Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣΗ Lidl Ελλάς αναδεικνύει τη δέσμευσή της στην επαγγελματική σταδιοδρομία και την...

Η Lidl Ελλάς αναδεικνύει τη δέσμευσή της στην επαγγελματική σταδιοδρομία και την ισότητα στην 88η ΔΕΘ

Διάκριση στα VET Excellence Awards Greece 2024 για τη συμβολή στην Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση, κατά την πρώτη εντυπωσιακή συμμετοχή στην 88η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Η Lidl Ελλάς συμμετείχε επιτυχώς για πρώτη φορά στην 88η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, αναδεικνύοντας τις πρωτοβουλίες της εταιρείας σε θέματα βιώσιμης ανάπτυξης, επιχειρηματικής καινοτομίας και κοινωνικής υπευθυνότητας. Η παρουσία της ήταν ιδιαίτερα σημαντική, καθώς συνέπεσε με την 25η επέτειο από την ίδρυση της εταιρείας στην Ελλάδα. Μέσα από ειδικά διαμορφωμένα εκθέματα, η εταιρεία ανέδειξε την πορεία της προς τη βιώσιμη ανάπτυξη, την εμπιστοσύνη των Ελλήνων καταναλωτών και την ισχυρή παρουσία της στην ελληνική αγορά. Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις βραβευμένες πρακτικές της Lidl Ελλάς, καθώς και την προσήλωσή της στην κοινωνική ευθύνη, την καινοτομία και την στήριξη σε όλα τα μέλη της κοινωνίας.

Κατά τη διάρκεια της Έκθεσης, η Lidl Ελλάς διακρίθηκε για το πρωτοποριακό και καινοτόμο πρόγραμμα «Lidl UP: Learn & Work» στον θεσμό των VET Excellence Awards Greece 2024, ο οποίος επιβραβεύει καινοτόμες δράσεις στον τομέα της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης. Ο συγκεκριμένος θεσμός διοργανώνεται από το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο με την υποστήριξη κοινωνικών εταίρων και τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.

Το «Lidl UP: Learn & Work» είναι ένα διετές πρόγραμμα θεωρητικής και πρακτικής κατάρτισης, το οποίο υλοποιείται σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, τη δημόσια Πειραματική Σ.Α.Ε.Κ. Γλυφάδας και το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο. Στους σπουδαστές παρέχεται θεωρητική κατάρτιση μέσω τηλεκπαίδευσης από εξειδικευμένους καθηγητές στη Σ.Α.Ε.Κ. Γλυφάδας, ενώ ταυτόχρονα εκπαιδεύονται πρακτικά σε καταστήματα της Lidl Ελλάς σε όλη την Ελλάδα από πιστοποιημένους διευθυντές καταστημάτων.

Ο πρώτος κύκλος του προγράμματος ξεκίνησε το 2022, με τους αποφοίτους να αναλαμβάνουν θέσεις Υποδιευθυντών Καταστημάτων από τον Μάρτιο του 2024, με αποδοχές που ξεκινούν από 1.530€ μικτά. Ο δεύτερος κύκλος βρίσκεται στο στάδιο ολοκλήρωσης, με την αποφοίτηση να προγραμματίζεται για τον Φεβρουάριο του 2025. Ο τρίτος κύκλος θα ξεκινήσει επίσης τον Φεβρουάριο του 2025, δίνοντας ευκαιρίες σε νέους από κάθε γωνιά της χώρας να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα μέσω τηλεκπαίδευσης και πρακτικής εξάσκησης. Η καινοτομία του προγράμματος έγκειται στον συνδυασμό θεωρητικής κατάρτισης μέσω τηλεκπαίδευσης και πρακτικής εμπειρίας σε καταστήματα της Lidl Ελλάς, παρέχοντας στους συμμετέχοντες ουσιαστικά εφόδια για την επαγγελματική τους πορεία.

Ο Martin Brandenburger, CEO και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Lidl Ελλάς, παραλαμβάνοντας το τιμητικό βραβείο για το πρόγραμμα «Lidl UP: Learn & Work», δήλωσε: «Με το Lidl UP: Learn & Work, αποδεικνύουμε έμπρακτα τη διαχρονική στήριξή μας στη νέα γενιά.  Το πρόγραμμα έχει ήδη αποδείξει την επιτυχία του, δημιουργώντας αξία για την Ελλάδα του αύριο. Στηρίζουμε και δίνουμε ευκαιρίες σε νέους και νέες, ώστε να προετοιμάσουμε τα Στελέχη Λιανικού Εμπορίου του αύριο, σήμερα. Σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, προετοιμάζουμε τον τρίτο κύκλο, δίνοντας πρόσβαση ακόμη και σε νέους από ακριτικές και απομακρυσμένες περιοχές μέσω της τηλεκπαίδευσης, προσφέροντας ουσιαστικές ευκαιρίες για επαγγελματική ανάπτυξη στον χώρο του Λιανικού Εμπορίου».

Παράλληλα, η Lidl Ελλάς επιβεβαίωσε με δυναμικό τρόπο τη δέσμευσή της για ένα εργασιακό περιβάλλον που προάγει την ισότητα και τη συμπερίληψη. Στο πλαίσιο της Έκθεσης, η Βασιλική Αδαμίδου, Διευθύντρια Εταιρικών Σχέσεων & Βιωσιμότητας της Lidl Ελλάς, συμμετείχε στη συζήτηση που διοργανώθηκε από την Πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα και τον επίσημο φορέα οικονομικής ανάπτυξης της Γερμανίας, Germany Trade & Invest, με τίτλο «Γυναίκες στις επιχειρήσεις; Φυσικά!». Η κ. Αδαμίδου μοιράστηκε τις προσωπικές της εμπειρίες και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες σε υψηλόβαθμες θέσεις ευθύνης. «Κρατώ δύσκολες ισορροπίες. Όλες οι εργαζόμενες γυναίκες το κάνουν. Κάθε μέρα ζυγίζουμε υποχρεώσεις, στη δουλειά και στο σπίτι. Έχω μάθει να το κάνω χωρίς επώδυνους συμψηφισμούς ή συμβιβασμούς γιατί προσπαθώ να βάζω στόχους που ξέρω ότι μπορώ να πετύχω. Η εναλλαγή των ρόλων είναι τελικά για τη γυναίκα, εργαζόμενη και μητέρα, μια τέχνη επιβίωσης, με όρους ποιότητας ζωής.», τόνισε με έμφαση. Μέσα από την ομιλία της, η κ. Αδαμίδου ανέδειξε την επείγουσα ανάγκη να καταρριφθούν τα στερεότυπα και να δημιουργηθούν ίσες ευκαιρίες για όλους, ανεξαρτήτων φύλου καθώς και τη σημασία της ισότιμης εκπροσώπησης των γυναικών στην αγορά εργασίας, υπογραμμίζοντας ότι η Lidl Ελλάς όχι μόνο αναγνωρίζει την αξία τους, αλλά δημιουργεί τις συνθήκες για ένα μέλλον όπου η επαγγελματική πρόοδος καθορίζεται από τις ικανότητες και την αφοσίωση, ανεξαρτήτως φύλου.

Η δέσμευση της Lidl Ελλάς προς τη νέα γενιά, την ισότητα στον χώρο εργασίας και τη βιώσιμη ανάπτυξη είναι αδιάκοπη. Με πρωτοβουλίες πρωτοποριακού χαρακτήρα και τη δυναμική παρουσία γυναικών σε ηγετικές θέσεις, η εταιρεία δημιουργεί ένα εργασιακό περιβάλλον που προάγει την ισότιμη εκπροσώπηση και ενδυνάμωση όλων των εργαζομένων της.  Μέσα από το πρόγραμμα «Lidl UP: Learn & Work», η εταιρεία συνεχίζει να επενδύει σε καινοτόμες εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες, που ενισχύουν τη δυναμική του λιανεμπορίου στην Ελλάδα, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για ένα βιώσιμο και καινοτόμο μέλλον τόσο για τους νέους όσο και για την ελληνική αγορά συνολικά.

Μάθετε περισσότερα για το πρόγραμμα και τις αιτήσεις για τον νέο κύκλο καθώς και για το όραμα της Lidl Ελλάς στο www.lidlup.gr.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ