Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΘέλει η Ρεάλ να προκριθεί απόψε;

Θέλει η Ρεάλ να προκριθεί απόψε;

Η αποψινή (9/03) δεύτερη μάχη της Ρεάλ Μαδρίτης με την Παρί σεν Ζερμέν στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου, στη φάση των “16” του Champions League, θα είναι ιστορική!

Για πολλούς λόγους που έχουν εξήγηση και δεν είναι απολύτως συνδεδεμένοι μεταξύ τους. Για την ώρα…

Πάμε να τους δούμε, αναλυτικά, προκειμένου να καταλάβουμε και εν συνεχεία να αξιολογήσουμε τα τωρινά δεδομένα. Καταρχάς πρόκειται για μία, εξ΄ορισμού, τιτανομαχία γιγάντων, οι οποίοι εκπροσωπούν απόλυτα το ποδόσφαιρο των πρωτευουσών των χωρών τους.

Αυτή η συνθήκη είναι σημαντική, όχι ωστόσο ασυνήθιστη. Καθώς τα ντέρμπι στις νοκ άουτ φάσεις του Champions League αποτελούν κανόνα, όχι εξαίρεση.

Εκείνο όμως που δεν συνηθίζεται σε καμία περίπτωση είναι όλη αυτή η παραφιλολογία, σχετικά με έναν σούπερ σταρ της μίας ομάδας, με τις πιθανότητες να είναι αρκετά μεγάλες υπέρ της μετακόμισής του στην άλλη! Διότι όλα δείχνουν πως αυτή θα είναι η τελευταία φορά που ο Κίλιαν Εμπαπέ θα αντιμετωπίσει τη Ρεάλ ως αντίπαλος. Το καλοκαίρι δεν είναι μακριά και θα φοράει τη φανέλα της, λένε οι γνωρίζοντες και τους ακούμε καιρό να το υποστηρίζουν…

Όπως και να χει, ό,τι κι αν γίνει, από τη στιγμή που ο ίδιος ο παίκτης είχε εκφράσει ουκ ολίγες φορές την μεγάλη επιθυμία του να φορέσει τη φανέλα των μαδριλένων, η αποψινή αναμέτρηση θα έχει ιδιαιτερότητες.

Όπως το τοποθέτησε βέβαια ο προπονητής της Νις, Κριστόφ Γκαλτιέ, μετά τη νίκη της ομάδας του επί της Παρί το Σάββατο : ” Υπάρχουν δύο Παρί! Μία με τον Εμπαπέ και μία χωρίς αυτόν”.

Ο Μπαπέ απόψε επιστρέφει στην ενδεκάδα, όμως δεν είναι ο μόνος υποψήφιος να γίνει μαδριλένος το καλοκαίρι, καθώς το ίδιο ισχύει και για τον προπονητή του! Είναι μεγάλη η συζήτηση για την έλευση του (συμβόλου της Ρεάλ) Ζινεντίν Ζιντάν στους παριζιάνους και τη μεταγραφή του τωρινού προπονητή της Παρί, Μαουρίσιο Ποτσετίνο, στη Μαδρίτη.

Επομένως το κλίμα στις εξέδρες του Μπερναμπέου απόψε δεν θα είναι σύνηθες. Θα είναι κλίμα προβληματισμού.

“Θέλουμε να αποκλείσουμε αυτούς που το καλοκαίρι θα είναι δικοί μας; Ή μήπως είναι καλύτερα να τους εντάξουμε στην ομάδα μας ως θριαμβευτές;”. Θα μπορούσε να είναι η- σημειώστε τη διευκρίνιση- βαθυστόχαστη ερώτηση οπαδού της Ρεάλ – και μόνο αυτή (η βαθυστόχαστη, επαναλαμβάνω…).

Είναι αλήθεια πως η Ρεάλ σε μία χρονιά που δεν υπολογίζεται ως μεγάλο φαβορί στην Ευρώπη και της δίνονται λιγότερες πιθανότητες από τη Μάντσεστερ Σίτι και την Παρί, για να στεφθεί ξανά βασίλισσα, δεν θα τη χάλαγε απολύτως το δεύτερο σκέλος του συγκεκριμένου προβληματισμού.

Να αποκτήσει δηλαδή τον σούπερ σταρ και των προπονητή της ομάδας που έκανε πορεία στο Champions League, αφού την απέκλεισαν…Είναι λογικό να σκεφτεί κανείς πως όλοι οι οπαδοί χρειάζονται μόνο νίκες, όμως υπάρχουν και κάποιοι στη Μαδρίτη με πιο επεξεργασμένη σκέψη. Οι θρίαμβοι που έχουν ζήσει τους το επιτρέπουν…

Και κάτι ακόμα. Η προϊστορία των αγώνων της Ρεάλ σε νοκ άουτ φάση μας λέει πως έχει καταφέρει να προκριθεί μόλις μία από τις τελευταίες δέκα φορές που ηττήθηκε στον πρώτο αγώνα.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ