφάλεια των επιβατών και των πολιτών».

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ