Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΕΝΕΡΓΕΙΑΔΕΗ: Έως τα μέσα Φεβρουαρίου η ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για την εξαγορά...

ΔΕΗ: Έως τα μέσα Φεβρουαρίου η ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για την εξαγορά της Enel Romania

Σε πολύ προχωρημένο στάδιο, με βάση πληροφορίες,  βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις της ΔΕΗ με τον ιταλικό όμιλο Enel για την εξαγορά της Enel Romania. Εκτιμάται, δε, ότι θα ολοκληρωθούν το αργότερο έως τα μέσα Φεβρουαρίου. 

Όπως σημειώνεται από στελε΄χη της  ΔΕΗ, το due diligence – δηλαδή ο έλεγχος των περιουσιακών στοιχείων της Enel Romania- προχωρά με ταχείς ρυθμούς χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν αποκαλύψει δυσάρεστες εκπλήξεις. 

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η διαδικασία έχει ολοκληρωθεί κατά 70% περίπου και εκτός απροόπτου οι υπογραφές θα πέσουν σε 2-4 εβδομάδες το αργότερο. Σε περίπτωση αίσιας έκβασης των διαπραγματεύσεων τότε το ΔΣ της εισηγμένης θα αποφασίσει αν η εταιρεία θα υποβάλει δεσμευτική προσφορά προς την Enel και το ύψος της. 

Με βάση αναλυτές η ολοκλήρωση της όλης διαδικασίας σηματοδοτεί την επέκταση της ΔΕΗ στην αγορά των Βαλκανίων. Κάτι που η νέα διοίκηση της εταιρείας έχει αναδείξει σε κεντρική  προτεραιότητα. Συνάμα υπηρετεί και τον στόχο για διεύρυνση του “πράσινου” χαρτοφυλακίου της με πρόσθεση άλλων 623 ΜW στο υπάρχον.  Πάντως το ενδιαφέρον για την Enel Ρουμανία δε σημαίνει, όπως διευκρινίζεται,  ότι η ΔΕΗ “βολιδοσκοπεί” και την Enel Green Power Greece, την ελληνική θυγατρική.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ