Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΓιατί ο Μητσοτάκης παίρνει τους δρόμους

Γιατί ο Μητσοτάκης παίρνει τους δρόμους

Το σύνδρομο του πρωθυπουργού που ζει στο γυάλινο πύργο της εξουσίας, επιχειρεί να …θεραπεύσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Για αυτό και θα πυκνώσει τις επαφές του με την κοινωνία. Ο κ. Μητσοτάκης γνωρίζει και μάλιστα από πρώτο χέρι, πως όποια εικόνα και να σου φιλοτεχνήσουν τα Media, εκείνο τελικά που μετράει και κρίνει τις εκλογικές μάχες, είναι η γνώμη των πολιτών. Αυτός είναι και ο λόγος που ο πρωθυπουργός παίρνει τους δρόμους. Η κάθοδός του χθες στον Πειραιά, πέραν της μεγάλης σημασίας των εγκαινίων της νέας γραμμής του μετρό, αποτέλεσε και ένα μοντέλο που ο κ. Μητσοτάκης σκοπεύει να το ακολουθήσει μέχρι τις εκλογές. Να μετατρέπει τις εμφανίσεις του σε μια νέου τύπου “προεκλογική συγκέντρωση” που περιλαμβάνει τα πάντα πριν ομιλίας.

Ετσι και χθες στον Πειραιά είχε πραγματοποιηθεί κινητοποίηση, που στόχο είχε να δοθεί η ευκαιρία στους πολίτες να δουν τον Πρωθυπουργό από κοντά και η αλήθεια είναι ότι οι διοργανωτές πιστώθηκαν θετικά αυτήν την μίνι περιοδεία, στο κέντρο του Πειραιά. Χιλιάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έσφιξε αρκετά χέρια. Παράλληλα στον τομέα της ψυχολογίας έδωσε ανάσα, τόσο στα πολιτικά στελέχη, όσο και στους πολίτες, που στηρίζουν στα δύσκολα την κυβέρνηση.

Δεν θα ήταν υπερβολικό να πούμε ότι ο Πρόεδρος της ΝΔ έκανε μια επίδειξη δύναμης, την ώρα που η αντιπολίτευση επιχειρεί να στήσει ένα αφήγημα περί αποκομμένου πρωθυπουργού που δεν τολμά να βγει στο λαό. Αυτό το μοντέλο που είδαμε στον Πειραιά, με αρκετές δόσεις κινητοποίησης των πολιτών, είναι αυτό που φαίνεται να επιλέγει η ΝΔ στο δρόμο για τις κάλπες. Με αυτόν τον τρόπο εκτιμούν στην Πειραιώς ότι τα μεγάλα προβλήματα που απασχολούν τους πολίτες, με κυρίαρχο αυτό της ακρίβειας, θα αποσυμπιεστούν και θα περάσει η γραμμή που θέλει το Μαξίμου για την στήριξη των πολλών σε μια μεγάλη κρίση. Ο κ. Μητσοτάκης από τη μεριά του σκοπεύει αυτό το μοντέλο των επισκέψεων να το συνεχίσει κάνοντας επί της ουσίας περιοδείες που θα είναι συνυφασμένες με κάποια έργα που θα εγκαινιάζονται σε διάφορα σημεία της χώρας. Αυτός είναι και ο λόγος που και σήμερα επισκέπτεται την Πέλλα και την Εδεσσα, ενώ στο σχεδιασμό υπάρχουν Πάτρα , Σάμος και νησιά του Ιονίου. Στόχος του πρωθυπουργού είναι να περάσει και το μήνυμα ότι δεν πρέπει να χαθεί ούτε μια ψήφος στην πρώτη αναμέτρηση και ότι κανείς δεν πρέπει να είναι χαλαρός.

Την ίδια ώρα έχει δοθεί εντολή να γίνει χαρτογράφηση στην περιοχή της Βορείου Ελλάδας, όπου ο μεγάλος πονοκέφαλος για τη ΝΔ είναι το κόμμα Βελόπουλου, που μετρήσεις το φέρνουν να κερδίζει ποσοστά, κυρίως από απογοητευμένους δεξιούς ψηφοφόρους. Εκεί επιπλέον γίνεται και …σκάουτινγκ που λένε και στον αθλητισμό για να εντοπιστούν πιθανά πρόσωπα, που μπορούν να μπουν υποψήφιοι στην Ελληνική Λύση κάτι που θα επιχειρηθεί να…εμποδιστεί από τους ανθρώπους της Πειραιώς.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ