Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΗ εύρυθμη λειτουργία της πόλης θέμα συνάντησης του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς με...

Η εύρυθμη λειτουργία της πόλης θέμα συνάντησης του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς με εκπροσώπους του Δήμου Πειραιά

Η πορεία των εργασιών κατασκευής του βιοκλιματικού στεγάστρου της Αγοράς Τροφίμων και της ανάπλασης του παρακείμενου χώρου πίσω από τον Πύργο του Πειραιά αποτέλεσε, μεταξύ άλλων, θέμα της συνάντηση που είχε χθες ο πρόεδρος, Θ. Καπράλος και τα μέλη του  διοικητικού συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς με εκπροσώπους του Δήμου Πειραιά. 

Στη συνάντηση, όπως αναφέρει ανακοίνωση του συλλόγου, από την πλευρά του δήμου συμμετείχαν ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Επισκευών Συντηρήσεων Έργων Αυτεπιστασίας Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων του Δήμου Πειραιά Χ. Λιακόσταυρος, η διευθύνουσα σύμβουλος του Αναπτυξιακού Οργανισμού «Πειραιάς Plus» Γ. Βασιλοπούλου και ο τεχνικός διευθυντής Α. Κουτσοδόντης και ο διευθυντής Προγραμματισμού και Aνάπτυξης του Δήμου Πειραιά Α. Μήλιας.

Η συνάντηση, σύμφωνα με την ανακοίνωση, πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του ΕΣΠ στο πλαίσιο της τακτικής επικοινωνίας που επιδιώκει με τους εκπροσώπους του δήμου, με στόχο τις δυνατότερες εφικτές λύσεις σε  καίρια ζητήματα που απασχολούν την πειραϊκή επιχειρηματικότητα και την εύρυθμη λειτουργία της πόλης.

Συζητήθηκαν θέματα κατάληψης κοινόχρηστων χώρων πεζοδρόμων και πεζοδρομίων πέραν των επιτρεπόμενων ορίων, το πρόβλημα των κενών και εγκαταλελειμμένων κτιρίων και περιπτέρων του Πειραιά, η αναγκαιότητα αποκατάστασης πεζοδρομίων και τμημάτων οδοστρώματος που έχουν υποστεί φθορές κατά την διάρκεια εκτέλεσης έργων, η ενίσχυση-βελτίωση του φωτισμού, η ανάδειξη του πολιτιστικού πλούτου της πόλης μας κ.ά.

Ιδιαίτερη έμφαση κατά τη συζήτηση δόθηκε στην πορεία των εργασιών κατασκευής του βιοκλιματικού στεγάστρου της Αγοράς Τροφίμων και της ανάπλασης του παρακείμενου χώρου πίσω από τον Πύργο του Πειραιά. Έγινε αναφορά στα τεχνικά προβλήματα που έχουν προκύψει και στις προσπάθειες εξάλειψής τους.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ