Τρίτη, 8 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΗ Ό. Κεφαλογιάννη άνοιξε τις εργασίες του συνεδρίου του "ABTA-The Travel Association"

Η Ό. Κεφαλογιάννη άνοιξε τις εργασίες του συνεδρίου του “ABTA-The Travel Association”

   Ορόσημο για τις σχέσεις της Ελλάδας με την τουριστική αγορά της Μεγάλης Βρετανίας αποτελεί η επιλογή του συνδέσμου «ABTA – The Travel Association», να οργανώσει το ετήσιο συνέδριό του στο Costa Navarino, στην Πελοπόννησο, από 7 έως 9 Οκτωβρίου.

   Η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη άνοιξε τις εργασίες του συνεδρίου, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα και το Ηνωμένο Βασίλειο μοιράζονται μια μακρά ιστορία και στενή συνεργασία στον τομέα του τουρισμού.

   Η υπουργός τόνισε ότι η ισχυρή σχέση με την ταξιδιωτική αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου βασίζεται στον αμοιβαίο σεβασμό και την εμπιστοσύνη. Ανέφερε ότι το 2023 η Ελλάδα υποδέχθηκε πάνω από 4,5 εκατομμύρια ταξιδιώτες, μία επίδοση που αποτελεί ρεκόρ για την ταξιδιωτική κίνηση από το Ηνωμένο Βασίλειο. Σημείωσε επίσης ότι έως τον Ιούλιο καταγράφεται επιπλέον αύξηση κατά 8% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του περασμένου έτους.

   Στη συνέχεια η κ. Κεφαλογιάννη ανέφερε ότι κεντρικοί πυλώνες της πολιτικής της χώρας μας για τον τουρισμό συνιστούν η προστασία της φυσικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς, η διασφάλιση της ευημερίας των τοπικών κοινωνιών και η αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής.

   «Αναγνωρίζουμε ότι ο βιώσιμος τουρισμός δεν είναι απλώς μια επιλογή, είναι μια αναγκαιότητα. Στόχος μας είναι να οικοδομήσουμε ένα τουριστικό μοντέλο που να ωφελεί τόσο τους επισκέπτες όσο και τους κατοίκους», τόνισε η υπουργός.

   Η Όλγα Κεφαλογιάννη υπογράμμισε ότι στόχος είναι ο εμπλουτισμός της τουριστικής μας προσφοράς με την προώθηση λιγότερο γνωστών προορισμών και με αύξηση της ζήτησης πέραν της περιόδου τουριστικής αιχμής.

   «Επιδιώκουμε να αναδείξουμε το μεγάλο πολιτιστικό κεφάλαιο και την τεράστια ποικιλομορφία της χώρας μας» πρόσθεσε η κ. Κεφαλογιάννη και υπογράμμισε ότι η Ελλάδα φιλοδοξεί να αναδειχθεί σε ηγετική δύναμη στον βιώσιμο τουρισμό σε παγκόσμιο επίπεδο.

   Με ιστορία άνω των 70 ετών, ο σύνδεσμος ΑΒΤΑ είναι ένας εμβληματικός θεσμός για την ταξιδιωτική βιομηχανία του Ηνωμένου Βασιλείου, στον οποίο συμμετέχουν ταξιδιωτικοί πράκτορες, καθώς και στελέχη tour operators, αεροπορικών εταιριών, ξενοδοχειακών ομίλων και άλλων εταιρειών.

   Το ετήσιο Συνέδριο ABTA (ΑΒΤΑ-The Travel Convention), το οποίο φέτος διοργανώνεται με την υποστήριξη του υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ, συνιστά θεσμό για τον ταξιδιωτικό κλάδο του Ηνωμένου Βασιλείου και ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα της παγκόσμιας τουριστικής αγοράς. Η διοργάνωση συγκεντρώνει πάνω από 200 συνέδρους, εκπροσώπους του ταξιδιωτικού κλάδου, καθώς και εκπροσώπους του βρετανικού και διεθνούς Τύπου.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ