Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΘα πεί κάτι ο Μητσοτάκης για το νέο κοινωνικό συμβόλαιο;

Θα πεί κάτι ο Μητσοτάκης για το νέο κοινωνικό συμβόλαιο;

Δεν ξέρω ειλικρινά τι θα ανακοινώσει ο κ. Μητσοτάκης, αύριο στη συνέντευξη Τύπου που θέμα της θα έχει την Οικονομία, την Ανάπτυξη και τις εργασιακές σχέσεις. Εκτιμώ, ότι θα κάνει έναν απολογισμό της τετραετίας του, με στόχο να αναδείξει τις επιτυχίες του σε μια δύσκολη πραγματικά περίοδο. Και αυτό άσχετα εάν συμφωνείς ή διαφωνείς μαζί του δεν είναι λίγα και αυτά που τον βρήκαν. Πανδημία, ενεργειακή κρίση και ένας Ερντογάν εκτός ελέγχου που ονειρεύεται να γίνει…Μεντερές, χωρίς να έχει το τέλος του. Καθώς άπαντες γνωρίζουν ότι ο τούρκος πρωθυπουργός Μεντερές…κρεμάστηκε από τους ίδιους τους Τούρκους, το 1961 μαζί με δυο Υπουργούς του.

Αυτά δεν ήταν λίγα, λοιπόν που κλήθηκε να αντιμετωπίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Πληροφορούμε ότι εκτός από τον απολογισμό του, ο πρωθυπουργός θα μιλήσει και για το τι άλλο θα δώσει στους πολίτες καθώς ο χρόνος πλέον μετρά αντίστροφα για τις εκλογές του Απριλίου, όπως όλα δείχνουν. Κάτι για αυξήσεις, κάτι για αναδρομικά και επιταγές …οβελία και άλλα τινά ακούω ότι είναι στο τραπέζι, ως νέο πακέτο.

Καλά όλα αυτά δεν λέω. Οπως λένε και οι σύντροφοι της Αριστεράς, καλά και άγια όλα αυτά και ένα ευρώ να πηγαίνει στους πολίτες θετικό είναι. Ασχετως εάν ο Τσίπρας και η παρέα του τα ψηφίζουν ή όχι. Συνήθως όχι αλλά έτσι έχουν μάθει να κάνουν αντιπολίτευση, δεν θα τους το χαλάσω τώρα εγώ.

Την ίδια ώρα που εμείς αναμένουμε με ενδιαφέρον την συνέντευξη του κ. Μητσοτάκη, η Γαλλία θυμίζει μια νεκρή χώρα. Απάντες έχουν τραβήξει το χειρόφρενο και απεργούν διότι ένας ακόμη Γάλλος Πρόεδρος προσπαθεί να αλλάξει το συνταξιοδοτικό και να το πάει από τα 62 στα 64. Αποτέλεσμα ο Μακρόν να αντιμετωπίζει μια κρίση που ή την κυβέρνηση θα ρίξει, ή θα τον κάνει να πάρει πίσω την απόφασή του να αυξήσει τα όρια συνταξιοδότησης.

Εμείς εδώ όμως μια χαρά τα περάσαμε καθώς οι δανειστές είχαν επιβάλλει τον Νόμο των Μνημονίων.

Το παραπάνω το ανέφερα για έναν μόνο λόγο. Για να αναδείξω το πρόβλημα που έχουμε ως Πολιτεία. Αντί να αναζητούμε και να σκεφτόμαστε ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο μεταξύ Πολιτείας και Πολίτη, ψάχνουμε να βρούμε το πόσα …επιδόματα θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός και πόσα μπαλώματα θα γίνουν ώστε οι εκλογές να κερδηθούν.

Από αυτά που ακούμε λείπει ο στρατηγικός σχεδιασμός που θα κάνει προβολή όχι στις κάλπες αλλά στα χρόνια που έρχονται. Για αυτά δεν ακούμε τίποτε. Αλλά θα περιμένω να ακούσω αύριο τον κ. Μητσοτάκη, μπας και με διαψεύσει. Το ίδιο ισχύει βέβαια και για τα άλλα κόμματα. Δηλαδή το εάν καταθέσουν ένα νέο συμβόλαιο με το λαό, διότι οι εκρήξεις είναι μπροστά μας και όχι πίσω μας…

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ