Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΑρχικήΥΓΕΙΑΚικίλιας: 150 αυτόματοι απινιδωτές σε γήπεδα και χώρους άθλησης

Κικίλιας: 150 αυτόματοι απινιδωτές σε γήπεδα και χώρους άθλησης

Aπινιδωτές θα τοποθετηθούν σε δημόσιους χώρους συνάθροισης, σε γήπεδα, χώρους άθλησης, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας. Το εγχείρημα θα ολοκληρωθεί χάρη στη δωρεά 150 απινιδωτών από την εταιρεία Kaizen Gaming (Stoiximan).

Με αφορμή το συμβάν στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου και την κατάρρευση του Δανού ποδοσφαιριστή Έρικσεν στο γήπεδο, ο κ. Κικίλιας συνεννοήθηκε με την εταιρεία Kaizen Gaming (Stoiximan) για  την δωρεά. Η εταιρεία ενεργοποιήθηκε  και  προσφέρει 150 αυτόματους απινιδωτές στο υπουργείο Υγείας.

Ο κ. Κικίλιας διαβεβαίωσε ότι θα υπάρξει μέριμνα για την τοποθέτησή τους  σε δημόσιους χώρους, στους οποίους υπάρχει συνάθροιση ανθρώπων,  όπως είναι γήπεδα και χώροι άθλησης. Επίσης κάποιοι θα διοχετευθούν σε κοινωνικούς φορείς σε όλη την χώρα τσε διάστημα δύο μηνών. Στη συνέχεια, κλιμάκια του ΕΚΑΒ θα αναλάβουν την εκπαίδευση του προσωπικού στη χρήση των απινιδωτών στα σημεία τοποθέτησής τους. Ο υπουργός εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στην εταιρεία, υπενθυμίζοντας ότι στήριξε το υπουργείο «σε δύο περιπτώσεις κατά τη διάρκεια της πανδημίας με τη δωρεά προστατευτικού εξοπλισμού αλλά και έξι φορητών ΜΕΘ, στέκεται δίπλα μας και συνδράμει στην ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας».