Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΘα μας... πουλήσει (πάλι) το ΝΑΤΟ;

Θα μας… πουλήσει (πάλι) το ΝΑΤΟ;

Από σήμερα και μέχρι την Πέμπτη η…καρδιά της Ελλάδας θα χτυπά στην Μαδρίτη. Μια πόλη από την οποία δεν έχουμε και τις καλύτερες αναμνήσεις σε όσον αφορά τα εθνικά μας θέματα. Ελπίζουμε σε αυτή τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ να διαψευστούμε. Η Τουρκία και ο Ερντογάν από σήμερα ξεκινούν και επισήμως το παζάρι, για να ανάψουν πράσινο φως στην Σουηδία και στην Φινλανδία.

Για την πατρίδα του καλά κάνει ο Ερντογάν. Είναι δικαίωμά του να βάζει ότι όρους και αστερίσκους θέλει. Να κάνει… παζάρι με τους συμμάχους και να πάρει ότι μπορεί. Εκείνο που δεν επιτρέπεται και ελπίζω να το έχουν καταλάβει οι φίλοι μας στο ΝΑΤΟ και κυρίως οι Αμερικανοί, είναι το ότι η Ελλάδα και τα κυριαρχικά της δικαιώματα δεν είναι μέρος του τουρκικού παζαριού.

Αυτή είναι και η μόνη μου αγωνία. Δυστυχώς η προιστορία του ΝΑΤΟ, αλλά και η συμπεριφορά του ανεκδιήγητου Γραμματέα του, δεν αποτελούν την καλύτερη εγγύηση. Από την εισβολή στην Κύπρο, αλλά και από μια σειρά γεγονότων, η Βορειατλαντική Συμμαχία με την κάλυψη για να μην πω την προτροπή των ΗΠΑ, λειτουργούσε φορώντας φερετζέ. Πάντα η Τουρκία ήταν ο προνομιακός παίκτης και η χώρα μας ο μεγάλος αδικημένος των αποφάσεων.

Εαν το ΝΑΤΟ, για άλλη μια φορά μας πουλήσει επιτρέποντας στην Τουρκία, να παίξει με τα νησιά μας, βάζοντας ακόμη και στο τραπέζι την αποστρατικοποίηση και την περιορισμένη κυριαρχία τους, όπως ζητάει η Τουρκία θα είναι μια εθνική ήττα.

Πραγματικά το επαναλαμβάνω, ότι ελπίζω να έχουν πάρει τα μέτρα τους και ο Δένδιας και ο Μητσοτάκης. Να έχουν ξεκαθαρίσει στους συμμάχους ότι σε περίπτωση που ανεκτούν την όποια τουρκική πρόκληση, θα βάλουμε εμείς βέτο στην ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας, όποιο και να είναι το κόστος. Κάποτε πρέπει να καταλάβουν ότι δεν μπορεί η παραβατική και προκλητική Τουρκία να είναι το χαϊδεμένο παιδί της Συμμαχίας.

Ο διαχρονικός εισβολέας, και η αναθεωρητική του πολιτική δεν πρέπει να γίνουν ανεκτές στην Μαδρίτη. Για αυτό πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι. Ούτε ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να δεχτεί μια συνάντηση με τον Ερντογάν, χωρίς να έχει βάλει όρους και πλαίσιο. Δεν πρέπει να τους το κάνει…εύκολο και να δώσει την ευκαιρία να μας σύρουν σε έναν διάλογο, με ατζέντα που επιδιώκουν οι Τούρκοι.

Η Σύνοδος θα είναι κρίσιμη και δύσκολη. Οι όποιες αποφάσεις ληφθούν θα επηρεάσουν την χώρα μας μακροπρόθεσμα. Για αυτό πρέπει να έχουμε στείλει προς όλες τις πλευρές το μήνυμα. Οποιαδήποτε υποχώρηση από την εθνική γραμμή θα έχει κόστος. Οχι κομματικό, αλλά εθνικό. Η ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας, δεν πρέπει να περάσει πάνω από την Ελλάδα. Η Αθήνα πρέπει να πει εάν χρειαστεί το μεγάλο ΟΧΙ. Εξάλλου από τα τόσα ναί που έχουμε πει διαχρονικά, δεν βγήκαμε κερδισμένοι.

Εάν μας πουλήσει και πάλι το ΝΑΤΟ, κάποια πράγματα θα πρέπει να τα ξανασκεφτούμε. Ιδιαίτερα μετά την ασύμμετρη και άκομψη απόφαση της Μόσχας να απελάσει 8 διπλωμάτες μας ως αντίποινα. Διότι η Ελλάδα πληρώνει τα σπασμένα, όταν Δύση και Ανατολή χαϊδεύουν τον Σουλτάνο. Το σημερινό δείπνο στο παλάτι του βασιλιά Φιλίππου θα είναι η πρώτη ευκαιρία για να τους κόψουμε την όρεξη και τα σχέδια να κάνουν την Ελλάδα… ορεκτικό στα τουρκικά σχέδια.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ