Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΗ «πίστη» του Τζόκοβιτς τον δικαιώνει- Πιθανό φιάσκο των Αυστραλών

Η «πίστη» του Τζόκοβιτς τον δικαιώνει- Πιθανό φιάσκο των Αυστραλών

Ο Τζόκοβιτς είναι Χριστιανός Ορθόδοξος και πιστεύει στο Θεό. Το έχει πει και αποδείξει πολλές φορές. Και η πίστη του γενικά φαίνεται να τον δικαιώνει και σε αυτή την περιπέτεια; Έτσι φαίνεται διότι δεν έκανε κάτι παραπάνω από αυτά που ζήταγαν οι διοργανωτές.

Πιο συγκεκριμένα, ο κορυφαίος τενίστας κατά την άφιξή του στην Μελβούρνη παρουσίασε πιστοποιητικό νόσησης εξάμηνης διάρκειας και βάσει των δικαιολογητικών που είχε στείλει στους τενίστες που ήθελαν να λάβουν μέρος στο Australian Open (17-30 Ιανουαρίου), το συγκεκριμένο έγγραφο επαρκούσε. Σύμφωνα με το sky news, ο Νόβακ Τζόκοβιτς διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό στις 16 Δεκεμβρίου, βάσει των εγγράφων του δικαστικού του φακέλου που βρίσκονται στη διάθεση των αρχών Αυστραλίας.

«Ο Τζόκοβιτς αιτήθηκε ιατρικής εξαίρεσης που του δόθηκε ακολουθώντας τη διαδικασία ενδελεχούς εξέτασης από δύο ανεξάρτητες ειδικές ομάδες ιατρών. Η μία από αυτές ήταν η ανεξάρτητη ομάδα ελέγχου ιατρικής εξαίρεσης η οποία ορίστηκε από το τμήμα υγείας της Βικτώριας. Αξιολόγησαν όλες τις αιτήσεις προκειμένου να διαπιστώσουν αν πληρούν τις οδηγίες της Αυστραλιανής Τεχνικής Συμβουλευτικής Ομάδας για την Ανοσοποίηση (ATAGI)», ανέφεραν πριν λίγες ημέρες σε ανακοίνωσή του οι διοργανωτές.

Ωστόσο, ένα μήνα νωρίτερα, το Νοέμβριο η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση είχε ενημερώσει την Ομοσπονδία ότι απαιτείται πιστοποιητικό εμβολιασμού για την είσοδο στην Αυστραλία, γεγονός που αφήνει εκτεθειμένους τους διοργανωτές στην υπόθεση που έχει ξεσηκώσει παγκόσμιο σάλο με τον Σέρβο τενίστα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “The Advertiser”, οι αρχές της χώρας είχαν προειδοποιήσει δύο φορές τον διοργανωτή ότι μόλυνση μικρότερη των έξι μηνών δεν ισοδυναμεί με εμβολιασμό. Όμως στο έγγραφο που εστάλη στους παίκτες, η Tennis Australia περιέγραψε την ακριβή διαδικασία που απαιτούνται για να επιτραπεί σε έναν μη εμβολιασμένο παίκτη να αγωνιστεί στο Australian Open. Αρχικά, απόκτηση πιστοποιητικού εξαίρεσης στο εξωτερικό που θα αποδεικνύει ότι το άτομο έχει προσβληθεί από την Covid-19 κατά τους τελευταίους έξι μήνες. Στη συνέχεια, μια δεύτερη εξαίρεση εγκεκριμένη από ανεξάρτητο Αυστραλό γιατρό ή ομάδα ειδικών ιατρών.

Ωστόσο, η συνέχεια έγινε γνωστή κατά την άφιξη του Σέρβου τενίστα, ο οποίος περιμένει μέχρι τη Δευτέρα όπου θα εκδικαστεί η έφεση που έχουν υποβάλλει οι δικηγόροι του για την ακύρωση της βίζας.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ