Σάββατο, 16 Νοεμβρίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΖ. Μακρή: Εθνική προτεραιότητα μας ο εκσυγχρονισμός της εκπαιδευτικής διαδικασίας

Ζ. Μακρή: Εθνική προτεραιότητα μας ο εκσυγχρονισμός της εκπαιδευτικής διαδικασίας

«Χτίζουμε μεθοδικά και συγκροτημένα το νέο σύγχρονο, αυτόνομο σχολείο, εισάγοντας 123 νέα εκπαιδευτικά προγράμματα, διορίζοντας 11.700 μόνιμους εκπαιδευτικούς σε συνέχεια των 4.200 μόνιμων εκπαιδευτικών που προσλήφθηκαν πέρσι στην ειδική αγωγή, κάνοντας πράξη την προεκλογική δέσμευση της ΝΔ και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη». Αυτό τόνισε στη Βουλή, η υφυπουργός Παιδείας, αρμόδια για θέματα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ειδικής αγωγής, Ζέτα Μακρή, υπεραμυνόμενη των νέων ρυθμίσεων του νομοσχεδίου για το νέο σχολείο.

«Η διαμόρφωση ενός σύγχρονου αυτόνομου σχολείου είναι υποχρέωση μας. Και είναι μεγάλη εθνική προτεραιότητα μας ο εκσυγχονισμός της εκπαιδευτικής διαδικασίας με στόχο να καταστεί παιδαγωγική, αυτόνομη χωρίς αγκυλώσεις και παθογένειες που την κρατούν καθηλωμένη», υπογράμμισε η κυρία Μακρή.

Παράλληλα, μίλησε για «σημαντικές, καινοτόμες πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του δημόσιου και του ιδιωτικού σχολείου και για την ενίσχυση της αυτονομίας της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης».

«Σήμερα, με ωριμότητα, συγκροτημένα, πιστοί την προεκλογική μας δέσμευση, κάνουμε την απολύτως αναγκαία αλλαγή πλεύσης της εκπαιδευτικής διαδικασίας προσαρμόζοντας την στις ανάγκες της νέας εποχής και θέτοντας τα θεμέλια ενός σύγχρονου, αυτόνομου σχολείου.

Βάζουμε τέλος σε ένα παρωχημένο, αναποτελεσματικό, εξαιρετικά συγκεντρωτικό και σάπιο εκπαιδευτικό σύστημα, που δεν συνάδει με την πολυδιάστατη γνώση, την αυτονομία του σχολείου και την ενδυνάμωση και την ενίσχυση τόσο του εκπαιδευτικού προσωπικού όσο και των εκπαιδευτικών δομών», επισήμανε η υφυπουργός Παιδείας και προσέθεσε:

«Η κρίση στην εκπαίδευση είναι διαχρονική, οι προσπάθειες αρκετές, τα προβλήματα έντονα και οι δυσκολίες πολλές. Με αυτό το νομοσχέδιο δίνονται μεγαλύτερες βαθμίδες ελευθερίας στην εκπαίδευση και καθιερώνεται η διαφάνεια και η λογοδοσία.

Θέτουμε, λοιπόν, τα θεμέλια του σχολείου του μέλλοντος. Ενός σχολείου απελευθερωμένου από αγκυλώσεις, προβλήματα και παθογένειες. Δίνουμε στο νέο σχολείο μεγαλύτερη αυτονομία και στους εκπαιδευτικούς ελευθερία και πρωτοβουλίες για να αναπτύξουν τις δράσεις τους και να ανασάνουν».

Παράλληλα, η κυρία Μακρή υπεραμύνθηκε της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών ως «επιβεβλημένο βελτιωτικό μέτρο που σε καμία περίπτωση δεν έχει τιμωρητικό χαρακτήρα».

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ