Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣΙ. Τσέτη: Εάν η Διοίκηση του ΣΕΒ πρεσβεύει το «μαζί» θα μπορούσε...

Ι. Τσέτη: Εάν η Διοίκηση του ΣΕΒ πρεσβεύει το «μαζί» θα μπορούσε να προτείνει την υβριδική ψηφοφορία

Στην επιστολή του Προέδρου του ΣΕΒ, Δημήτρη Παπαλεξόπουλου απαντά η νυν γραμματέας του Συνδέσμου και πρόεδρος του ΟΦΕΤ, Ιουλία Τσέτη.

Σημειώνεται πως τις προηγούμενες ημέρες η κα Τσέτη με επιστολή της προς τον απερχόμενο πρόεδρο του ΣΕΒ ζητούσε να εφαρμοστεί στις εκλογές της 18ης Ιουνίου η επιλογή της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας αντί της εξουσιοδότησης αλλά και η συμμετοχή στη Γενική Συνέλευση μέσω τηλεδιάσκεψης.

Σε απάντηση του ο κ. Παπαλεξόπουλος τόνισε πως ο τρόπος διεξαγωγής της ετήσιας γενικής συνέλευσης, δηλαδή αποκλειστικά με φυσική παρουσία, είναι σύμφωνη με το καταστατικό του ΣΕΒ.

Με τη σειρά της, η κα Τσέτη δηλώνει τα ακόλουθα σχετικά με την από 31/05/2024 απαντητική επιστολή του Προέδρου του ΣΕΒ κου Δ. Παπαλεξόπουλου:

«Αρχικά ευχαριστώ τον κύριο Πρόεδρο του ΔΣ για την απάντησή του – ήταν η πρώτη στις τρεις διαφορετικές επικοινωνίες που είχα θέσει / αποστείλει σχετικά με το ίδιο θέμα. Πρέπει όμως να επισημάνω ότι δυστυχώς το βασικό ερώτημα έμεινε αναπάντητο σχετικά με τους λόγους για τους οποίους το ΔΣ αποφάσισε την ψηφοφορία των Μελών μόνο με φυσική παρουσία, την στιγμή που και το ίδιο το Καταστατικό μας δίνει την δυνατότητα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας και ολόκληρη η ελληνική κοινωνία ζει στην εποχή της επιστολικής ψήφου.

Η Ελληνική Κυβέρνηση έχει ανταποκριθεί άμεσα στον ψηφιακό μετασχηματισμό και έχει δημιουργήσει τις αναγκαίες δομές ώστε πλέον όλοι στη χώρα να μπορούν να αξιοποιούν στο έπακρο τις δυνατότητές του. Εάν η Διοίκηση του ΣΕΒ  πρεσβεύει πραγματικά το «μαζί», την συμπεριληπτικότητα και την συμμετοχικότητα, θα μπορούσε να προτείνει την υβριδική ψηφοφορία διασφαλίζοντας έτσι την μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή των Μελών μας, από όλη την Ελλάδα».

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ