Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΝΑΥΤΙΛΙΑΚάλεσμα της διεθνούς ναυτιλίας στον Jeff Bezos για τις αλλαγές πληρωμάτων

Κάλεσμα της διεθνούς ναυτιλίας στον Jeff Bezos για τις αλλαγές πληρωμάτων

Διαδικτυακή συνάντηση είχαν πρόσφατα επικεφαλής των κορυφαίων διεθνών ναυτιλιακών οργανισμών που συνιστούν το Round Table (INTERCARGO, INTERTANKO, BIMCO, ICS), προκειμένου να συζητήσουν τα ζητήματα που απασχολούν την ναυτιλιακή βιομηχανία.

Ειδικότερα, στην κορυφή της ατζέντας ήταν το ζήτημα αλλαγής πληρωμάτων με την συνεχιζόμενη έλλειψη διεθνούς αναγνώρισης των ναυτικών ως «key workers». Όπως σημειώνουν στην κοινή τους ανακοίνωση, αυτό συμβαίνει, παρά το γεγονός ότι το 90% του παγκόσμιου εμπορίου βασίζεται στη ναυτιλία. Το αποτέλεσμα της συζήτησης οδήγησε στην σύνταξη μιας κοινής επιστολής προς τον CEO της Amazon, Jeff Bezos, από τις BIMCO, INTERCARGO, Διεθνές Ναυτιλιακό Επιμελητήριο (ICS) και INTERTANKO. Η επιστολή καλεί τον Jeff Bezos να χρησιμοποιήσει την επιρροή που έχει αποκτήσει ως κορυφαίος επιχειρηματίας στον κόσμο, η επιχείρηση του οποίου βασίζεται στην παγκόσμια ναυτιλία, για να πάρει θέση για τους 400.000 ναυτικούς που έχουν αποκλειστεί στη θάλασσα με σκοπό να ασκήσει πίεση στην νέα κυβέρνηση των ΗΠΑ υπό τον Μπάιντεν και σε άλλους παγκόσμιους ηγέτες να αναγνωρίσουν τους ναυτικούς ως «key workers».

Το δεύτερο βασικό θέμα συζήτησης αφορούσε το εμβόλιο για τον COVID-19. Τα υψηλά επίπεδα αποτελεσματικότητας εμβολίων, κάνουν ήδη το γύρο του κόσμου, με τις ναυτιλιακές οργανώσεις να θέτουν θέμα άμεσου εμβολιασμού των ναυτικών, όταν το εμβόλιο κατά του ιού καταστεί διαθέσιμο. Ουσιαστικά, τα μέλη του Round Table θεωρούν ότι υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να ξεχαστούν πάλι οι ναυτικοί, για αυτό και θα ζητήσουν να επιλεγούν ως εργαζόμενοι «πρώτης γραμμής» για εμβολιασμό. Κάτι που ζήτησε πρόσφατα και ο Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ), Θεόδωρος Βενιάμης.

Το τρίτο βασικό θέμα που συζητήθηκε αφορούσε την μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της βιομηχανίας. Η πρόσφατη πρόοδος στη συνεδρίαση MEPC 75 του ΙΜΟ χαιρετίστηκε, ωστόσο τονίστηκε η άμεση ανάγκη έρευνας και πολιτικής βούλησης προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της μηδενικών εκπομπών βιομηχανίας έως το 2050.

«Το 2020 ήταν ένα από τα πιο δύσκολα χρόνια για όλο τον πλανήτη. Εταιρείες, όπως η Amazon, κατάφεραν όμως να αυξήσουν τα κέρδη τους, χάρη σε μεγάλο βαθμό, στις ενέργειες των ναυτικών που διατήρησαν τη ροή του εμπορίου. Τώρα χρειαζόμαστε ηγέτες, όπως ο Jeff Bezos, να “υψώσουν” τη φωνή τους για να υποστηρίξουν τους ναυτικούς, οι οποίοι παρά το γεγονός ότι είναι παγιδευμένοι στα πλοία εξαιτίας της ανέφικτης αλλαγής πληρωμάτων, συνέχισαν να εκτελούν τα καθήκοντά τους», δήλωσε ο Πρόεδρος του Διεθνούς Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου, Esben Poulsson, ο οποίος προήδρευσε της συνεδρίασης.

«Είναι υψίστης σημασίας οι ναυτικοί να αναγνωρίζονται ευρύτερα ως βασικοί εργαζόμενοι και να έχουν προτεραιότητα για τους εμβολιασμούς. Είναι απαραίτητο ώστε να τερματιστεί ο εφιάλτης που έχουν υποστεί εκατοντάδες χιλιάδες ναυτικοί τον τελευταίο χρόνο, κάνοντας απλώς τη δουλειά τους», συμπλήρωσε.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ