Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΗ ΕΠΟ διασύρει, χωρίς σταματημό, το ελληνικό ποδόσφαιρο...

Η ΕΠΟ διασύρει, χωρίς σταματημό, το ελληνικό ποδόσφαιρο…

Σε αυτή τη χώρα συμβαίνουν απίθανα πράγματα, σε καθημερινή βάση. Είναι μάλιστα τόσο…δεδομένη αυτή η κατάσταση που – δυστυχώς – έχει πάψει να μας προκαλεί εντύπωση. Παρ’ όλα αυτά το ελληνικό ποδόσφαιρο αποτελεί εξαίρεση, ως συνήθως. Όχι γιατί το “ρεπερτόριό” του δεν έχει σοκαριστικά γεγονότα.

Απλώς δεν γίνεται να συνηθίσεις ποτέ τα επαναλαμβανόμενα απίστευτα περιστατικά που διαμορφώνουν την εικόνα του, όχι μόνο επειδή δεν έχουν τελειωμό αλλά και γιατί αγγίζουν τα όρια του αδιανόητου.

Πρωταγωνίστρια είναι (πάρα πολύ) καιρό τώρα αυτή η…εκπληκτική ποδοσφαιρική ομοσπονδία, η οποία μοιάζει να το έχει βάλει σκοπό να μας ξεκάνει όλους εντελώς! Φιλάθλους, δημοσιογράφους, εσχάτως και τους ποδοσφαιριστές! Τα δικά της πρόσωπα, όχι τα…ξένα. Και όχι όλους, αλλά τους καλύτερους, καθώς αγωνίζονται στις εθνικές της ομάδες. Αυτές των οποίων η ΕΠΟ έχει δηλαδή την αποκλειστική ευθύνη.

Η επική γκάφα, εξαιτίας της οποίας οι τέσσερις διεθνείς Τσιμίκας, Κουρμπέλης, Μάνταλος και Σιώπης θεωρήθηκε πως ήταν τιμωρημένοι για τον αγώνα με το Γιβραλτάρ, ενώ δεν ήταν (!), μας έχει κάνει ρεζίλι σε παγκόσμια κλίμακα.

Γελάνε μαζί μας και οι πιο υποανάπτυκτες χώρες. Ο κανονισμός της UEFA αναφέρει ότι στα προκριματικά του Euro 2024 οι παίκτες τιμωρούνται με μία αγωνιστική, εφόσον συμπληρώσουν τρεις κίτρινες κάρτες.

Με τις κάρτες που είδαν οι Τσιμίκας, Κουρμπέλης, Σιώπης και Μάνταλος στην ήττα της Εθνικής μας από την Ολλανδία, έφτασαν τις δύο στα προκριματικά, επομένως είχαν κανονικά δικαίωμα συμμετοχής στην αναμέτρηση με το Γιβραλτάρ. 

Που σημαίνει πως η υποτιθέμενη τιμωρία τους δεν σβήστηκε, άρα εάν πάρουν κάρτα στο επόμενο παιχνίδι με την Ιρλανδία, εκτός έδρας, τότε θα χάσουν την εντός έδρας αναμέτρηση με την Ολλανδία. Ακόμη χειρότερα…

Πάμε λοιπόν σε μία παγκόσμια πρώτη! Η Ελληνική Ομοσπονδία παραδέχθηκε το λάθος της και προχώρησε στην παρακάτω ανακοίνωση:

Σχετικά με δημοσιεύματα που αναφέρονται σε λάθος ως προς την προσμέτρηση κίτρινων καρτών και κατ’ επέκταση την τιμωρία διεθνών ποδοσφαιριστών, από την ΕΠΟ ανακοινώνονται τα εξής.

1. Πρόκειται περί αναμφισβήτητου λάθους, όπως παραδέχονται οι Κώστας Κωνσταντινίδης, τεχνικός διευθυντής και επικεφαλής όλων των Εθνικών Ομάδων και Τάκης Φύσσας, αθλητικός διευθυντής της Εθνικής Ανδρών, μολονότι το λάθος αυτό δεν είχε καμία πρακτική συνέπεια.

2. Η Διοίκηση, θα ερευνήσει το θέμα συνεκτιμώντας τη συνολική προφορά καθενός στο ελληνικό ποδόσφαιρο και την ειδικότερη προσφορά τους στην Εθνική Ομάδα, θα αποφασίσει δε περί του πρακτέου τις προσεχείς ημέρες”.

Διασυρμός…

ΥΓ: Επειδή τυχαίνει να γνωρίζω τα δύο συγκεκριμένα πρόσωπα, πρόκειται για ανθρώπους που υπηρετούν με δίψα το ποδόσφαιρο και δεν θα άφηναν ποτέ μία τέτοια κατάσταση να τους εκθέσει. Φαίνεται πάντως ότι το (για να το χαρακτηρίσουμε με ευγένεια) …προβληματικό κλίμα της ομοσπονδίας μπορεί να οδηγήσει στην καταστροφή οποιονδήποτε.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ