Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΙ. Σμυρλής: Δυναμική στις διμερείς οικονομικές σχέσεις Ελλάδας-Μολδαβίας

Ι. Σμυρλής: Δυναμική στις διμερείς οικονομικές σχέσεις Ελλάδας-Μολδαβίας

Τη δυναμική των δύο αγορών, και το αξιόλογο πεδίο τόνωσης των διμερών οικονομικών και εμπορικών συναλλαγών Ελλάδας-Μολδαβίας στο άμεσο μέλλον, ανέδειξε , ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του υπουργείου Εξωτερικών και πρόεδρος της Enterprise Greece, Ιωάννης Σμυρλής, κατά τη συνάντηση του, χθες, με αντιπροσωπεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας – Μολδαβίας, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Αθήνα από 4 έως 7 Ιουλίου 2022.

Σύμφωνα με τον κ. Σμυρλή, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, η 3η Σύνοδος της Μεικτής Διϋπουργικής Επιτροπής, που πραγματοποιήθηκε το 2016 στην Αθήνα, κατέδειξε το μεγάλο περιθώριο ανάπτυξης συνεργασίας και εποικοδομητικής ενίσχυσης όλου του φάσματος των διμερών οικονομικών μας σχέσεων. Ως εκ τούτου, η 4η Σύνοδος, που θα πραγματοποιηθεί στο Κισινάου αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον από πλευράς μας.

Στο ίδιο πνεύμα, η προώθηση της συνεργασίας της Enterprise Greece με τον ομόλογο μολδαβικό φορέα Invest in Moldova μπορεί να συμβάλει στην ενίσχυση των οικονομικών και εμπορικών συναλλαγών και στην καλλιέργεια ενός περαιτέρω ευνοϊκού κλίματος.

Στη συνέχεια, ο κ. Σμυρλής εξέφρασε την εκτίμηση της Ελλάδας προς τη Μολδαβία για την συνδρομή των μολδαβικών Αρχών σε Έλληνες πολίτες και άτομα ελληνικής καταγωγής που κατέφυγαν σε μολδαβικό έδαφος προερχόμενοι από την Ουκρανία. Ακόμα τόνισε την ετοιμότητα της Ελλάδας να προσφέρει στη Μολδαβία κάθε δυνατή υποστήριξη, κατανοώντας πλήρως τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Τέλος, ο γενικός γραμματέας επεσήμανε ότι η πρόσκληση και συμμετοχή της Μολδαβίας στο “Thessaloniki Connectivity Forum” που διοργανώνεται στις 7 Ιουλίου από τη Γενική Γραμματεία Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας παρέχει την ευκαιρία στη Μολδαβία να αξιοποιήσει τα οφέλη από την σύνδεσή της με τα γειτονικά κράτη της ΕΕ μέσω της επέκτασης της πρωτοβουλίας των «Πράσινων Λωρίδων» αποδεικνύοντας έμπρακτα τη στήριξη της χώρας μας προς αυτή την κατεύθυνση.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ