Πέμπτη, Ιανουάριος 16, 2025
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΔ. Σταμενίτης: Έγκαιρες παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την κακοκαιρία...

Δ. Σταμενίτης: Έγκαιρες παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την κακοκαιρία Ντάνιελ

Τα προβλήματα που προκάλεσε στις υποδομές του πρωτογενούς τομέα η θεομηνία Daniel αποτέλεσε κεντρικό θέμα στη συνάντηση που είχε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Διονύσης Σταμενίτης με τους εκπροσώπους των ΤΟΕΒ Καρδίτσας, Τρικάλων, Λάρισας και του Γ.Ο.Ε.Β. Σ.Ε. Θεσσαλίας. 

Στη σύσκεψη συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Στρατάκος, ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών και Ενωσιακών Πόρων και Δημήτρης Παπαγιαννίδης, ενώ έδωσαν το παρών ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Τριαντόπουλος, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κωνσταντίνος Αγοραστός και ο βουλευτής Χρήστος Καπετάνος.

Ο κ. Σταμενίτης εξέφρασε τη στήριξη της Πολιτείας για όσο διάστημα χρειαστεί αλλά και τη βούληση της ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να προχωρήσει σε παρεμβάσεις αποκατάστασης των υποδομών αλλά και στον σχεδιασμό για υλοποίηση έργων που θα ανταποκρίνονται στα νέα δεδομένα που δημιουργεί η κλιματική κρίση. 

«Όπως ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε, η πολιτεία είναι εδώ, δίπλα στους πολίτες της Θεσσαλίας που δοκιμάζονται, στοχεύοντας σε έγκαιρες παρεμβάσεις που θα αντιμετωπίσουν άμεσα και σε πολλαπλά επίπεδα τις επιπτώσεις των πρωτοφανών καιρικών φαινομένων. Και θα είμαστε εδώ για όσο διάστημα χρειαστεί» δήλωσε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προσθέτοντας «Παράλληλα με την κάλυψη των άμεσων αναγκών και την επούλωση των πληγών, βούληση της ηγεσίας του ΥΠΑΑΤ και του Υπουργού Λευτέρη Αυγενάκη είναι η εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού, για την αποκατάσταση των υφιστάμενων αλλά και την ανάπτυξη σύγχρονων υποδομών που θα συμβάλλουν στο πέρασμα της Θεσσαλίας στην επόμενη ημέρα». 

Από τη μεριά του ο κ. Παπαγιαννίδης είπε ότι «η κακοκαιρία DANIEL, πολλαπλάσια του καιρικού φαινομένου του Ιανού και με περίοδο επαναφοράς άνω των 1000 ετών, προκάλεσε, πέραν των απωλειών σε ανθρώπινες ζωές, σημαντικές ζημιές στις υποδομές των ΤΟΕΒ και ΓΟΕΒ». 

Σχετικά με την καταγραφή των ζημιών ο γ.γ. του ΥΠΑΑΤ σημείωσε ότι σε αυτή τη φάση μπορεί να γίνει μακροσκοπική καταγραφή με drone ή τηλεσκόπηση.

Και σημείωσε «Με συντονισμό από την Περιφέρεια και από το ΥΠΑΑΤ, είμαστε σε θέση να διαβεβαιώσουμε τα μέλη των Οργανισμών ότι θα υπάρξει αποκατάσταση και βελτίωση των υπαρχόντων υποδομών. Με όραμα και σχέδιο θα αντιμετωπίσουμε και αυτή την πρόκληση της κλιματικής αλλαγής».

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ