Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΚίνα-εξωτερικό εμπόριο: Ετήσια αύξηση 6,2% κατέγραψε ο όγκος εμπορίου των αγαθών στο...

Κίνα-εξωτερικό εμπόριο: Ετήσια αύξηση 6,2% κατέγραψε ο όγκος εμπορίου των αγαθών στο επτάμηνο

Το εξωτερικό εμπόριο της Κίνας κατέγραψε νέο ρεκόρ στο φετινό επτάμηνο Ιανουαρίου-Ιουνίου, ενισχύοντας τη δυναμική οικονομικής ανάπτυξης της χώρας, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Ο όγκος εμπορίου των αγαθών κατέγραψε ετήσια αύξηση 6,2% επί τη βάσει της ισοτιμίας του κινεζικού νομίσματος (γιουάν) κατά την ίδια χρονική περίοδο.

Οι εξαγωγές κατέγραψαν ετήσια αύξηση 6,7%, ενώ οι εισαγωγές αυξήθηκαν 5,4%, σύμφωνα με τη Γενική Διεύθυνση Τελωνείων της Κίνας (GAC).

“Η οικονομία της Κίνας έχει μία σταθερή πορεία από την αρχή του έτους, ενώ το εξωτερικό εμπόριο έχει διατηρήσει μία σταθερή και θετική δυναμική”, δήλωσε ο Λιου Νταλιάνγκ, διευθυντής του τμήματος στατιστικής της GAC.

“Η ετήσια αύξηση του εξωτερικού εμπορίου της Κίνας διατηρήθηκε σε ποσοστό μεγαλύτερο του 5% για τέταρτο συνεχόμενο μήνα τον Ιούλιο”, πρόσθεσε ο Λιου.

Επί τη βάσει της ισοτιμίας του δολαρίου, το εξωτερικό εμπόριο της Κίνας καταγράφηκε στα 3,5 τρισεκατομμύρια δολάρια (3,21 τρισεκατομμύρια ευρώ) από τον Ιανουάριο μέχρι τον Ιούλιο.

Οι εξαγωγές έφτασαν στα 2,01 τρισεκατομμύρια δολάρια (1,84 τρισεκατομμύριο ευρώ), ενώ οι εισαγωγές καταγράφηκαν στα 1,49 τρισεκατομμύριο δολάρια (1,36 τρισεκατομμύριο ευρώ).

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ