Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΚίνα: Ετήσια αύξηση 69,2% κατέγραψε το εξωτερικό εμπόριο στην επαρχία Σάνζι

Κίνα: Ετήσια αύξηση 69,2% κατέγραψε το εξωτερικό εμπόριο στην επαρχία Σάνζι

Oι εισαγωγές και οι εξαγωγές της επαρχίας Σάνζι που βρίσκεται στα βόρεια της Κίνας καταγράφηκαν στα 187,6 δισεκατομμύρια γουάν (περίπου 29,4 δισεκατομμύρια δολάρια) μεταξύ του Ιανουαρίου και του Οκτωβρίου της χρονιάς που διανύουμε, με ετήσια αύξηση 69,2%, σύμφωνα με τα στοιχεία των τελωνείων στην πρωτεύουσα της επαρχίας, Ταϊγιουάν.

Οι εξαγωγές της επαρχίας Σάνζι κατά την ίδια περίοδο έφτασαν περίπου στα 115 δισεκατομμύρια γουάν με αύξηση 78,2% και οι εισαγωγές καταγράφηκαν στα 72,7 δισεκατομμύρια γουάν με αύξηση 56,8%.

Οι ιδιωτικές επιχειρήσεις είχαν εξαιρετική επίδοση, με τις συνολικές εισαγωγές και εξαγωγές να φτάνουν στα 64,6 δισεκατομμύρια γουάν, με αύξηση 175%, σύμφωνα με τα στοιχεία των τελωνείων.

Από τον Ιανουάριο μέχρι τον Οκτώβριο, οι τρεις μεγαλύτεροι εμπορικοί εταίροι της επαρχίας Σάνζι ήταν οι ΗΠΑ, η Ιαπωνία, και η Ένωση των Κρατών της Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN) με την αξία των εισαγωγών και των εξαγωγών να καταγράφεται στα 34,3 δισεκατομμύρια γουάν, στα 22,5 δισεκατομμύρια γουάν και στα 19,5 δισεκατομμύρια γουάν αντίστοιχα.

Το εξωτερικό εμπόριο της ίδιας κινεζικής επαρχίας με τις χώρες της διεθνούς εμπορικής και οικονομικής πρωτοβουλίας Μία Ζώνη Ένας Δρόμος που προωθεί παγκοσμίως το Πεκίνο, έφτασε στα 39,7 δισεκατομμύρια γουάν, με ετήσια αύξηση 49,3%.

Στα κυριότερα εξαγωγικά προϊόντα κατά την ίδια περίοδο συμπεριλαμβάνονταν ο ιατρικός εξοπλισμός και τα φάρμακα, τα είδη ρουχισμού, τα αξεσουάρ, τα φωτοηλεκτρικά κύτταρα, ο οπτάνθρακας και το κάρβουνο.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ