don't even ask

don't even ask

spot_img
spot_img

Θετικό ξεκίνημα με τζίρους… σούπερ μάρκετ, η “ΜΑΣΟΥΤΗΣ” το σκέφτεται, οι κινήσεις του H.I.G και το scouting στα logistics, οι “μάχες” Premia-Dimand, ΝΙΚΑΣ και “αντιλογισμοί” και το σουλάτσο της στήλης στα boudoirs

*Με το “δεξί” η χθεσινή πρώτη στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Αλλά από αξία συναλλαγών, μόλις 20,755 εκατ., η συνεδρίαση μόνο ενδεικτική δεν θεωρείται. Τζίρος εορτών μεγάλου σούπερ- μάρκετ, καλή ώρα της αλυσίδας ΜΑΣΟΥΤΗ. Και μιας ο λόγος, παλαιότερα είχε κυκλοφορήσει, πως το CVC Capital ήταν σε επαφές με την γνωστή μακεδονική εταιρεία για το ενδεχόμενο στρατηγικής μετοχικής συνεργασίας/εξαγοράς. Οι φήμες, τότε, διαψεύστηκαν εκατέρωθεν αλλά η επαναφορά άλλων, πως η διοίκηση εξετάζει την προοπτική εισόδου στο ΧΑΑ ενισχύει εκτιμήσεις ανθρώπων της αγοράς, πως στην ΜΑΣΟΥΤΗΣ όντως κάτι συμβαίνει.

*Επικοινώνησα, χθες Δευτέρα, με την πηγή μου στην Πάτρα για κάτι νεότερο σχετικά με τις επαφές της ομάδας του Αλεξ Φωτακίδη με τους μετόχους της MED Frigo.

*Εν τω μεταξύ, μαθαίνω πως το fund H.I.G μετά το no deal με την Βεϊνόγλου έχει στραφεί προς άλλο ισχυρό όνομα του κλάδου. Θα είναι χρονιά των logistics, το 2022, μου είχε εκμυστηρευθεί dealmaker θητεύσας στη Μεγάλη του Nick the Blue Σχολή (*). Σας είχα μεταφέρει την πληροφορία για το scouting ξένων στα logistics.

*Ισχυρό το ενδιαφέρον και εταιρειών ΑΕΕΑΠ και συναφών δραστηριοτήτων, λ.χ η Premia έχει “χτίσει” ένα χαρτοφυλάκιο ακινήτων 175.000 τ.μ με απόδοση μεγαλύτερη του 8% (πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο).

*Τάχει πει- και τάχει εξηγήσει/αναλύσει λεπτομερώς ο Άρης Καρυτινός- CEO της Prodea, της μεγαλύτερης ΑΕΕΑΠ της εγχώριας αγοράς.

*Προβλέπω “μάχες” Ηλία Γεωργιάδη- Κωνσταντίνου Μαρκάζου (Premia) vs Δημήτρη Ανδριόπουλου (Dimand). Όπως και ενδιαφέρον εξαγοράς της πρώην “Γενικών Αποθηκών”.

*Θα μπορούσε το CVC Capital να ενδιαφερθεί για την είσοδο κάποιας εκ των συμμετοχών του στο Χρηματιστήριο; Θυμίζω, πως αρχές Νοεμβρίου, επιτελική ομάδα του fund (ΔΕΝ συμμετείχε ο Αλεξ Φωτακίδης) είχε επαφές με υψηλόβαθμους της ΕΧΑΕ. Θυμίζω, μία ανάλογη περίπτωση όπου η BC Partners είχε προχωρήσει στην εισαγωγή του 30% της Syncham (αλυσίδα οπτικών, που είχε εξαγοράσει το 2014) στο χρηματιστήριο της Στοκχόλμης. Τι θέλω να πω, το ενδεχόμενο λ.χ. εισαγωγής-με ένα ΙΡΟ για 30%-40%- της Skroutz ή της D-Marin, πως θα σας φαινόταν. Με 2-3 εισαγωγές ηχηρών ονομάτων, θα δινόταν και γόητρο στον νέο διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΧΑΕ- εκλεκτό του Ανδρέα Γαβριηλίδη- . Τι λέτε; πάντως, σαν ιδέες που τις ρίχνω, μια χαρά μου φαίνονται.

*Η Νίκας ανακοίνωσε, πως απέκτησε τις βιομηχανικές εκτάσεις (μαζί με το οικόπεδο) στον Άγιο Στέφανο έναντι 15,2 εκατ. ευρώ. Η ανακοίνωση πέρασε στα “ψιλά”, ενώ ελάχιστοι ασχολήθηκαν να ανατρέξουν στην αρχική συναλλαγή. Ποια; Αυτή του 2016, όταν η ίδια εταιρεία είχε πουλήσει το συγκεκριμένο asset στις Eurobank, Alpha Bank και Attica Bank έναντι 17,6 εκατ. Καταλάβατε, γιατί είδους “αντιλογισμό” μιλάμε; ΟΚ

*Είδα και την ανακοίνωση, πως η Cryred απέκτησε το 80% της Chipita Foods ανεβάζοντας στο 92% το συνολικό ποσοστό της. Η Cryred είναι συμφερόντων Σπύρου Θεοδωρόπουλου, η Chipita Foods προέκυψε από την διάσπαση της Chipita ΑΕ και κατέχει την ιδιοκτησία της τελευταίας στην Ινδία και τη συμμετοχή της στην Νίκας κατά 95% του μ.κ. Καταλάβατε, πως παίζονται και οι αντιλογισμοί. Είχαμε εξηγήσει γιατί ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος είχε εξαιρέσει την Νίκας από την πώληση του πακέτου στο CVC Capital.

*Δώσε περισσότερη προσοχή στην χθεσινή-παράλληλη- ισχυρή αντίδραση των CairoMezz και PhenixVegaMezz, μου σύστησε πηγή μου, που γνωρίζει, πάντα, κάτι παραπάνω.

*Επίσης μην παίρνεις τα μάτια σου από τη νέα σημαντική άνοδο των επιτοκίων (σ.σ. 10Υ ΗΠΑ και Γερμανίας) μου συμπλήρωσε. Και “άνοιξε” λίγες θέσεις short στο ΣΜΕ της Εθνικής, για να υπάρχουν όπως είπε. 

*Φίλος πέρασε, τις εορτές, από την Pizzoteca στην πλατεία Νέας Σμύρνης και έμεινε ενθουσιασμένος από το italian style Tagliatelle Amarticiana. Είναι το “αδελφάκι” της Pizzoteca στην Καραϊσκου & Λεωφ, Βασιλέως Γεωργίου στον Πειραιά. Γιατί σας τα αναφέρω; επειδή είναι η δραστηριότητα- εδώ και κάποια χρόνια- του Γιώργου Γλου. Θυμάστε;

*Θυμίζω και έναν έτερο παλαιό γνωστό, τον Αλέξανδρο Λεμονή- της γνωστής οικογενείας, που έφερε (η μητέρα Μαρίνα) τα luxury brands μέσω των “Καλογήρου” στην κοσμική Αθήνα των -80’ς και 90’ς. Ο Αλέξανδρος- οικογενειακός φίλος των Ferragamo- εισάγει (και αντιπροσωπεύει) τα εκλεκτά κρασιά Il Borro δημιούργημα του private Relais & Chateaux wellness spa στην καρδιά των Chianti. Θα έχω πολλά κοσμικοεπιχειρηματικά να σας μεταφέρω, μην τα σνομπάρετε, το καλύτερο inside κυκλοφορεί στα boudoirs, μου είχε πει πριν πολλά χρόνια η μεγάλη Αντιγόνη (Agence).

    (*) για τον Νίκο Σταθόπουλο, προφανώς η αναφορά.       

Αποποίηση Ευθύνης : Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.

spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

don't even ask