don't even ask

don't even ask

spot_img
spot_img

Ικανοποίηση στη Viohalco, Metlen-νέα δεδομένα, Νεμπής Effect συνέχεια, MezzaNines-αποδόσεις, ισχυρά χέρια στην Optima, ΚΛΜ/Intracom Holdings/Intralot, NY-αποτελέσματα επί αποτελεσμάτων και Γαλλία-alert

*Με θετικό πρόσημο η προηγούμενη εβδομάδα στην Wall Street. Μετά από εβδομαδιαία άνοδο 1,11% για τον S&P500, με τους τραπεζικούς ομίλους JPMC, BlackRock, Wells Fargo να ανακοινώνουν οικονομικά αποτελέσματα τρίτου 3μηνου την Παρασκευή. Εμφανής η τάση μείωσης έκθεσης σε ρίσκο τις τελευταίες συνεδριάσεις κάθε εβδομάδας (δηλαδή Παρασκευή). Ακόμη και για τους traders με τα μέτωπα ανοιχτά-ειδικότερα της Μέσης Ανατολής- αρκετοί είναι αυτοί που επιλέγουν να μειώνουν θέσεις, πρακτικά να μειώνουν το ρίσκο έναντι πιθανών εξελίξεων το Σ.Κ. Από τον χρονισμό απάντησης του Ισραήλ εξαρτάται-κατ’ αρχήν- η βραχυπρόθεσμη στάση στις αγορές. Σε ισοπαλία Χάρις- Τραμπ παραπέμπει τελευταία δημοσκόπηση της WSJ, όλο και εγγύτερα στην κάλπη της Τρίτης 5ης Νοεμβρίου.

*Στη Νέα Υόρκη συνεχίζεται η ανακοίνωση μεγεθών τρίτου 3μηνου, αύριο, Τρίτη Bank of America, Goldman Sachs, Citigroup, Johnson & Johnson, ακολουθούν Abbot Laboratories (16/10), Morgan Stanley, Netflix, Blackstone (17/10) και American Express, P&G, (18/10).

*Στην Ευρώπη, η συνεδρίαση της ΕΚΤ, την Πέμπτη, στα καθ’ ημάς η βαθμολόγηση της πιστοληπτικής αξιολόγησης από την Standard & Poor’s, την Παρασκευή. Ωστόσο, τα σοβαρά-επειδή αφορούν στην Γαλλία- alert για την δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης μετά την υποβάθμιση από την S&P των προοπτικών της σε αρνητικές. Όλο και πιο δυσοίωνο το άμεσο μέλλον της ευρωπαϊκής οικονομίας.

*Ικανοποίηση στα κεντρικά της Viohalco, από την όλη διαδικασία της αμκ, όχι πως υπήρχε θέμα κάλυψης της έκδοσης των 200 εκατ. αλλά από την συμμετοχή συγκεκριμένων funds. Κυρίως όμως από την προοπτική που διανοίγεται, ήδη, για την εισηγμένη και δη για το project στις ΗΠΑ. Κατά 3 φορές καλύφθηκε η έκδοση, κατ’ αρχήν με τα 200 εκατ. ο καθαρός δανεισμός μειώνεται στα 294 εκατ. συνακόλουθα το ρίσκο δανεισμού/δηλαδή χαμηλότερο κόστος χρήματος, ενώ ο στόχος των (επαναλαμβανόμενων) ebitda 380-420 εκατ. θεωρείται επιτεύξιμος. Κατά δέκα ποσοστιαίες μονάδες (10%) διευρύνθηκε η “ελεύθερη διασπορά”. Πιθανότατα θα ακολουθήσει και στην ElvalHacor- η Viohalco συμμετέχει με σχεδόν 80%- αλλά ο χρονισμός είναι συνάρτηση αρκετών παραμέτρων. Θυμίζουμε ότι η διοίκηση του ομίλου είχε κάνει πίσω στην διάθεση μειοψηφικού ποσοστού της Cenergy Holdings στην Nexans όταν η αποτίμηση ήταν, σχεδόν, ένα δισ χαμηλότερη. Για ποιο λόγο λοιπόν να βιαστεί για την ElvalHalcor.

*Metlen: Νέα δεδομένα για το deep under value της Metlen αναδείχθηκαν από την έκδοση του green bond. Τα επιπλέον 250 εκατ. που άντλησε η διοίκηση (με κόστος 4%) δείχνουν πως μάλλον προετοιμάζεται για κάποια επιχειρηματική ενέργεια, προστιθέμενης αξίας. Ειδάλλως για ποιον λόγο να αναλάβει τα επιπλέον κεφάλαια (με 4%).

*Συνεχίζεται το Νεμπής Effect, πειστική επάνοδος για τη μετοχή την Παρασκευή, στα 15,89 (1,99%) με συναλλαγές 268 χιλ. τμχ. Σε απόσταση…αναπνοής από τα υψηλά των 16,08 ευρώ.

*ΟΠΑΠ. Σε 3 εβδομάδες το (προ)μέρισμα των 0,57 ευρώ/μτχ. Συνολικά με τις διανομές που έχει προχωρήσει η διοίκηση η μερισματική απόδοση ξεπερνά το 6%.

*MezzaNines. Όμως, πριν τις Εορτές το SunRiseMezz θα προχωρήσει σε επιστροφή κεφαλαίου 0,0504 ευρώ/μτχ. Βάσει της χθεσινής τιμής η απόδοση είναι 16%, εξαιρετικά.

*Στα προτιμητέα του “χαρτοφυλακίου” για την συνέχεια. Βγαίνει προσφορά στη μετοχή της Optima Bank, αλλά από τα 12,60 ευρώ- και πάνω- μαζεύεται από ισχυρά χέρια. Διανομή ή αναδιάταξη θέσεων, με στόχευση την αποτίμηση του ενός δισ. (; ) θα δείξει. Στα 954,6 εκατ. η χρηματιστηριακή αξία έχει υπερβεί την Aegean- στα 904,3 εκατ. Θα μπορούσε να διεκδικηθεί μία θέση στον FTSE25, στην αναθεώρηση των δεικτών- τελευταία για το 2024-.

*Πάντως, για τον όμιλο TITAN Cement International στα 2,6 δισ.-πλέον- η θέση στον MSCI Greece Standard είναι διεκδικήσιμη.

*ΚΛΜ/Intracom Holdings/Intralot, ανάλογα με τις προτιμήσεις των fans του ευρύτερου ομίλου. Επιλογές διαθέσιμες για όλους, από real estate, ασφάλειες, gaming e.t.c. Και επειδή αγοράζει ο ίδιος ο βασικός μέτοχος. ΟΚ και για φορολογικούς λόγους, αλλά όχι μόνον. 

Αποποίηση Ευθύνης : Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.

spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

don't even ask