Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣΔΕΗ: Άντλησε 600 εκατ. ευρώ με το 7ετές ομόλογο

ΔΕΗ: Άντλησε 600 εκατ. ευρώ με το 7ετές ομόλογο

Κεφάλαια ύψους τελικά 600 εκατ. ευρώ άντλησε η ΔΕΗ στην έξοδό της στις αγορές μέσω της έκδοσης επταετούς senior ομολόγου (μη ανακλήσιμο στην 3ετία).

Ο στόχος της έκδοσης αρχικά είχε τεθεί στα 500 εκατ. ευρώ με τις αρχικές σκέψεις τιμολόγησης (IPT) στο 4,75%, ωστόσο τελικά υποχώρησε στο 4,625%.

Όπως αναφέρει η επιχείρηση, τα έσοδα από την έκδοση θα χρησιμοποιηθούν για τη χρηματοδότηση των υπό εξέλιξη έργων κεφαλαιακών δαπανών της ΔEΗ και των θυγατρικών της και για την πληρωμή των δαπανών και εξόδων της δημοπρασίας.

H Citigroup Global Markets Europe AG, η Goldman Sachs Bank Europe SE και η HSBC Continental Europe ενεργούν ως από κοινού Διεθνείς Συντονιστές και Κύριοι Διαχειριστές του Βιβλίου Προσφορών, και η BNP PARIBAS, η Deutsche Bank Aktiengesellschaft, η Nomura Financial Products Europe GmbH, η Société Générale, και οι Alpha Bank Α.Ε., Eurobank Α.Ε., Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε., Τράπεζα Optima Α.Ε., Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε., Ambrosia Capital Μονοπρόσωπη Α.Ε., AXIA Ventures Group Limited, και Euroxx Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ ενεργούν από κοινού ως Συνδιαχειριστές του Βιβλίου Προσφορών σε σχέση με την Προσφορά.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ