Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΑρχικήΥΓΕΙΑCOVID-19Γκάγκα: «Όσοι έχουν δώσει πλαστά πιστοποιητικά θα απομακρυνθούν από τις δουλειές τους»

Γκάγκα: «Όσοι έχουν δώσει πλαστά πιστοποιητικά θα απομακρυνθούν από τις δουλειές τους»

Ξεκάθαρο είναι το μήνυμα που στέλνει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας σε όσους υγειονομικούς έχουν δώσει μαϊμού πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης.

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, μιλώντας στο ΣΚΑΙ επανέλαβε ότι θα είναι αυστηρές οι ποινές για την έκδοση πλαστών πιστοποιητικών νόσησης ή εμβολιασμού από υγειονομικούς.

Η κ. Γκάγκα ανέφερε ότι γίνονται ΕΔΕ και παρεμβαίνει ο εισαγγελέας όπου κριθεί ότι υπάρχει πράγματι πρόβλημα, οι ποινές θα είναι αυστηρές «και οι συνάδελφοι θα απομακρυνθούν από τη δουλειά τους αν όντως έχει γίνει».

Ωστόσο η αναπληρώτρια υπουργός, διευκρίνισε  ότι υπάρχουν αρκετές αόριστες, ανώνυμες και ψευδείς καταγγελίες. «Για παράδειγμα  η υπόθεση για το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ την Κυριακή όπου μετά από έλεγχο διαπιστώθηκε πως δεν ευσταθούσε καμία από τις πληροφορίες» όπως είπε.

Αναφερόμενη στην νέα σχολική χρονιά, η αναπληρώτρια υπουργός τόνισε ότι τα δεδομένα από ΗΠΑ και Ισραήλ που προηγούνται κατά δύο μήνες περίπου από την Ελλάδα δείχνουν αυξημένα κρούσματα της μετάλλαξης Δέλτα σε παιδιά.

Επίσης συνέστησε στους γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά τους και να τηρούν όλα τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό: «Τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν με όλα τα μέτρα. Τα παιδιά πρέπει να έχουν συλλογική ζωή και είναι καλό να εμβολιαστούν, είναι μεγαλύτερη ασφάλεια», σημείωσε η κ. Γκάγκα.