Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΙτούδης: Η προσωπικότητα που έλειπε από τον πάγκο της Εθνικής

Ιτούδης: Η προσωπικότητα που έλειπε από τον πάγκο της Εθνικής

Πώς το λέμε στην καθομιλουμένη; Αυτό ήταν μεγάλο απωθημένο! Επρόκειτο μάλλον για το μεγαλύτερο στο χώρο του μπάσκετ το τελευταίο (δεν ξέρω πόσο μεγάλο, πάντως σεβαστό) διάστημα. Να λοιπόν που ο Δημήτρης Ιτούδης ανέλαβε επιτέλους, όπως όρισε το πλήρωμα του χρόνου, την Εθνική μας ομάδα και με εκείνον στον πάγκο αυτή θα συμμετάσχει στο Ευρωμπάσκετ του 2022.

Ο, χωρίς αμφιβολία, κορυφαίος Έλληνας προπονητής (σύμφωνα με τη βιτρίνα των επιτυχιών του, τουλάχιστον) θα είναι στο εξής το αφεντικό του πάγκου. Κάτι που χρειάστηκε κόπο, προκειμένου να γίνει πραγματικότητα, καθώς ούτε η επιθυμία της ομοσπονδίας αλλά ούτε και του ιδίου ήταν αρκετές! Το συμβόλαιό με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας έως το 2023, έδειχνε ανυπέρβλητο εμπόδιο.

Η άριστη σχέση ωστόσο του Ιτούδη με τον σύλλογο της Μόσχας, η οποία ενισχύθηκε ακόμη περισσότερο καθώς ο Έλληνας προπονητής δεν την εγκατέλειψε στη δύσκολη αυτή περίοδο του πολέμου, έκανε το αφεντικό της ομάδας να του επιτρέψει τη συνεργασία με την Ελλάδα.

Αν και αυτό σημαίνει πως ο Ιτούδης θα απουσιάσει από την προετοιμασία της ΤΣΣΚΑ και θα επιστρέψει στη Μόσχα λίγες μόλις εβδομάδες πριν την έναρξη της σεζόν.

Ο Δημήτρης Ιτούδης είναι δεδομένο ότι διαθέτει την προσωπικότητα να ηγηθεί μιας Εθνικής με μεγάλα ονόματα. Με μεγαλύτερο ασφαλώς αυτό του Γιάννη Αντετοκούνμπο. 

Η παρουσία του οποίου είναι απολύτως απαραίτητη, σε ένα ρόστερ όπου υπάρχουν επίσης οι : Σλούκας, Καλάθης, Ντόρσεϊ, Παπανικολάου, Παπαπέτρου, Πρίντεζης, Μήτογλου και Παπαγιάννης.

Αυτή η ομάδα, με τέτοια σύνθεση και προπονητή, έχει το δικαίωμα όχι μόνο να ονειρευτεί αλλά και να στοχεύσει σε μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ.

Ο 51χρονος κόουτς, που όπως αναφέραμε, έχει συμβόλαιο μέχρι το 2023 με την ΤΣΣΚΑ, εφόσον η Ελλάδα προκριθεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023, υπάρχει η πρόθεση να πορευτεί με εκείνον στον πάγκο.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ