don't even ask

don't even ask

spot_img
spot_img

Ημέρα της ElvalHalcor, ψηλά η Μοτοδυναμική, ο Χαράλαμπος και οι Σουηδοί, τα Mezzanine Eurobank και Πειραιώς, ο Μάης της “Μπλε Κέδρος”, έργα Βλαδίμηρου και τα… challenger των γλυπτών

*Bell Ceremony, σήμερα στο Χρηματιστήριο Αθηνών για το εταιρικό ομόλογο της ElvalHalcor. Ο Λάμπρος Βαρούχας θα “χτυπήσει” το καμπανάκι, κατά τα ειωθότα, ο Γενικός Διευθυντής κλάδου αλουμινίου της εισηγμένης, στην παραδοσιακή φωτό.

*Πρεμιέρα, όμως χθες για τις νέες μετοχές της ΔΕΗ. Ένα πρώτο ταμείο έδειξε συναλλαγές 22.743.681 μτχ ήτοι-περίπου- το 15% των νέων μετοχών, με μέση τιμή συνεδρίασης στα 10,30 ευρώ. Να δούμε σήμερα, καθώς short term χαρτοφυλάκια, traders κατοχυρώνουν κέρδη.

*Σημαντική η άνοδος, που είχε διαγράψει η μετοχή της Μοτοδυναμικής. Ένα 40% σε διάστημα 3μηνου δεν το λες και λίγο. Η εισηγμένη ανακοίνωσε, μετά από σχετική γνωστοποίηση που έλαβε (την 14/2/2020), πως το ποσοστό του βασικού μετόχου Πάρη Κυριακόπουλου μεταβλήθηκε (την 13/2/2020) σε 14,85% από 20,50% του μ.κ.

*Μόνο “χθεσινός” δεν είναι ο Χαράλαμπος Στασινόπουλος. Συνεπώς ουδεμία έκπληξη από την διάθεση 330.000 ιδίων μετοχών της Profile σε σουηδικό fund. Τα 2 πακέτα έγιναν στα 5,96 ευρώ (στις 10.55′ και 10.58′), ο αγοραστής προφανώς προχώρησε σε αυτή την κίνηση, λόγω της παρουσίας της εισηγμένης στην αγορά της Σουηδίας (μέσω της θυγατρικής Centevo).

*Για τα Mezzanine των Eurobank και Πειραιώς τάχουμε πει, όσο θα προχωρά η ανακτησιμότητα αξίας από την πώληση ενεχύρων, περιουσιακών στοιχείων κ.λ.π (έναντι NPLs), τόσο θα ενισχύεται η εσωτερική αξία, κατ’ αρχήν του CairoMezz και σε επόμενη φάση του Phoenix Vega. Στα 0,197 (4,56%) με συναλλαγές 795.000 CairoMezz. Αυτά βλέπουν στην Όθωνος 8 και χαμογελούν.

*Δεν βλέπω να προχωρούν οι πλειστηριασμοί. Τα στοιχεία (Ιανουάριος-Οκτώβριος) δίνουν 16.578 προγραμματισμένους πλειστηριασμούς με μόνο τους 6.270 (37,8%) να γίνονται και για ακόμη λιγότερους, μόλις 1.953 (11,8%) να αναδεικνύεται πλειοδότης.

*Παράταση-μέχρι τον Μάιο 2022- πήρε η οικογένεια Ευμορφίδη προκειμένου να προχωρήσει στην εισαγωγή των μετοχών της “Μπλε Κέδρος” στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Η ΑΕΕΑΠ των ιδιοκτητών της Coco Mat ιδρύθηκε το 2017, αρχικά κάλυψε την προθεσμία 2ετίας για την είσοδο της στο ΧΑ, έλαβε νέα 2ετή παράταση για να λάβει- από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς- επιπλέον. Πάντως με αφορμή την περίπτωση της “Μπλε Κέδρος”, καλό θα ήταν να αναθεωρηθεί η κείμενη νομοθεσία βάσει της οποίας δεν προβλέπεται παράταση στην παράταση. Ωστόσο, εύλογη η στάση της Επιτροπής, καθώς οι μέτοχοι της ΑΕΕΑΠ επικαλέστηκαν τις πρωτοφανείς συνέπειες στην κτηματαγορά λόγω της πανδημίας.

*Για ακόμη μία χρονιά μεγέθυνσης οικονομικών μεγεθών, ενίσχυσης εξαγωγών και διεύρυνσης των αγορών εκτός Ελλάδος δουλεύουν μεθοδικά στις Σέρρες. Όσοι γνωρίζουν το πόσο μεθοδικά κινείται ο Παναγιώτης Τσινάβος, θεωρούν θέμα χρονισμού την καταγραφή νέων ιστορικά υψηλών για τη μετοχή της ΚΡΙ-ΚΡΙ. Στα 8,36-8,50 ευρώ, στην χθεσινή συνεδρίαση με κλείσιμο στα υψηλά ημέρας. Όλο και εγγύτερα προς το all time high των 8,96 ευρώ. Στα 281,1 εκατ. η αποτίμηση της εξαιρετικής σερραϊκής εταιρείας.  

*Ο Βλαδίμηρος συνδέει τις ρωσικές εξαγωγές φ/α προς την Ευρώπη με την έγκριση (πιστοποίηση) λειτουργίας του Nord Stream 2. Όλα καλά. Μεθαύριο το Πεκίνο θα “εκβιάζει” με τις εξαγωγές λιθίου και άλλων υλών απαραίτητων για την παραγωγή συσσωρευτών. Όλα καλά. Και στις Βρυξέλλες καθεύδουν, ολίγιστοι και δραματικά κατώτεροι των ιστορικών περιστάσεων. 

*Παλαιός στο Λονδίνο, που ξέρει πρόσωπα και πράγματα αναφορικά με τα κατά καιρούς αιτήματα επιστροφής των γλυπτών, λέει ότι ίσως υπήρξε κάποτε μία ευκαιρία να γίνει κάτι, αλλά χάθηκε. Εάν αποφασίζαμε να πάρουμε τότε τα άρματα challenger που μας προξένευε ο Τόνυ Μπλερ, ενδεχομένως το πακέτο της συμφωνίας να ήταν και ο μακροχρόνιος δανεισμός τους στην Αθήνα, ενόψει και του μουσείου που ήταν στο τελευταίο στάδιο κατασκευής του. Για πρόσωπα και καταστάσεις καλό είναι να επικαλεστούμε τη μνήμη μας. Στην πολιτική λέγονται πράγματα που δεν γίνονται και γίνονται πράγματα που δεν λέγονται.

*Ο ελληνικής καταγωγής Αμερικανός βουλευτής Τζων Σαρμπάνης δεν μασάει τα λόγια του. Μιλώντας στο ετήσιο συνέδριο του Economist για την Κύπρο, αναφερόμενος στο ενεργειακό portfolio των ΗΠΑ, στράφηκε στην Άγκυρα, λέγοντας πως η προκλητική στάση της δημιουργεί αστάθεια (είναι αποσταθεροποιητικός παράγοντας) που δεν ευνοεί την ενεργειακή προσπάθεια και αυτό, πρόσθεσε, η Ουάσιγκτον θα το καταστήσει σαφές στην Άγκυρα. Απαιτείται ένα σταθερό περιβάλλον σημείωσε ο Σαρμπάνης, ο πατέρας του οποίου, ο αείμνηστος γερουσιαστής Πωλ Σαρμπάνης, είχε συνεργαστεί παλαιότερα στη γερουσία-Επιτροπή εξωτερικών υποθέσεων- με τον Μπάιντεν και έχαιρε της εκτίμησης του.

Αποποίηση Ευθύνης : Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.

spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

don't even ask