Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΕλλάδα-Ιρλανδία 2-0: Εκπληκτική εθνική δεν σταματά να εντυπωσιάζει!

Ελλάδα-Ιρλανδία 2-0: Εκπληκτική εθνική δεν σταματά να εντυπωσιάζει!

Η ποδοσφαιρική Ελλάδα μπορεί να υπερηφανεύεται με απόλυτη σιγουριά ότι διαθέτει ξανά ανταγωνιστική εθνική ομάδα σε υψηλό επίπεδο!

Το 2-0 επί της Ιρλανδίας επιβεβαίωσε ότι η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου έχει αποκτήσει χαρακτήρα νικήτριας, κάτι που αποκαλύπτεται σε κάθε αγώνα, από την πρώτη στιγμή που κάθισε στον πάγκο της ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς και βρίσκεται ήδη στο… 4×4!

Ο κόσμος το αναγνωρίζει, γι΄αυτό και έκανε sold out στο Γ.Καραϊσκάκης που φιλοξένησε 30.253 θεατές κι ενώ στα μάτριξ έπαιξε συγκινητικό βίντεο στη μνήμη του αδικοχαμένου Τζορτζ Μπάλντοκ.

Το σύνθημα “Ελάς ολέ ολέ” είχε να ακουστεί πολλά χρόνια με τέτοια ένταση από τόσο μεγάλο αριθμό φιλάθλων και είναι κάτι που αξίζει η ομάδα. Το κατέκτησε στα πρώτα τέσσερα παιχνίδια της στο Nations League, με ισάριθμες νίκες και 12 βαθμούς.

Είμαστε αποφασισμένοι να κερδίζουμε σε κάθε παιχνίδι και γι΄αυτό παίζουμε με τέτοια θέληση. Ο κόσμος είναι εκπληκτικός, δεν έχουμε ζήσει ξανά κάτι τέτοιο”, δήλωσε ο Λάζαρος Ρότα.

Η νέα αυτή επιτυχία έχει εξασφαλίσει για την Ελλάδα τουλάχιστον τη δεύτερη θέση στον όμιλό της και μπορεί να ονειρεύεται ακόμη και για πιο ψηλά. Στόχος που επιτρέπεται να θέση καθώς, εκτός των άλλων, έχει αλλάξει και η νοοτροπία όλων στην ομάδα, σύμφωνα με το Μανώλη Σιώπη. “Όλοι είμαστε σε μία γραμμή του προπονητή, στο πλάνο του Γιοβάνοβιτς”, συμπλήρωσε.

Το νέο και εντυπωσιακό στοιχείο στο παιχνίδι της Ελλάδας είναι η αποφασιστικότητα, η οποία έχει ως αποτέλεσμα μία απρόσμενα δυνατή εικόνα της εθνικής. Είναι επίσης σημαντικό ότι οι παίκτες δεν επαναπαύονται όταν βρίσκουν γκολ και συνεχίζουν με την ίδια διάθεση στην επίθεση. Το έκαναν αφού ισοφαρίστηκαν από την Αγγλία και βρήκαν δεύτερο γκολ και στην ίδια λογική κινήθηκαν ξανά κόντρα στην Ιρλανδία, αφού βρήκαν το γκολ που έψαχναν με πολλές ευκαιρίες στο πρώτο μέρος.

Με 4-2-3-1 παρέταξε την εθνική ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Στο τέρμα ο Βλαχοδήμος, με τους Μαυροπάνο και Χατζηδιάκο να είναι τα στόπερ, ενώ Ρότα και Γιαννούλης τα μπακ. Στα χαφ το δίδυμο των Κουρμπέλη και Σιώπη διατηρείται, ενώ Μασούρας και Τζόλης θα είναι στα «φτερά» και ο Μπακασέτας πίσω από τον Παυλίδη.

Από το πρώτο λεπτό, οι παίκτες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έδειξαν πως ήθελαν να συνεχίσουν από το σημείο που είχαν σταματήσει στο θρίαμβο στο Λονδίνο. Λειτούργησαν με συνεργασίες, οι οποίες απέφεραν 11 από τις 13 τελικές στο διάστημα 19′-29′. Το πρώτο 45λεπτο τελείωσε με πέντε τελικές εντός εστίας, απέναντι στην Ιρλανδία, που στο μεγαλύτερο διάστημα περίμενε στο μισό γήπεδο, στην άμυνά της.

Η εθνική έπαιξε με υποχρέωση νίκης αλλά χωρίς άγχος, βγάζοντας συνεργασίες με ηρεμία και ορθολογισμό. Η συνθήκη, σε σχέση με τον αγώνα κόντρα στην Αγγλία, ήταν διαφορετική, ήταν ωστόσο πολύ σημαντικό ότι συγκεκριμένοι παίκτες συνέχισαν να αποδίδουν εξαιρετικά και όλοι τους έδωσαν ξανά ό,τι καλύτερο.

Η συνέχεια αυτής της προσπάθειας λογικά απέφερε το γκολ και το 1-0 για την Ελλάδα στο τρίτο λεπτό του δεύτερου ημιχρόνου. Ο Τάσος Μπακασέτας κεφαλαιοποίησε τη νέα εξαιρετική του εμφάνιση και στην 71η συμμετοχή του με το εθνόσημο σκόραρε το 16ο γκολ της καριέρας του για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Έτσι έπιασε στη συγκεκριμένη επίδοση και την 9η θέση τον Παναγιώτη Τσαλουχίδη και είναι πολύ κοντά να ανέβει ακόμη περισσότερο, αφού Ντέμης Νικολαΐδης και Κώστας Μήτρογλου έχουν από 17.

Ο Μπακασέτας έβγαλε το μαύρο περιβραχιόνιο και αφιέρωσε το τέρμα του στον αδικοχαμένο Τζορτζ Μπάλντοκ.

Ο σέρβος προπονητής στο 65′ πέρασε τον Πέλκα στη θέση του Μασούρα, προκειμένου να εκμεταλλευτεί το κοντρόλ του 30χρονου μέσου, ώστε να κρατήσει όσο χρειαζόταν τη μπάλα η εθνική μας. Επειδή η Ιρλανδία πήρε μέτρα μετά το γκολ που δέχθηκε, ο Γιοβάνοβιτς λεπτά αργότερα πέρασε και τον Ζαφείρη στο παιχνίδι μαζί με το Δουβίκα. Έφυγαν ο Μπακασέτας και ο Παυλίδης.

Ο Ζαφείρης τοποθετήθηκε πρώτη φορά ως δεκάρι και ο Δουβίκας φυσικά ως σέντερ φορ. Η εθνική μας προσπάθησε, παρά την κούραση από την ένταση σε κάθε προσπάθεια, να κρατήσει τη μπάλα όσο περισσότερο μπορούσε. Σε αυτή τη λογική ακολούθησαν και οι επόμενες αλλαγές του Γιοβάνοβιτς, με τους Κουρμπέλη και Τζόλη να αποχωρούν και να περνούν στη θέση τους ο Τσιμίκας και ο Μάνταλος.

Ο σέρβος ομοσπονδιακός προπονητής ήθελε να ενισχύσει την άμυνα, καθώς με το ένα γκολ προβάδισμα δεν χρειάζονταν ρίσκα. Ισχυροποιώντας τη μεσαία γραμμή, σε αντοχές. Η “γαλανόλευκη έβαλε στο… λεξιλόγιό της και τον όρο “διαχείριση”, διότι προέρχονταν και από την υπερπροσπάθεια του Γουέμπλεϊ.

Η αποφασιστικότητα των παικτών ήταν εκεί. Ο Πέλκας στις καθυστερήσεις φλέρταρε με το 2-0, που ήρθε τελικά από τον Μάνταλο, καθώς εκμεταλλεύτηκε το λάθος του τερματοφύλακα Κέλεχερ και διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα στο 92′.

Οι ιρλανδοί είχαν δύο σημαντικές ευκαιρίες, με σουτ στο 4ο λεπτό και κεφαλιά του Τέϊλορ στο 69ο.

Η Ελλάδα θα υποδεχθεί στις 14 Νοεμβρίου την Αγγλία στο ΟΑΚΑ με στόχο τη νίκη για την πρώτη θέση στον όμιλο. Η Αγγλία νίκησε σήμερα (13/10) στη Φινλανδία 3-1 και έχει 9 βαθμούς.

Η βαθμολογία του Β’ Ομίλου:

Ελλάδα 12 (9-1)
Αγγλία 9 (8-3)
Ιρλανδία 3 (2-7)
Φινλανδία 0 (2-10)

Τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής (13/10):

Φινλανδία – Αγγλία 1-3
Ελλάδα – Ιρλανδία 2-0

Το πρόγραμμα της επόμενης (5ης) αγωνιστικής (14/11):

Ελλάδα – Αγγλία (21:45)
Ιρλανδία – Ελλάδα (21:45)

Το πρόγραμμα της τελευταίας αγωνιστικής (6ης) αγωνιστικής (17/11):

Φινλανδία – Ελλάδα (19:00)
Αγγλία – Ιρλανδία (19:00)

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ